Donald Trump, calificat drept "imbecil" in parlamentul britanic. Politicianul ar putea primi interdictie in Regatul Unit

Ultima actualizare: 22-01-2016 07:04
Donald Trump

Membrii legislativului britanic au dezbatut luni (18 ianuarie) posibilitatea de a-i interzice lui Donald Trump sa mai intre pe teritoriul Regatului Unit.

Dezbaterea a pornit de la o petitie online care descria discursul milionarului ca fiind ofensator la adresa musulmanilor. Acesta a declarat in decembrie anul trecut ca vrea sa inchida granitele pentru toti cetatenii de origine musulmana. Reactia lui a venit dupa atacul terorist de la San Bernardino in care 14 oameni au murit si alti 22 au fost raniti. Petitia in cauza a adunat 574 de mii de semnaturi.

Trump a fost calificat luni in parlamentul britanic drept "sarcastic, plin de venin, bufon", ba chiar "imbecil", în timpul discutiilor care au durat trei ore.

Votul din urma discutiilor aprinse din parlament nu a contat. Singura autoritarte care poate interzice cuiva sa intre pe teritoriul Marii Britanii este Ministerul de Interne.

Privitorii, inclusiv cei din Statele Unite, “au putut vedea un Parlament in forma maxima. Au vazut o dezbatere cu argumente diverse intr-un Parlament divers.” a declarant Paul Flynn, membru al Partidului Laburist.

Donald Trump este unul dintre posibilii candidati din partea Partidului Republican la Presedintia Statelor Unite. Alegerile vor avea loc pe 8 noiembrie anul acesta.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO