Prezentatorul Billy Bush, suspendat din emisiunea ”Today” a postului NBC, dupa publicarea inregistrarii conversatiei cu Trump

Dată publicare: 10-10-2016 11:15
Dată actualizare: 13-10-2016 07:15


Donald si Melania Trump, alaturi de Billy Bush

Billy Bush, un cunoscut prezentator TV in America si varul lui George W. Bush, este actorul secundar din clipul aparut vineri in care Donald Trump face mai multe comentarii ofensatoare la adresa femeilor.

Postul de televiziune NBC, la care Billy Bush, in varsta de 44 de ani, coprezenta show-ul matinal "Today", a decis sa il suspende pe acesta pe termen nedefinit, pentru a evalua cu mai multa atentie situatia, relateaza Reuters.

Decizia vine dupa ce foarte multi republicani si-au retras sustinerea fata de candidatul lor la alegerile prezidentiale, iar retelele sociale au fost inundate de cereri de demitere prezentatorului TV.

Intr-un mesaj trimis angajatilor si obtinut de Reuters, producatorul executiv al "Today", Noah Oppenheim, a declarat ca "pur si simplu nu exista nicio scuza pentru comportamentul si limbajul lui Billy in acea filmare." Acesta a anuntat public faptul ca: "NBC a decis sa il suspende pe Billy, pana la o ulterioara reevaluare a situatiei."

Billy Bush a declarat inca de vineri seara: "Evident sunt rusinat. Nu am nicio scuza, dar asta s-a intamplat in urma cu 11 ani. Atunci eram mai tanar, mai putin matur si m-am comportat prosteste in a-i tine isonul. Imi pare foarte rau."

Inregistrarea cu pricina a fost facuta in 2005, pe vremea cand Billy Bush modera show-ul NBC "Access Hollywood", urma sa faca un interviu cu Donald Trump si avea sarcina sa se "imprieteneasca" cu el si sa il faca sa se relaxeze. Cei care au lucrat cu el in acea perioada spun ca nu sunt deloc surprinsi de felul in care s-a comportat la acea filmare, dar asta nu pentru ca Billy ar fi un om nesimtit in preajma femeilor, ci pentru ca si-a construit cariera fiind un personaj extrovertit si galagios, care isi incuraja invitatii si care adesea copia energia si comportamentul acestora – chiar si intr-o situatie gresita.

"Nu ar trebui sa-si piarda locul de munca pentru faptul ca a dat dovada exact de comportamentul care i-a adus acest job." l-a aparat Shaun Robinson, cea cu care Billy a prezentat emisiunea "Access Hollywood".

Acest scandal l-a prins pe Trump in cel mai prost moment al campaniei sale, adancind astfel si mai mult prapastia dintre el si nucleul istoric al republicanilor, la mai putin de o luna pana la alegerile prezidentiale, programate pentru data de 8 noiembrie.

Sursa: Reuters


VIDEO PROTVPLUS.RO