Cum apare Hillary Clinton intr-o imagine publicata de Donald Trump pe Twitter. Mesajul ofensator a starnit furia oamenilor

Dată publicare: 03-07-2016 09:13
Dată actualizare: 06-07-2016 08:20


Donald Trump, Hillary Clinton

Candidatul republican la Casa Alba, Donald Trump, a provocat indignare sambata publicand pe Twitter un montaj in care, pe fundalul unei stele in sase colturi, o acuza pe rivala sa democrata, Hillary Clinton, ca este corupta, relateaza AFP.

Steaua, considerata ca un simbol iudaic sub numele de Steaua lui David, folosit insa si in francmasonerie, este colorata in rosu in acest mesaj reprezentand-o pe Hillary Clinton. Desenata deasupra unui teanc de bancnote de 100 de dolari, steaua poarta inscriptia "Most Corrupt Candidate Ever!" (Cea mai corupta candidata din toate timpurile!), scrie Agerpres.

Multe persoane au interpretat acest montaj ca o aluzie antisemita legata de stereotipul asociind evreii si banii.

Mesajul a fost repede sters si inlocuit cu o noua imagine unde sloganul impotriva fostei Prime Doamne figureaza pe un fond rosu, si nu pe steaua controversata.

Alte derive ale lui Donald Trump i-au atras acuzatii de sectarism de la inceputul primarelor, ca apelul la interzicerea intrarii pe teritoriul american a strainilor musulmani cu scopul de a preveni atentatele islamiste sau acuzatiile la adresa imigrantilor clandestini mexicani considerati violatori si criminali.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO