(P) "Sa fie limpede" Dezbatere publica in premiera nationala, organizata de Apa Nova Bucuresti

Apa Nova advertorial

Apa Nova Bucuresti a organizat in data de 8 aprilie 2016, la Sala Palatului, consultarea publica „Sa fie limpede!”

La invitatia noului director general al ANB au raspuns aproximativ 1500 de cetateni, dornici sa se informeze asupra companiei si a obiectivelor acesteia.

Fiind primul eveniment de gen, acesta a reprezentat o ocazie inedita pentru noua echipa ANB de a cunoaste cetatenii si de a discuta deschis asupra doleantelor, curiozitatilor, dar si preocuparilor aferente unei bune functionari in relatia furnizor-client.

Dezbaterea a acoperit subiecte variate, de la prezentarea ANB, a rolului, mecanismelor, proiectelor actuale si viitoare, pana la chestiuni punctuale de functionare a sistemului propriu-zis, contributia ANB la calitatea apei, servicii de canalizare, bransament, monitorizare si verificare.

Citește și
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Directorul general ANB, Jorj Madalin Mihailovici, impreuna cu echipa manageriala, a raspuns intrebarilor tuturor cetatenilor atat in cadrul dezbaterii, cat si ulterior, pe baza formularelor colectate in cadrul evenimentului, subliniind astfel importanta si prioritatea pe care ANB o acorda clientului. Sugestiile primite prin intermediul formularelor de opinie au fost centralizate si constituie o baza de plecare pentru implementarea noii filozofii a companiei si pentru masuri concrete, menite sa faciliteze si sa imbunatateasca relatia zilnica a bucurestenilor cu furnizorul de apa si canal.

In cadrul discutiilor, directorul general al ANB a subliniat urmatoarele aspecte importante:
- ANB produce apa potabila! Calitatea apei este controlata automat, continuu si permanent pe fluxul de productie, urmarindu-se parametri fizici, chimici, biologici si microbiologici, in 43 de puncte, subliniindu-se faptul ca, daca apare o problema de calitate, uzina se blocheaza astfel incat, apa care nu este buna de baut nu iese din uzinele ANB;
- In reteaua de distributie se fac analize in 50 de locuri, stabilite de catre Directia de Sanatate Publica si de reglementatorul tehnic. Anual se analizeaza intre 17 si 55 de parametri pentru peste 5000 de probe;
- Apa pe care o bem vine de la cele trei statii de productie a apei potabile: Arcuda, Rosu si Crivina. Sursele de apa bruta (apa netratata) sunt surse de suprafata, respectiv raurile Arges si Dambovita;
- ANB raspunde pentru calitatea apei furnizate prin reteaua publica, adica pana la contorul de bransament al blocului sau al casei; de la acest punct, instalatiile sunt proprietatea privata a bucurestenilor, pe care acestia o intretin dupa cum considera. Vechimea instalatiilor interioare si materialele din care sunt realizate influenteaza calitatea apei potabile;
- ANB furnizeaza si serviciul de canalizare, care inseamna preluarea apelor uzate, poluate, si tratarea acestora astfel incat sa poata fi reintroduse in natura;
- reducerea costurilor pentru apa si canal in 2015, la 2,4%, fata de momentul preluarii concesiunii de catre ANB, in 2000, cand acestea reprezentau 7,1% din veniturile medii ale unei familii din Bucuresti;
- Pretul pe care il platesc bucurestenii la apa potabila si canalizare este printre cele mai mici pe analiza a 33 de orase mari din tara. Doar in 4 orase din tara apa si canalul sunt mai ieftine (Targu Jiu, Focsani, Turnu Severin, Ploiesti).
- De asemenea, facand comparatia cu alte capitale europene invecinate, Bucurestiul are unul dintre cele mai mici preturi (in Budapesta, Bratislava, Zagreb, Praga, Varsovia tariful cumulat apa-canal este mai mare, iar in Sofia si Belgrad este mai mic decat la Bucuresti);
- Apa Nova a indeplinit toate obligatiile prevazute in Contractul de Concesiune si in Caietul de Sarcini, a respectat si respecta prevederile reglementarilor aplicabile.
- Nu au fost abateri referitoare la standardele serviciilor de alimentare cu apa si de canalizare, calitatea apei, protectia mediului etc. Mai mult, standardele auto-impuse de ANB sunt cele ale grupului Veolia, care are cerinte mult mai exigente decat nivelul prevazut in legislatia romaneasca.

