Aliati si copii ai miliardarului, in echipa de tranzitie a lui Trump. Cine pregateste urmatoarea administratie prezidentiala

Dată publicare: 12-11-2016 18:35
Dată actualizare: 15-11-2016 07:02


donald trump

Echipa de tranzitie formata de Donald Trump este alcatuita din consilieri loiali si din membri ai familiei sale.

Donald Trump a inceput sa-si formeze echipa de tranzitie pentru a pune bazele urmatoarei administratii prezidentiale, apeland la ajutorul celor mai loialisti consilieri ai campaniei republicane, precum si a celor trei copii ai sai pentru a stabili o strategie, relateaza Reuters. Trump a decis vineri seara sa-l demita pe guvernatorul Chris Christie din pozitia de director al echipei de tranzitie, iar locul sau a fost ocupat de viitorul vicepresedinte Mike Pence.

Echipa de tranzitie este formata din 16 persoane, printre care se numara fiica miliardarului republican Ivanka, fiii Eric si Donald Jr, precum si ginerele Jared Kushner. In acest sens, echipa care ar trebui sa pregateasca urmatoarea administratie prezidentiala este formata din cei mai loialisti sustinatori ai lui Donald Trump.

Consilierii republicani au inceput discutiile pentru a prioritiza politicile pe care urmeaza sa le implementeze Donald Trump odata ajuns la Casa Alba. De asemenea, au inceput si discutiile pentru noul Departament de Stat. Peste 4.000 de persoane urmeaza sa fie numite in urmatoarea administratie prezidentiala, iar presedintele ales are la dispozitie doar 100 de zile pentru a-si stabili echipa de la Casa Alba.

Un membru al echipei de tranzitie a declarat ca peste o suta de persoane sunt implicate in redactarea unor planuri cu privire la legislatiile care urmeaza sa fie abandonate de Donald Trump. Printre primele legislatii pe care le va elimina presedintele republican se numara unele masuri pentru protejarea mediului inconjurator, precum si o lege care-i obliga pe consilierii pensionati sa actioneze intotdeauna in interesele clientului.

Donald Trump a promis in timpul campaniei electorale ca va taia taxele, va reduce imigratia si va renunta la Obamacare. Insa, presedintele ales a declarat in ultimele zile ca nu ia in calcul anularea reformei sistemului sanitar, ci doar modificarea unor prevederi instituite de Barack Obama. James Woolsey a sustinut ca unele dintre promisiunile facute in campania electorala reprezinta doar directii generale pentru presedintele republican, care este dispus sa apeleze la mai multe compromisuri.

Lista scurta a posibililor viitori oficiali ai administratiei Trump (New York Times)

Pe lista pentru un secretar de stat se afla: John R. Bolton, fostul ambasador al SUA la ONU, Bob Corker, senator de Tennessee si presedinte al Comisiei de afaceri externe din Senat, Newt Gingrich, fost presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, Zalmay Khalilzad, fost ambasador al SUA in Afganistan, Stanley A. McChrystal, general, fost comandant al trupelor internationale din Afganistan.

Pe lista pentru secretar al trezoreriei se afla: Thomas Barrack Jr., investitor, fondatorul si directorul Colony Capital, Jeb Hensarling, guvernatorul statului Texas, Steven Mnuchin, vechi bancher de la Goldman Sachs si presdintele comisiei de finante din campania lui Trump, Tim Pawlenty, fost guvernator de Minnesota.

Pe lista pentru ministru al apararii se afla: Kelly Ayotte, senatoare republicana aflata la sfarsitul mandatului in Congresul SUA din partea statului New Hampshire, generalul Mike Flynn, fost sef al serviciului de informatii militare american, Stephen J. Hadley, fost consilier pentru securitatea nationala al lui George W.Bush, Jon Kyl, fost senator din Arizona, Jeff Sessions, senator din Alabama.

Pe lista pentru procuror general se afla: Rudy Giuliani, fost primar al New York-ului, apropiat si sustinator al lui Donald Trump, Jeff Sessions, senator de Alabama, Chris Christie, guvernator de New Jewrsey.

Pe lista pentru ministru de interne se afla: Jan Brewer, fost guvernator de Arizona, Robert E. Grady, specialistul in capital de risc, Harold G. Hamm, PDG al companiei producatoare de petrol Continental Resource, Forrest Lucas, co-fondatorul gigantului din energie Lucas Oil, Sarah Palin, fost guvernator de Alaska.

 

Sursa:


VIDEO PROTVPLUS.RO