Donald Trump, interviu pentru Reuters: "Politica lui Hillary Clinton in Siria va duce la Al Treilea Razboi Mondial"

25-10-2016 22:43

Hillary Clinton Donald Trump

Candidatul republican pentru Casa Alba a declarat intr-un interviu pentru Reuters ca planul lui Hillary Clinton in Siria poate declansa un razboi mondial.

In interviul axat in mare parte pe politica externa, Donald Trump a sustinut ca infrangerea gruparii Stat Islamic este prioritara schimbarii presedintelui Bashar al-Assad.  Trump a pus la indoiala modul in care Hillary ar negocia cu Vladimir Putin dupa ce l-a demonizat pe presedintele rus pe durata campaniei electorale. Totodata l-a invinuit pe Barack Obama pentru deterioararea relatiilor cu Filipine si s-a plans de o lipsa de unitate in interiorul partidului republican.

Hillary Clinton si-a reafirmat in cursul ultimei dezbateri televizate din campania prezidentiala americana la Las Vegas, sprijinul sau pentru instituirea unei zone de excludere aeriana pentru a proteja populatia civila in Siria de bombardamentele regimului de la Damasc si ale Rusiei. Unii analisti se tem ca protejarea acestor zone ar putea trage SUA intr-un conflict direct cu avioanele de lupta ale Rusiei. Trump sustine ca o strategie agresiva pentru a solutiona conflictul sirian ar impinge SUA catre un razboi mondial.

"Ar trebui sa ne concentram asupra ISIS nu asupra Siriei. O sa sfarsim in Al Treilea Razboi Mondial daca o ascultam pe Hillary cand vine vorba de Siria." a spus Trump. "Nu te mai lupti doar cu Siria, te lupti cu Siria, Rusia si Iran, ok? Rusia este o putere nucleara, insa e o tara unde armele nucleare chiar functioneaza fata de alte tari unde doar se vorbeste despre ele" a atras atentia Trump, adaugand ca Assad este mai puternic in prezent fata de acum 3 ani.

Sursa: Reuters


VIDEO PROTVPLUS.RO