A treia noapte de proteste anti-Trump in Statele Unite: o persoana impuscata in Portland si 11 arestati la New York. VIDEO

Dată publicare: 12-11-2016 09:04
Dată actualizare: 15-11-2016 07:02


proteste trump

In mai multe orase americane, noaptea de vineri a fost a treia consecutiva in care au avut loc proteste impotriva alegerii lui Donald Trump ca presedinte al Statelor Unite, relateaza Reuteres.

UPDATE ORA 12:30 O persoana a fost impuscata la o demonstratie anti-Trump sambata dimineata in Portland (Oregon, nord-vestul SUA), in timp ce protestatarii treceau podul Morrison Bridge, a anuntat politia, informeaza Reuters. "Toata lumea trebuie sa paraseasca imediat zona", a declarat politia pe Twitter. Incidentul a avut loc dupa o demonstratie de mai multe ore, a precizat politia. Nu a fost imediat clar in ce stare era persoana.

_________________________________________________

Dupa ce s-a lasat seara, mii de oameni au iesit in strada la Miami, Atlanta, Philadelphia, New York, San Francisco si Portland.

La Miami, cateva mii de manifestanti au traversat centrul orasului, iar o parte din ei a ajuns pana la o sosea pe care au blocat-o pe ambele sensuri.

La New York, protestatarii s-au adunat iarasi in parcul din piata Washington si langa turnul Trump de pe Fifth Avenue (bulevardul 5), unde se afla resedinta presedintelui ales. Politia a arestat 11 demonstranti, conform NY Daily News.

Donald Trump si-a schimbat parerea despre cei care il contesta in strada. Initial, el spusese ca sunt "incitati" de presa. Vineri, el a postat pe Twitter cuvinte de apreciere: "Imi place ca micile grupuri de protestatari de noaptea trecuta iubesc mareata noastra tara. Ne vom uni cu totii si vom fi mandri!".

Spre deosebire de joi, vineri nu au avut loc arestari sau violente. Sloganurile au fost "Fara ura! Fara teama! Imigrantii sunt bineveniti!" si "Suspendati-l pe Trump!".

Manifestatii impotriva lui Trump sunt anuntate si in weekend, inclusiv la New York si Los Angeles.

 

Sursa: Reuters


VIDEO PROTVPLUS.RO