Domnul Jorj Madalin Mihailovici, directorul general al ANB, a anuntat, in premiera, initierea de catre ANB a unui proiect pilot, care reprezinta in acelasi timp o provocare catre administratia locala, care va trebui sa ia in calcul inlocuirea tevilor, ca si in cazul anveloparii blocurilor si ranforsarii cladirilor cu risc seismic.

Pe langa aceasta au fost prezentate o serie de initiative noi, care vin in sprijinul cetatenilor precum: implicarea clientului in evaluarea calitatii apei si serviciilor prestate, cu ajutorul cartei serviciilor, posibilitatea acestora de a selecta prin vot proiectele sociale ale companiei, realizarea unor campanii de constientizare si educare pentru consumul de apa si folosirea responsabila a retelei de canalizare, pentru a evita risipa sau degradarea retelei; sustinerea educatiei, acordarea unui numar mai mare de burse sociale si de merit; intarirea parteneriatelor cu mediul academic, sustinerea efortului de inventica; acordarea de sprijin cazurilor sociale, prin implicarea echipelor de voluntari ai ANB, de exemplu: familiile de varstnici care au nevoie de sprijin in gospodarie, case de copii si de batrani; masuri de transparentizare a activitatii – afisarea in timp real a fluxului de interventie precum si opinia consumatorilor in timp real pe site-ul principal, impreuna cu alte activitati de imbunatatire a serviciilor suport clienti; reducerea costurilor interne printr-o analiza foarte atenta, finalizarea unui proces de eficientizare a companiei etc.

Evenimentul s-a bucurat de un real succes, aducand pentru prima data laolalta echipa manageriala a unei companii de utilitati publice, cetatenii si mass media, astfel incat totul „Sa fie Limpede!”. Intensitatea dialogului, complexitatea si diversitatea subiectelor abordate demonstreaza utilitatea acestui tip de consultare publica, motiv pentru care Apa Nova Bucuresti si-a propus sa il transforme intr-o traditie.

Multumind tuturor pentru dialog, Apa Nova Bucuresti ureaza bucurestenilor, Sarbatori Pascale Luminate!


 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Apa Nova s-a consultat cu reprezentantii asociatiilor de locatari.
(P) Apa Nova s-a consultat cu reprezentantii asociatiilor de locatari. "Vrem ca lucrurile sa fie facute altfel"

Initiativa in premiera a companiei Apa Nova, membra a grupului Veolia, ai carei reprezentanti au discutat cu mii de bucuresteni in cadrul unei consultari publice.

Recomandări
CE aprobă ajutorul de stat de 790 mil. € acordat de România pentru sprijinirea închiderii minelor de cărbune din Valea Jiului
CE aprobă ajutorul de stat de 790 mil. € acordat de România pentru sprijinirea închiderii minelor de cărbune din Valea Jiului

Comisia Europeană a aprobat o măsură a statului român în valoare de 790 de milioane de euro pentru acoperirea costurilor excepţionale generate de închiderea a patru mine de cărbune necompetitive din Valea Jiului.

Preşedintele regiunii Valencia recunoaşte că au existat erori în gestionarea inundaţiilor și își cere scuze. „Nu voi nega”
Preşedintele regiunii Valencia recunoaşte că au existat erori în gestionarea inundaţiilor și își cere scuze. „Nu voi nega”

Preşedintele regiunii spaniole Valencia, Carlos Mazon, a recunoscut vineri că au existat ”erori” în gestionarea inundaţiilor dramatice de luna trecută, şi a prezentat ”scuzele” sale pentru întârzierile în ajutorarea sinistraţilor, relatează AFP.

Cu câți bani va rămâne câștigătorul premiului de peste 9,58 milioane de euro de la 6/49 după ce va plăti impozitele
Cu câți bani va rămâne câștigătorul premiului de peste 9,58 milioane de euro de la 6/49 după ce va plăti impozitele

A dat norocul peste un român care a câștigat, joi seara, premiul cel mare de la Loto 6 din 49.