(P) Investitie ENGIE Romania: 14 aparate de ventilatie mecanica achizitionate si donate catre 4 spitale publice din Romania

×
Codul embed a fost copiat

ENGIE Romania si Daruieste Viata au finalizat proiectul de dotare a spitalelor din Romania cu aparate de ventilatie mecanica, vitale pentru persoanele cu probleme respiratorii cronice sau victime ale unor accidente.

In cadrul programului ,"Energie pentru o sansa la viata'' au fost achizitionate 14 aparate ce au fost donate catre 4 spitale publice din Romania. Contributia ENGIE Romania a fost de 200.000 euro.

Amalia Anghel - Manager Comunicare Corpate ENGIE Romania : "Ne bucuram ca putem veni in sprijinul pacientilor din Romania cu acest proiect de dotare cu echipamente medicale vitale."

ENGIE Romania doteaza institutiile medicale publice din Romania cu echipamente medicale vitale pentru pacienti

ENGIE Romania continua in anul 2016 programul de imbunatatire a sistemului medical ,,Energie pentru o sansa la viata’’ dotand institutii medicale publice din Romania cu aparate de ventilatie invaziva si non-invaziva, vitale pentru pacientii spitalizati.

Citește și
Crimeea ar fi rămas parte a Ucrainei, dacă Kievul ar fi respectat „cu sinceritate ceea ce s-a convenit”

Asociatia Daruieste Viata a identificat, la inceputul anului 2016, problema deficitului de echipamente medicale vitale, in special a celor din sectiile de ATI, existent la nivelul institutiilor medicale publice din Romania si situatia delicata cu care se confrunta cadrele medicale in absenta acestor echipamente. Conform unei statistici a Societatii Romane de Anestezie Terapie Intensiva realizate la inceputul anului 2016, necesarul de aparate de ventilatie mecanica pentru cele 65 de spitale publice luate in considerare in analiza era de circa 632 de bucati.

Pentru a raspunde acestei nevoi, Asociatia Daruieste Viata si ENGIE Romania au demarat proiectul de dotare cu 11 aparate de ventilatie non-invaziva si 3 aparate de ventilatie invaziva a urmatoarelor institutii publice medicale: Spitalul de Pneumoftiziologie din Constanta, Spitalul Clinic de Copii Brasov, Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii ”Grigore Alexandrescu”. Toate aceste spitale publice au un rol esential in tratarea bolilor respiratorii sau a pacientilor aflati in stare grava, sunt centre medicale regionale de referinta, care insa erau dotate cu un numar insuficient de echipamente sau cu aparate cu durata de viata depasita. Spre exemplu, sectia ATI din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” dispunea doar de 2 aparate de ventilatie mecanica non-invaziva, insuficiente pentru a face fata numarului de aproape 2000 de pacienti care trec pragul spitalului anual, in ciuda faptului ca sectia de terapie intensiva respiratorie reprezinta singura optiune din zona capitalei si deseori din intreaga tara. Investitia totala a ENGIE Romania in proiect se cifreaza la circa 200.000 de euro.

,,O parte din misiunea noastra este sa sustinem activ comunitatile din care facem parte, lucru pe care il realizam si prin proiectele de responsabilitate sociala. Am inceput sa investim in domeniul sanatatii in anul 2013, odata cu lansarea programului ,,Energie pentru o sansa la viata’’, iar acum finalizam cel de-al treilea proiect de dotare cu aparate de ventilatie a unor centre medicale de importanta majora pentru Bucuresti si anumite regiuni din tara. Ne bucuram ca putem veni astfel in sprijinul pacientilor’’, a declarat Eric Stab, Presedinte Director General ENGIE Romania.

,,Donarea acestor aparate de ventilatie mecanica este mai mult decat necesara, in conditiile in care pacientii diagnosticati cu neoplasm pulmonar, cei care necesita chirurgie toracica sau masuri paleative si care dezvolta insuficienta respiratorie, reprezinta o categorie importanta ca numar dintre cei tratati la Terapie Intensiva Respiratorie”, a declarat Dr. Popescu Georgeta, Manager Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, Bucuresti.

“Problema acuta a lipsei aparatelor de ventilatie a iesit la suprafata acum un an, cand a avut loc tragedia de la Colectiv. Aceste tipuri de dotari sunt vitale in toate spitalele din Romania care trateaza urgente medicale dar si boli pulmonare. Nu puteam astepta inca o tragedie pentru a lua masuri”, a spus Carmen Uscatu, Presedinta Asociatiei Daruieste Viata.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Scene neverosimile la FC U Craiova - Ceahlăul! Adrian Mititelu a intrat pe teren: "Nemernicule, ieși afară!"
FOTO Scene neverosimile la FC U Craiova - Ceahlăul! Adrian Mititelu a intrat pe teren: "Nemernicule, ieși afară!"

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) ME TIME într-un 1SHOT! Dacă vrei să mergi mai departe, începi cu o pauză!
(P) ME TIME într-un 1SHOT! Dacă vrei să mergi mai departe, începi cu o pauză!

Trăim într-o lume agitată, care ne ține mereu în mișcare.

(P) Profi, cel mai mare angajator privat de la noi, recunoscut ca Top Employer în România. Iată ce îl diferențiază
(P) Profi, cel mai mare angajator privat de la noi, recunoscut ca Top Employer în România. Iată ce îl diferențiază

Profi este cel mai mare angajator privat de la noi, cu peste 28.000 de angajați în aproximativ 1.750 de magazine proprii și Partener prezente în aproape 870 de localități urbane și rurale.

(P) Campania #cuMamaLaMamo: Cum poți dona mamei tale mamografia de pe abonament
(P) Campania #cuMamaLaMamo: Cum poți dona mamei tale mamografia de pe abonament

Pe întreaga durată a lunii octombrie, abonatele (dar și abonații) Regina Maria pot dona mamelor lor mamografia inclusă integral din abonament.

Recomandări
Oligarhul fugar prorus, Ilan Şor, susține că
Oligarhul fugar prorus, Ilan Şor, susține că "ideea europeană a murit în Republica Moldova". Atac direct la Maia Sandu

Oligarhul fugar prorus moldovean Ilan Şor a negat, într-un interviu recent, că ar fi încercat să cumpere voturi şi susţine totodată că ideea europeană a murit în Republica Moldova după referendumul câştigat „la mustaţă” de forţele proeuropene.

Decizia care i-a salvat viața lui Adrian, un român de 37 de ani prins în dezastrul din Spania:
Decizia care i-a salvat viața lui Adrian, un român de 37 de ani prins în dezastrul din Spania: "Am luat câinele și m-am dus"

Mulți români pentru care Spania este a doua casă trec, în continuare, prin momente teribile după inundațiile catastrofale.

Corespondență Știrile PRO TV | Măsuri extreme luate de civili în apropierea Casei Albe. Ce s-ar putea întâmpla după alegeri
Corespondență Știrile PRO TV | Măsuri extreme luate de civili în apropierea Casei Albe. Ce s-ar putea întâmpla după alegeri

Lupta pentru Casa Albă rămâne strânsă între Donald Trump și Kamala Harris. Potrivit sondajelor, candidata democraților are un avantaj în rândul femeilor, iar republicanul are de partea sa mai mulți bărbați.