(P) Medaliile din viata de zi cu zi. Cum te pregateste sportul pentru orice provocare
Daca simti ca ai avut o zi grea astazi, sau simti ca, in general, intampini nenumarate obstacole, imagineaza-ti cum trebuie sa se simta un sportiv in finala unui campionat important.
Crezi ca se simte depasit de situatie, coplesit de emotii, nepregatit sa faca fata provocarii pe care o are inainte? Nu, cel mai probabil se simte puternic, increzator in propriile forte si nerabdator sa isi depaseasca limitele si sa castige, pentru ca aceasta este starea de spirit pe care ti-o dezvolta practicarea unui sport.
Practicarea oricarui sport, la orice nivel, are o contributie majora la cresterea increderii in sine. Un studiu* realizat in anul 2015 in SUA a aratat ca femeile cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani au de doua ori mai multe sanse sa fie mai increzatoare daca practica un sport in mod regulat, comparativ cu cele care nu practica deloc.
Cu toate acestea, inca auzim frecvent comentarii precum “nu orice sport e pentru fete” sau “fetele nu sunt suficient de puternice”, iar la meciurile echipelor feminine, tribunele sunt, de cele mai multe ori, pe jumatate goale. Lipsa de incurajare din partea celor din jur este unul dintre factorii cu impact major asupra fetelor si asupra dorintei lor de a practica sport in perioada pubertatii.
Jumatate din fete renunta la sport pana la finalul pubertatii
Datele din cel mai recent studiu Always* arata ca, la nivel global, pana la finalul pubertatii, jumatate din fetele chestionate (51%) renunta la sport. Chiar si asa, fetele sunt constiente de importanta practicarii unui sport si considera ca trei dintre cele mai importante beneficii ale sportului sunt increderea sporita, aptitudini de lucru in echipa si aptitudini de conducere. Dar, in pofida beneficiilor bine cunoscute, fetele au declarat ca nu considera ca isi au locul in sport. Mai mult, 67% dintre fetele chestionate considera ca societatea nu le incurajeaza sa practice sport.
Continua sa Lupti #CaOFata
Andreea Chitu, cea mai buna sportiva a Romaniei in anul 2015, vice-campioana mondiala si campioana europeana la judo se alatura campaniei Always #CaOFata pentru a-si impartasi propria poveste si pentru a incuraja fetele sa continue sa practice sport.
„Fetele ar trebui sa faca sport pentru ca sunt mult mai puternice decat cred si sportul le dezvolta abilitatea de a face absolut tot ce isi propun. Au un corp mai sanatos, armonios, puternic si un psihic pe masura, se simt mai stapane pe ele in tot ceea ce fac, au o atitudine pozitiva si o stare de spirit mult mai buna. Nu am avut mereu incredere in mine, dar sportul m-a invatat ca lipsa increderii te poate face sa ratezi momente unice in viata”.
Galeria #CaOFata
Always crede in importanta practicarii oricarui sport la orice nivel si in recunoasterea atat a performantei, cat si a efortului, asa ca si-a propus sa construiasca Galeria „Continua sa lupti #CaOFata” pentru a arata intregii lumi ca fetele sunt increzatoare si pot face tot ce isi propun.
Always te invita sa te alaturi acestei miscari pentru a sustine fetele sa continue sa faca sport. Continua sa lupti #CaOFata si incurajeaza si alte fete sa faca acelasi lucru. Urmareste videoclipul Always Continua Sa Lupti #CaOFata.
Daca faci sport sau iti doresti sa te apuci de sport, fii alaturi de noi! Incarca o poza cu tine facand sport in Galeria „Continua sa lupti #CaOFata” de pe pagina de Facebook Noi Fetele si arata-ne cum continui sa lupti #CaOFata!
Metodologie:
* Studiul Always Confidence & Puberty Wave III a fost realizat in SUA, fiind folosite paneluri Research Now la care au participat 1.800 de persoane (1.300 de femei cu varste cuprinse intre 16-24 de ani si 500 de barbati din aceeasi categorie de varsta). Studiul a fost derulat pe un esantion reprezentativ la nivel national de 1.000 de femei si 500 de barbati, precum si pe un esantion aditional de 150 de femei afro-americane si 150 de femei hispanice. Sondajul a fost realizat in perioada 30 aprilie 2015 - 8 mai 2015.
**Studiul Always Confidence & Puberty Wave IV a fost realizat in SUA, fiind folosite paneluri Research Now la care au participat 1.514 de persoane. Studiul a fost derulat pe un esantion reprezentativ la nivel national de 1.006 de femei cu varste cuprinse intre 16 si 24 de ani si 508 de barbati din aceeasi categorie de varsta. Sondajul a fost realizat in perioada 30 decembrie 2015 – 7 ianuarie 2016.
Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.