ALEGERI LOCALE 2016. Ce riscati daca beti o bere in apropierea sectiei de votare. Jandarmii vor sta de paza toata noaptea

Ultima actualizare: 07-06-2016 06:58

Pregatirile pentru alegerile de duminica sunt pe ultima suta de metri. Buletinele de vot au fost depozitate in sali de clasa, cabinele sunt si ele pregatite, iar politistii si jandarmii sunt deja in posturi.

Mii de buletine de vot au fost ridicate sambata dimineata de la toate primariile de sector din Bucuresti si incarcate in microbuze. Actiunea a fost supravegheata de presedintii sectiilor de votare, politisti si jandarmi. Cu totii s-au asigurat ca nu au lasat in urma nici un document care ar putea fi folosit ulterior la fraudarea scrutinului.

Enache Georgian, Jandarmeria Capitalei: "Transportul lor se aigura cu insotitor din cadrul jandarmeriei sau politiei, acestia au misiunea de a asigura paza si protectia transportului pana la sectiile de votare. De asemenea, pe timpul noptii aceste sectii de votare vor fi asigurate”

Buletinele au fost impartite si depozitate in fiecare sectie pregatita pentru ziua alegerilor. In tara sunt peste 18 mii de puncte de votare, unde oamenii pot veni duminica, de la 7 dimineata la 9 seara, sa isi exprime optiunea politica.

In toate locurile unde maine va avea loc procesul de vot, cabinele sunt deja pregatite, duminica dimineata se vor monta si urnele si tot atunci se vor stampila buletinele de vot, iar pe parcursul noptii salile vor fi sigilate si pazite de jandarmi"

In total peste 65 de mii de angajati ai Ministerului de Interne sunt pregatiti pentru ca duminica sa fie respectata legea electorala si sa intervina atunci cand situatia o cere. De altfel si presedintele sectiei de votare are un rol esential pentru ca procesul de vot sa fie perfect organizat si lipsit de incidente.


Alegatorii trebuie sa stie ca pot fi pedepsiti cu inchisoarea sau amendati daca incalca legea. Astfel amenda poate sa ajunga si pana la 1.000 de lei pentru cine intra insotit in cabina de vot sau filmeaza ori fotografiaza buletinul de vot. Iar pentru cel ce consuma bauturi alcoolice mai aproape de 500 de metri de sectia de votare poate fi amendat si cu 3.000 de lei. In cazuri mai grave, in care alegatorul este impiedicat sa voteze, este platit sa aleaga un anumit candidat sau foloseste un buletin fals, atunci sanctiunea ajunge si la 3 ani de inchisoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO