A treia victima a virusului AH1N1 in 2011. O tanara din Ploiesti a murit
UPDATE: Tanara de 23 de ani era tinuta in viata doar cu ajutorul aparatelor, dupa ce fusese resuscitata de mai multe ori noaptea trecuta de medicii de la maternitatea din Ploiesti.
Tanara a decedat marti dimineata, in jurul orei 10.30. Femeia, insarcinata in 7 luni, era internata de miercurea trecuta si mai statuse in salon cu o alta pacienta care nu era gravida.
Femeia de 23 de ani a fost mutata din acel salon in momentul in care au aparut primele semne ale virusului A/H1N1, a declarat directorul Spitalului de Obstetrica- Ginelocologie din Ploiesti, Calin Boeru.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Potrivit acestuia, cealalta pacienta a fost monitorizata apoi de medici si nu au aparut simptome de gripa noua.
Luni, din cauza complicatiilor, medicii au fost nevoiti sa ii faca cezariana tinerei, insa, in pofida eforturilor acestora, copilul, care la nastere a avut doar 900 de grame, a murit.
Acesta este primul caz de infectare cu virusul A/H1N1 inregistrat in acest an in judetul Prahova.
O alta femeie, de 29 de ani, diagnosticata cu gripa noua si care suferea de mai multe afectiuni, a murit la Spitalul "Sfantul Spiridon" din Iasi.
Victima a fost internata vineri in stare grava. Avea deja mai multe suferinte cronice: obezitate, afectiuni endocrine si insuficienta cardio-respiratorie acuta. Toate au fost insa agravate de virus. Femeia a decedat sambata noaptea.
Medicii cred ca este posibil ca femeia sa fi luat virusul de la un purtator care inca duce boala pe picioare. In aceste conditii, familia tinerei este tinuta sub observatie.
Va reamintim, luni, Constantin Lepadatu, presedintele filialei Iasi a Ordinului Arhitectilor, in varsta de 60 de ani, diagnosticat cu gripa AH1N1 si internat in stare grava la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iasi, a murit.
Alte doua cazuri de gripa noua au fost confirmate vineri in acest oras. Este vorba despre o femeie de 34 de ani, recent intoarsa din Italia, care a ajuns la spital cu dureri de cap, febra mare, ameteala si dureri musculare. Pacienta a fost internata la Spitalul de Boli Infectioase, insa medicii spun ca starea ei este buna.
Celalalt pacient este un barbat de 30 de ani, monitorizat la domiciliu, intrucat forma bolii este una usoara.
Cum sa deosebim gripa noua de un guturai sau de o viroza
Viroze: In cazul virozelor care ne fac probleme in fiecare an, ori de cate ori se schimba vremea, avem nasul infundat, inghitim cu oarecare dificultate, dar nu facem febra.
Gripa noua: Cum stii daca ai AH1N1? Primele simptome pe care trebuie sa le iei in calcul sunt: tuse seaca, secretii nazale apoase, jena in gat, temperatura, atentie, intre 37,5-38,5 C si o stare de disconfort.
In cel mult doua zile, bolnavul trebuie sa se prezinte la medic. Altfel exista riscul ca gripa sa capete o forma medie spre severa.
Gripa sezoniera: Daca, in schimb, aveti frisoane, febra de la 39 in sus, tuse, secretii nazale apoase, dureri in gat, musculare, de cap si ale globilor oculari, atunci este vorba despre gripa sezoniera.
Complicatii: Si totusi de ce se moare din cauza gripei, fie ea noua sau sezoniera? In ambele cazuri, virusul duce intr-adevar la complicatii severe daca pacientul are imunitatea scazuta, alte suferinte grave si nu se prezinta la medic pentru tratament. Cei cu organism slabit pot face pneumonii sau bronho-pneumonii cu infectii bacteriene. In cele mai triste dintre situatii se ajunge la anumite forme de meningita.
Cum va protejati
Cea mai sigura protectie impotriva virusului gripei noi este vaccinarea. Imunitatea impotriva virusului AH1N1 se dezvolta in 10 - 14 zile de la vaccinare si efectul acestuia tine doi, trei ani, sustine
Daca nu vreti sau nu puteti sa va vaccinati, specialistii recomanda sa va intariti sistemul imunitar. Cu alte cuvinte:
- mancati fructe si legume proaspete;
- faceti exercitii fizice;
- aveti grija ca mediul in care traiti sa fie permanent aerisit;
- consumati echinaceea, usturoi, polen sau laptisorul de matca;
- evitati contactul direct cu oamenii care prezinta simptome ca febra, tuse, dureri de gat;
- spalati-va des pe maini, cu sapun.
Intrebari despre gripa noua? Aici gasesti raspunsurile!
Ce reactii poate provoca administrarea vaccinului impotriva noii gripe?