Modifica setarile cookie
Toate categoriile

FITS se apropie de sfârșit. Pe străzi s-au desfășurat parade colorate: ”Este ceva minunat”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu se apropie de sfârșit.

Maratonul de teatru a început acum nouă zile, iar seara de sâmbătă a fost una de vis, chiar dacă vremea nu fost deloc prietenoasă. Pe străzi s-au desfășurat parade colorate, iar în Piața Mare a orașului 20 de marinari curajoși au încercat să prindă o balenă uriașă.

Întreaga Piață Mare din centrul orașului este cucerită de spectacolul artiștilor italieni, o producție inedită inspirată din romanul "Moby Dick" de Herman Melville. 20 de marinari neînfricați se pregătesc de voiaj, în speranța că vor găsi marea balenă albă.

Spectator: ”Este ceva minunat, ne-a fost dor de atmosfera asta, de tot.”

În alta piață din centrul Sibiului, o artistă ne uimește cu vocea ei, de la acorduri de jazz, musical și muzică modernă, totul este învăluit în culoare și proiecții video care dau o altă dimensiune reprezentației.

Citește și
FITS
Ultimele spectacole de la Festivalul de Teatru de la Sibiu. Se anunță un weekend incendiar

Pe o stradă pietonală, câțiva artiști polonezi recreează „Visul unui nopți de vară”, un vis în care sunt poftiți și spectatorii.

Într-o sală de spectacol, dansatori din Israel ne spun o poveste despre impactul tehnologiei digitale în viața noastră și cum devenim captivi în rețelele sociale, într-un spectacol ce îmbină simboluri și imagini.

Agatha, artistă din Polonia: ”Vrem să le dăruim zâmbete, speranță. Speranță pentru viitor și magie!”

Iar „Povestea prințesei deocheate” a încheiat noaptea.

Povestea japoneză adaptată într-un spectacol european se joacă încă din 2018, iar publicul rămâne fără murmur la fiecare reprezentație. Oamenii sunt încântați de atmosfera boemă și de orașul plin de viață.

Spectatoare: ”E foarte frumos și ne era dor de teatru, de atât de mulți oameni la un loc.”

Spectatoare: ”Ne-a fost tare dor anul trecut. E plin de culoare, de sunet, de bucurie, trăiri pe care nu le-am simțit anul trecut.”

Festivalul International de Teatru de la Sibiu se va încheia duminică noapte cu multe alte spectacole.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult