Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Dovleci care cântăresc peste o tonă, la un campionat european. Transportul a fost o adevărată aventură

Your browser doesn't support HTML5 video.

Dovlecii sunt unii dintre cei mai cunoscuți vestitori ai toamnei, așa că nu e de mirare că sunt la mare cinste și de o parte, și de cealaltă a Atlanticului.

Sunt la modă campionatele dedicate dovlecilor uriași, iar recolta din acest an a adus câțiva bostani care aproape ating sau chiar depășesc pragul de o tonă, în greutate.

La Campionatul European al Dovlecilor Uriași, organizat într-un orășel german, și-au dat întâlnire 12 fermieri. Matthias Wirsching este campionul Germaniei și s-a prezentat cu un bostan de 997 de kilograme. Transportul a fost o adevărată aventură.

Matthias Würsching, fermier: „În spate, acolo unde era floarea, este foarte subțire, poate doar 5, 6, 7 centimetri grosime. Și dacă treci printr-o groapă uriașă, teoretic s-ar putea rupe.”

Pentru juriu, aspectul contează mai puțin. Importantă este greutatea.

Citește și
dovleac
Dovleac - câte calorii are o porție de dovleac copt și cum poate fi integrat în alimentație. Conține vitamine esențiale

Alisa Käfer, organizator: „În primul rând, facem o inspecție vizuală pentru a vedea care e cel mai mic dovleac. Acesta vă fi primul pus pe cântar, apoi vom merge în sus până la cel mai mare. Dar nu vom ști care este cu adevărat cel mai greu până nu ajunge pe cântar.”

La final, câștigător a fost desemnat un belgian, care a impresionat cu un dovleac ce a cântărit nu mai puțin de 1.152 de kilograme.

O competiție similară a avut loc și în Statele Unite, în Colorado. Fără nicio legătură cu Europa, și acolo oamenii s-au duelat în preajma cântarului. Concursul a fost câștigat de un pompier pasionat de agricultură.

Brad Bledsoe, fermier: „M-a ajutat să evadez din muncă și să rup monotonia fiecărei zile.”

Bostanul lui cântărea 944 de kilograme, un record local.

Brad Bledsoe, fermier: „Oficial dețin titlul de cel mai mare dovleac cultivat vreodată în Colorado. Nu mă afectează prea mult, dar totuși este uluitor că acești dovleci pot crește atât de mari.”

Nu suficient de mari însă, pentru a doborî recordul mondial stabilit în California anul trecut, de un dovleac de aproape 1250 de kilograme.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult