Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Teatrul Masca prezintă „nOu”, de Selma Dragoș, un spectacol outdoor captivant pentru copii și familiile lor

Teatrul Masca vă invită la sediul său din Bd. Uverturii Nr. 14, cu ocazia avanpremierei și premierei spectacolului outdoor „nOu”, o experiență teatrală inedită în regia și dramaturgia Selmei Dragoș.

Avanpremiera va avea loc sâmbătă, 1 iunie, de la ora 19.00, iar premiera, duminică, 2 iunie, de la ora 19.00, în Amfiteatrul Teatrului Masca.

Teatrul Masca își reafirmă preocuparea față de comunitatea locală prin noua premieră a stagiunii în aer liber, spectacolul „nOu”.

Destinat în special copiilor cu vârste între 10 și 14 ani, montarea reprezintă o parte esențială a misiunii Masca de a aduce teatrul mai aproape de cartier, propunând o activitate culturală potrivită pentru toată familia: de la mezini, până la bunici.

Spectacolul semnat de regizoarea și dramaturga Selma Dragoș promite o experiență imersivă, hazlie și interactivă, îmbinând teatrul popular cu tehnologia modernă. Spectatorii de toate vârstele vor fi echipați cu căști de silent disco pentru a se bucura pe deplin de universul sonor din lumea „nOu”.

Citește și
teatrul masca
Teatrul Masca își dă refresh pe bune. Cele trei premiere ale unui teatru unic în România
Limbaje inventate, pentru o întâlnire distractivă între copii și teatru 

Pe parcursul spectacolului sunt folosite mijloace precum mecanisme ingenioase, păpuși și limbaje inventate pentru o întâlnire cât mai prietenoasă și distractivă între cei mici și teatru.

Cum se raportează copiii la părinții lor odată ce încep să crească? Este adevărat că adulții sunt demodați și stânjenitori? Cum putem să ne luăm puțin spațiu în familie atunci când avem nevoie de el?

Fiecare generație consideră că cei dinaintea lor, cu obiceiurile, cu ticurile și cu mentalitățile lor, sunt absurzi și ciudați. Sub metafora extratereștrilor, și cu mult umor, montarea își propune să îi transporte pe cei mici și pe însoțitorii lor în rezervația unei specii extraterestre autohtone.

Vă invităm să pășiți cu grijă în habitatul O-Apșilor, să nu cumva să îi speriați sau să vă molipsiți de „cringe”.

”nOu”, spectacol outdoor pentru întreaga familie

Distribuția spectacolului este formată din actorii Teatrului Masca: Laura Dumitrașcu Duică, Nicoleta Hâncu, Valentin Mihalache și Mădălin Mladinovici.

Laura Dumitrașcu Duică este, totodată, responsabilă pentru crearea păpușilor și coordonarea momentelor de animație. Florin Suciu semnează scenografia, iar Magic Puppet, decorul și costumele.

De universul sonor s-au ocupat Radu Dogaru (muzica) și Mihai Răzvan Pavel (sound design). Regia și dramaturgia spectacolului îi aparțin Selmei Dragoș.

nOu Spectacol outdoor pentru întreaga familie

Regie si dramaturgie: Selma Dragoș Creație păpuși și coordonare momente de animație: Laura Dumitrașcu Duică Scenografie: Florin Suciu Decor și costume: Magic Puppet Muzica: Radu Dogaru Sound design: Mihai Răzvan Pavel

Cu: Laura Dumitrașcu Duică, Nicoleta Hâncu, Valentin Mihalache, Mădălin Mladinovici

Teatrul Masca, un punct de reper în lumea culturală a României

Stagiunea 2023-2024 „Să vorbim pe bune despre noi” la Teatrul Masca include șase premiere, o microstagiune de spectacole invitate, ateliere de dezvoltare personală prin artă pentru toate categoriile de vârstă, o sesiune de dezbateri performative moderate de Alex Tocilescu și un proiect multimedia autoreflexiv.

Teatrul Masca este un punct de reper în lumea culturală a Bucureștiului și a României, cunoscut pentru abordarea sa neconvențională.

Cu o istorie de peste treizeci de ani, Teatrul Masca va continua să aducă arta teatrală mai aproape de comunitate, întotdeauna în căutare de modalități de a se reinventa și a crea conexiuni autentice cu publicul său.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult