Componența listelor candidaților la parlamentare intră pe ultima sută de metri. Se dau bătălii politice aprige
Partidele mai au două zile la dispoziţie ca să depună listele cu numele candidaților pentru alegerile parlamentare, însă frământările sunt mari acolo unde șansele unui mandat sunt mici.
La PSD, Marcel Ciolacu a impus revenirea lui Victor Ponta și înrolarea în partid a lui Cristian Popescu Piedone. Decizia a stârnit nemulțumiri. Iar la PNL, primarii amenință că nu vor mobiliza electoratul, după ce conducerea a numit pe locuri eligibile oameni de la centru.
Social-democrații s-au reunit pentru a valida listele pentru parlamentare, iar Marcel Ciolacu a fost criticat de unii dintre colegi pentru că a cerut organizaţiei Dâmbovița să-l susțină pentru un post de deputat pe fostul premier Victor Ponta.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Gabriela Firea, președinte PSD București: „Nu pot să spun că apreciez declarațiile fluctuante și chiar ușor haotice la nivel politic ale dlui Ponta, dar nu m-am opus revenirii domniei sale, cred că a învățat și dumnealui din propriile greșeli”
Tot șefa de la PSD București l-a taxat pe Marcel Ciolacu pentru că a acceptat ca actualul primar de la sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, să fie viitor senator de Giurgiu, deşi a fost în alt partid până de curând.
Gabriela Firea, președinte PSD București: „Nu am fost fericită, dar părerile personale mi le exprim acasă”
Mihai Tudose, președinte Consiliul Național PSD: „Oamenii care au venit alături de noi și aduc plus valoare sunt bineveniți”
Reporter: Dl Piedone va aduce plus valoare?
Mihai Tudose, președinte Consiliul Național PSD: „Aduce plusvaloare, are o bogată experiență politică, administrativă, și, după cum s-a demonstrat, aduce voturi.”
La rândul lor, liberalii au acum 112 deputați și senatori, însă nu speră să obțină în legislativul viitor mai mult de 100 de mandate. De aici și multe negocieri dure. De exemplu, PNL București a încercat să-l impună pe Florin Cîțu primul pe lista pentru Senat, însă actuala conducere avea alte socoteli, așa se face că fostul premier va candida pentru un colegiu din Galați. Preşedintele organizaţiei de acolo şi-a dat demisia.
Adrian Cozma, președinte PNL Satu-Mare: „Ca prim-ministru, a avut conexiune cu toată țara”
Reporter: Și atunci de ce și-a dat demisia președintele?
Adrian Cozma, președinte PNL Satu-Mare: „Asta nu știu, chiar m-ați surprins”
Deputat de București din 2016, Cristina Trăilă nu a mai prins un loc eligibil, aşa că partidul a încercat să o trimită în Buzău, ca în cele din urmă să fie prima pe lista de senatori de la Vaslui.
Reporter: Ați fost la Camera Deputaților, parlamentar de București. Cum ați ajuns la Senat?
Cristina Trăilă, deputat PNL: „Pentru că atunci când e nevoie în interior să sprijinim anumite organizații, cred că e util și bine să luăm astfel de decizii.”
În ciuda protestelor liderilor din teritoriu care cer o delimitare de Klaus Iohannis, doi foști consilieri prezidențiali, Ligia Deca, în prezent ministrul Educației și Diana Păun, au ajuns cap de listă pentru Senat la Vâlcea, respectiv Caraș-Severin.