Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Arhitect din Iași, salvat de două ori de la sinucidere, în aceeași zi. Salvatorii sunt doi polițiști din Vaslui

Un arhitect din Iași a vrut să se sinucidă de două ori în aceeași zi, dar a fost salvat în ambele dăți de doi polițiști din Vaslui. Omul a ajuns la psihiatrie.

Iulian Gherasim și Emilian Bîrsănuc sunt agenți de poliție la Postul din Miroslava, și au intervenit la un apel 112 prin care se anunțase intenția unui bărbat din Iași de a se sinucide. Cei doi polițiști sunt colegi și prieteni, au fost încadrați inițial în Vaslui, provin din aceeași localitate și au făcut și școala împreună.

Recent, cei doi polițiști și prieteni au intervenit de urgență în Miroslava, după ce o femeie disperată a cerut ajutor, explicând că soțul o sunase, spunându-i că vrea să-și încheie socotelile cu viața. Agenții au ajuns la locație și l-au găsit pe bărbat spânzurat de verandă. Au ajuns însă la timp pentru a-l elibera din ștreang, apoi i-au acordat primul ajutor bărbatului inconștient. Victima a fost preluată de o ambulanță și dusă la spital, unde și-a revenit, și spre seară a fost externată, transmite cotidianul „Vremea Nouă”.

 

A doua tentativă, cu benzină

După ce a ajuns casă, polițiștii au fost nevoiți să intervină, după al doilea apel la 112. De data aceasta, arhitectul, care ar fi fost depresiv, stropise casa cu benzină, aruncase combustibilul pe el și era la un pas să aprindă bricheta. Polițiștii au reușit să îl convingă să renunțe, și, de această dată, ambulanța l-a dus la psihiatrie, unde a fost internat.

Citește și
politie politia nu treceti
Dublă sinucidere în București. Doi soți de 89 de ani s-au aruncat împreună de la geam

„Acum este acasă domnul arhitect, alături de familie și a scăpat de depresia cruntă ce o avea. Am făcut ceea ce am învățat, pentru acordarea primului ajutor și astfel o familie este acum salvată de la o tragedie”, a declarat Iulian Gherasim, unul din agenții de poliție.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult