Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un britanic a dat lovitura, după ce a cumpărat un tanc sovietic de pe internet. Ce a găsit în rezervorul mașinăriei de război

Your browser doesn't support HTML5 video.

Surpriză de proporții pentru un britanic. Bărbatul a cumpărat un tanc blindat cu aur.

Omul a găsit în vehicul lingouri în valoare de 2 milioane de lire sterline. Dar, contrar așteptărilor, nu s-a îmbogățit peste noapte.

A sunat la poliție și a anunțat descoperirea. Iar recompensa se lasă așteptată.

Tancul "comoară" este un model sovietic, fabricat în China și folosit cu precădere în Orientul Mijlociu. Un britanic l-a găsit la vânzare pe internet și, pentru că e pasionat de vehicule militare, l-a achiziționat. Știa că blindatul are o istorie tumultuoasă.

Ali Gibson, jurnalist: "În 1990, acest tanc a fost folosit de armata irakiană și se presupune că a fost utilizat pentru a invada Kuweitul, pe vremea lui Saddam Hussein. La acea vreme, forțele irakiene, pe lângă faptul că invadau țara, se uitau și după obiecte scumpe”.

Citește și
tanc israelian
Un tanc israelian a tras din greşeală asupra unei poziţii egiptene. "IDF îşi exprimă regretul"

Britanicul plănuia să-l restaureze și a început să-l demonteze, împreună cu mecanicul său. În rezervorul de combustibil, cei doi au dat peste o surpriză de proporții.

Todd Hamilton, mecanic: "Am reușit să îl ridic suficient de mult încât să văd că avea o gaură, iar asta mi-a ridicat semne de întrebare. Am presupus că tancul ar putea avea arme ascunse pe undeva în interior, pe care le-ar fi putut fura de pe câmpul de luptă, așa că am atins cu grijă ce era în interior și am simțit ceva fin și mi-am zis că nu are cum să fie o armă. (britanicul colectionar) E ceea ce cred eu?".

Mai exact, cinci lingouri din aur, care cântăreau între 5 și 8 kilograme, fiecare.

Todd Hamilton, mecanic: "Cel mai șocant aspect al acestei descoperiri a fost faptul că te aștepți ca majoritatea acestor tancuri, dacă aveau ceva prețios în interior, să fi fost găsit de foștii proprietari, cu ani în urmă".

După ce a cântărit și a filmat aurul, englezul a sunat la poliție. Oamenii legii au luat lingourile pentru investigații, iar bărbatului i-au dat o chitanță, care e păstrată acum într-un seif din Londra.

Nick Mead, colecționar de vehicule militare: "Am primit multe telefoane ciudate din toată lumea. Oamenii mă întrebau dacă sunt în toate mințile. Nu sunt nebun. Oamenii își dădeau mesaje în care spuneau: «Nick a găsit aur!». Vestea circula peste tot. La un moment dat, chiar m-am gândit că dacă știam numai eu, lucrurile ar fi stat cu totul altfel".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult