Reactia lui Donald Trump dupa ce tatal unui soldat american musulman, ucis in Irak, i-a transmis ca are "sufletul negru"

Dată publicare: 31-07-2016 17:37
Dată actualizare: 03-08-2016 07:34


Donald Trump

Donald Trump l-a atacat dur sambata pe tatal unui soldat american musulman ucis in Irak si care l-a criticat pe miliardar la Conventia democrata de investitura a lui Hillary Clinton, transmite France Presse.

Khizr Khan, al carui fiu Humayun a fost capitan in cadrul fortelor terestre si a murit in lupta in 2004 in Irak, a avut joi o pledoarie puternica in favoarea lui Hillary Clinton, denuntand in acelasi timp afirmatiile de campanie anti-musulmane si anti-imigranti ale lui Trump.

"Dumneavoastra nu ati sacrificat nimic, nu ati pierdut pe nimeni", a spus Khan la adresa candidatului republican, in uralele participantilor la Conventia Partidului Democrat din aceasta saptamana de la Philadelphia.

Trump a raspuns dur, conform unor extrase publicate sambata dintr-un interviu care urmeaza sa fie difuzat duminica de postul de televiziune ABC News.

"Cine a scris asta? Scribii lui Hillary au compus asta?", a intrebat candidatul republican la Casa Alba.

Trump a afirmat apoi ca a facut "numeroase sacrificii".

"Muncesc extrem de mult. Am creat mii si mii de locuri de munca, zeci de mii de locuri de munca, am construit mari structuri, am avut un foarte mare succes. Cred ca am facut multe", a spus omul de afaceri.

Joi seara, intr-o interventie in fata delegatilor democrati, Khan, cu sotia sa alaturi, a exprimat "recunostinta" sa si a acesteia pentru faptul "de a fi aici, cu dumneavoastra, in calitate de patrioti americani musulmani, in loialitatea noastra de neclintat fata de tara".

"Donald Trump isi petrece timpul atacand reputatia musulmanilor. Nu are respect fata de minoritati: femei, judecatori si chiar responsabili ai propriului partid. Ii place sa construiasca ziduri si vrea sa ne interzica accesul in aceasta tara. Are sufletul negru", a acuzat tatal militarului mort.

"Daca va uitati la sotia sa, statea pur si simplu acolo, nu avea nimic de spus. Probabil nu avea voie sa spuna nimic", a ripostat Trump, recunoscut pentru declaratiile sale controversate.

El a promis in decembrie ca, pentru a proteja, in opinia sa, SUA de terorism, le va interzice musulmanilor sa intre pe teritoriul american, declaratie care i-a atras critici in tara si in strainatate. in ultima perioada, el a reluat mai putin aceasta amenintare.

Trump l-a atacat extrem de dur pe tatal unui soldat american musulman ucis in Irak. "Cine a scris asta?"

 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO