Primul caz grav de gripa noua in 2011, inregistrat la Iasi

12-01-2011 00:00


Pacientul, in varsta de 60 de ani, se afla acum la terapie intensiva si este conectat la aparate. Barbatul s-a imbolnavit in Egipt, in vacanta de iarna.


Cu febra mare, dureri musculare si probleme respiratorii, omul s-a internat, in 6 ianuarie, intr-o clinica de pneumologie. Acum este supravegheat in sectia de terapie intensiva a Spitalului de Plamani din Iasi.

Directia de Sanatate Publica a instituit carantina in institutia in care se afla pacientul.

Cazul se adauga celor monitorizate deja de Ministerul Sanatatii, trei imbolnaviri cu virusul pandemic si alte trei cu gripa sezoniera. Asadar, sapte cazuri raportate de la sfarsitul anului si pana acum.

Specialistii se asteapta la o crestere semnificativa a cazurilor in saptamanile ce vin. Datele prezentate miercuri arata o crestere cu 30% a numarului de imbolnaviri.

Am ajuns sa avem in prezent peste 67.000 de bolnavi de viroze respiratorii si pneumonii, din care aproximativ 6.000 de oameni sunt internati in spitalele de boli infectioase.

Si rata consultatiilor e in crestere fata de saptamana precedenta, cu cel putin peste cinci procente, atat la dispensar, cat si la domiciliu.

Stam insa mai bine fata de Europa Occidentala, dar si fata de tarile din jurul nostru, unde gradul de imbolnavire este mult mai mare.

Tags: sanatate,

VIDEO PROTVPLUS.RO