(P) Piața gazelor naturale s-a liberalizat la 1 iulie: cum poți avea prețuri mici și fixe, fără costuri ascunse și penalizări
Din 1 iulie, piața de energie electrică și gaze naturale s-a liberalizat, iar noile companii oferă aceleași servicii ca și furnizorii tradiționali, la prețuri competitive, fără costuri ascunse, contracte greoaie sau penalizări.
Mircea Bica, CEO Nova Power & Gas, ne spune mai multe despre ce înseamnă liberalizarea din această lună, cum facturile consumatorilor scad odată cu schimbarea furnizorului, și de ce nu sunt reale miturile despre întreruperi, penalizări sau costuri ascunse.
Mit: trebuie să îmi schimb rețeaua de țevi de gaz ca să trec la alt furnizor
Desigur că nu. Rețeaua de distribuție rămâne aceeași, doar furnizorul se schimbă. Pe factură este evidențiat și acum, separat, tariful de distribuție, care rămâne neschimbat și se va regăși și pe factura noului furnizor.
Mit: dacă apar defecțiuni, nu le repară nimeni
Defecțiunile țin de rețeaua de distribuție, deci de distribuitor, nu de furnizor. Așadar, consumatorul va contacta în continuare distribuitorul din localitate, mai exact compania care operează rețeaua de distribuție.
Mit: durează prea mult să trec la un alt furnizor
Generarea ofertei și semnarea contractului cu Nova Power & Gas se realizează online, în doar câteva minute, pe site-ul nostru http://novapg.ro/calculator. Imediat, noi demarăm formalitățile de mutare, conform regulamentului ANRE. Mutarea efectiva are loc în aproximativ 21 de zile, cel mai probabil începând cu următorul ciclu de facturare.
Mit: risc să rămân fără energie sau gaz în caz că îmi schimb furnizorul
Tocmai pentru că piața este puternic reglementată, nu există nici un fel de riscuri pentru consumatorii finali. În cazul în care un furnizor crește prețul semnificativ sau nu mai poate furniza, consumatorul va trece imediat la alt furnizor, având o listă opțiuni din care poate alege. În plus, reglementările ANRE nu permit întreruperea alimentării cu gaze. Singurul scenariu în care un consumator poate ajunge să fie deconectat este pentru neplata facturii.
Realitățile sau beneficiile liberalizării pieței de gaze naturale includ, însă, și faptul că o familie ce locuiește într-un apartament cu trei camere își poate reduce factura de gaze chiar și cu 25% pe an comparative cu perioada de dinainte de liberalizare, odată cu schimbarea furnizorului și trecerea la serviciile Nova Power & Gas.
Pentru că ne dorim să oferim o stabilitate cât mai mare pentru clienții noștri, oricine trece la Nova Power & Gas poate opta între două prețuri garantate: 65 lei + TVA, preț garantat 6 luni (până la 31.12.2020), sau 69 lei + TVA, preț garantat 12 luni (până la 30.06.2021). Iar acest aspect este important, mai ales în contextual în care prețul gazelor naturale nu mai este reglementat, ci se formează, de acum, exclusiv pe baza principiilor unei piețe concurențiale, de cerere și ofertă.
Pentru ca totul să fie cât mai clar, în calculatorul de ofertă de pe site-ul Nova Power & Gas afisăm și prețul total, cu toate tarifele incluse în funcție de localitatea selectată. Piața de energie electrică și gaze naturale este reglementata ANRE și sub control continuu, nu există tarife ascunse sau alte riscuri asociate.
Iar la Nova Power & Gas, în acest moment, prețul concurențial este mai mic decât prețul reglementat, și orice utilizator își poate calcula, oricând are nevoie, consumul și costurile, direct la www.novapg.ro/calculator.
Companie românească, activă pe piața de energie electrică și gaze naturale încă din 2007, Nova Power & Gas răspunde nevoilor consumatorilor printr-o ofertă de servicii orientată pe tarife avantajoase, digitalizare și simplitate în contractarea serviciilor, care se realizează exclusiv online.
Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.