Radu Stroe a fost exclus luni din PNL. "Antonescu si-a incheiat cariera. PNL se indreapta vertiginos spre prapastie"

Ultima actualizare: 29-05-2014 07:02
radu stroe

Radu Stroe, exclus din partid la Delegatia Permanenta a PNL de luni, a declarat ca, in opinia sa, cariera politica a lui Crin Antonescu in calitate de prezidentiabil s-a incheiat si ca partidul se indreapta spre prapastie.

Regret nespus ca PNL sa indreapta cu pasi vertiginosi catre o prapastie”, a spus Radu Stroe. Despre demisia lui Klaus Iohannis, Stroe a spus ca il felicita pentru atitudinea lui: ”Nu i-a trebuit mult timp sa inteleaga ca e foarte complicat in PNL. Il felicit”. Despre faptul ca Iohannis nu a venit la sedinta liberalilor, Radu Stroe a spus: ”Tocmai ca omul a realizat cum stau lucrurile. Ce hotarare e aceasta, eu, presedinte, demisionez si peste doua ore, la Delegatia Permanenta, conduc in continuare partidul pana la Congres. Astea sunt povesti, sunt pentru copii, nu pentru oameni mari”.

Radu Stroe a respins ideea preluarii sefiei PNL de catre primarul Sibiului, aratand ca acesta este simplu membru si primar. El a criticat si deciziile luate de PNL privind trecerea la PPE. ”PNL avea de facut o analiza foarte serioasa, o saptamana, doua, trei, ca nu toti sefii de județe sunt vinovati de decizia gresita. Aici e grupul de langa Antonescu, cu diversi baieti care au avut putina legatura, in timp, cu PNL si care au construit aceasta decizie gresita de a extrage PNL din ALDE”, a mai spus Stroe.

El a vorbit despre faptul ca niciun lider de filiala nu a platit pentru rezultatul acestor alegeri. ”Nu a platit nimeni si in primul rand domnul Antonescu nu a platit. Ideea asta formala cu demisionez dar raman cu tine, mi se pare ca nu e de demnitatea unui presedinte al PNL si este pacat”, a afirmat Radu Stroe.

Intrebat daca il mai vede pe Antonescu prezidentiabilul PNL, Radu Stroe a raspuns: ”Nu, exclus. Domnul Antonescu, dupa parerea mea, si-a incheiat cariera politica in aceasta chestiune. El a facut-o, cu grupul lui. Nu asta ma deranjeaza, ci ca a adus partidul in aceasta zona, a lui 14%, al atator alesi locali care vor trebui sa faca ture in stanga sau dreapta pentru a putea supravietui pana la alegerile din 2016”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO