"Newsweek" pregatise 125.000 de exemplare cu "Hillary Clinton, Doamna Presedinte". Cum au remediat gafa

Dată publicare: 10-11-2016 15:01
Dată actualizare: 13-11-2016 07:04


Faptul ca majoritatea americanilor se incredeau in sondajele ce o dadeau castigatoare pe Hillary Clinton s-a reflectat si in felul in care "Newsweek" a gestionat publicarea si distribuirea numarului lor de marti.

17 americani au apucat sa puna mana pe un exemplar, inainte ca Newsweek sa retraga 125.000 de bucati de pe piata. Vina ii apartine de fapt unui partener de productie, care a pregatit doua variante: una in cazul in care Hillary va castiga si alta in cazul in care Trump va fi invingator.

Cu toate ca cei de la Topix Media, care detin licenta Newsweek, au pregatit doua editii, cu doua coperti diferite, cate una pentru fiecare candidat la functia suprema in statul american, ei au decis sa o distribuie catre punctele de vanzare doar pe cea care o avea in lumina reflectoarelor pe Hillary Clinton si care detalia “drumul sau istoric catre Casa Alba”. Astfel, 125.000 de exemplare au fost raspandite in van, relateaza The Telegraph.

"Toti retailerii au fost rugati sa returneze editiile ramase pentru a face loc celor 150.000 de exemplare cu Donald Trump. Ne asteptam sa se vanda foarte bine deoarece cererea este mare." a declarat Tony Romando, CEO al Topix Media.

Pe Twitter a aparut si o poza cu Hillary Clinton semnand editia care o infatisa pe coperta, la un eveniment inaintea anuntari rezultatelor la alegeri.

"Ca toata lumea, am gresit", a recunoscut managerul companiei invinuite pentru aceasta gafa.


 


VIDEO PROTVPLUS.RO