(P) Cum să alegeți uneltele și temperatura de styling potrivite pentru părul fin

emag
StirilePROTV

Fără o înțelegere corectă a modului în care funcționează uneltele de styling precum o placă, un ondulator de păr sau o perie rotativă, acestea pot face ravagii în părul tău în loc să îl coafeze la perfecție.

Căldura extremă folosită de unele unelte de styling îți poate rupe firele și le poate arde permanent. Prin urmare, este vital să cunoști dezavantajele și măsurile de siguranță pentru a preveni deteriorarea părului, în special pentru utilizatorii amatori. 

 

Pentru fiecare tip de păr, există o setare de căldură diferită pentru o placă, un ondulator de păr sau o perie rotativă care este preferabilă. Pentru fiecare tip de unealtă, selectarea temperaturii depinde de mai mulți factori. Iată câteva considerente:

 

Citește și
Detalii terifiante. Soția unui preot din Vaslui a făcut autostopul, iar a doua zi Maricela a fost găsită moartă

Este important să îți înțelegi tipul și textura părului înainte de a alege o temperatură la care să setezi un uscător de păr sau o perie rotativă. Alegerea temperaturii potrivite îți va salva părul de la deteriorarea inutilă sau îți va economisi timp dacă ai ales o temperatură prea scăzută pentru tipul tău de păr. Trebuie să iei în considerare câteva elemente înainte de selecție.

Textura părului

Textura sau diametrul părului definește cât de puternic este părul tău în fața unor condiții externe dificile. Dacă părul tău este gros, atunci înseamnă că celulele părului tău au un număr mai mare de straturi exterioare protectoare. Aceste straturi suplimentare protejează miezul părului de căldură sau de orice altă forță. Prin urmare, părul gros poate rezista bine în fața căldurii puternice.

 

Pe de altă parte, părul subțire are un număr mai mic de straturi protectoare exterioare, deci; rezistă mai puțin la temperaturi ridicate.

Conținutul de umiditate

După cum știm, apa absoarbe căldura și își schimbă forma elementară din lichid în vapori. Dacă scalpul tău produce o cantitate considerabilă de uleiuri naturale sau de umiditate, atunci părul tău are mai puține șanse să se ardă atunci când folosești o perie rotativă. Umiditatea acționează ca un strat protector și îți protejează părul de căldura intensă.

 

Dacă părul tău nu are suficientă hidratare, nu ar trebui să îl supui la temperaturi aspre în timpul coafării.

Sănătatea părului

Un păr sănătos are mai multă tendință de a rezista la căldură, în timp ce părul nesănătos se va arde mai repede. Dacă părul tău este deja deteriorat din cauza folosirii excesive a uneltelor de styling, atunci este mai bine să te ferești cât mai mult de coafarea ulterioară.

Starea naturală a părului și a scalpului

Pentru părul uscat din punct de vedere genetic, nu poți folosi multă căldură. Alegerea unor setări de căldură mai mici este cea mai bună modalitate de a stiliza cu căldură atunci când ai un păr mai deshidratat în mod natural. Expunerea unui păr deja uscat la căldură extremă poate lăsa firele tale rupte, terne și fără viață în scurt timp.

Produsele pentru păr pe care le folosești

Tipul și numărul de produse de îngrijire a părului pe care le folosești contează. Dacă ai părul vopsit și nu vrei ca nuanța ta să se schimbe prea mult, atunci expunerea la căldură nu este o idee bună. Faptul că poți sau nu să-l coafezi cu căldură depinde în totalitate de calitatea produsului pe care l-ai folosit.

 

Prezența balsamului și a șamponului suplimentar în timpul procesului de încălzire poate strica întregul stil. Așadar, asigură-te că ai scăpat de produsele acumulate în plus. Cel mai bun mod este să îți speli părul cu un șampon de curățare profundă pentru a descompune produsele suplimentare acumulate.

Condiții medicale

În cazul unor afecțiuni medicale, cum ar fi alopecia areata și pigmentarea albinoasă, ar trebui să consulți mai întâi un medic. Părul este de multe ori mai sensibil în cazul acestor afecțiuni, așa că este înțelept să eviți să îl expuni la căldură.

 

Pentru a evita să-ți arzi părul, trebuie să știi care sunt limitele de temperatură pe care nu trebuie să le depășești pentru fiecare dintre uneltele de styling încălzite. Stylizarea cu căldură poate face parte din ritualul tău zilnic, așa că este bine să joci la sigur cu aceste dispozitive.

Uscătoarele și periile rotative de păr

Uscătoarele și periile rotative de păr se încălzesc, de obicei, între 25 și 60 de grade Celsius. Cu o căldură maximă, poate atinge o temperatură extremă, cum ar fi 60 de grade, ceea ce este suficient pentru a îți încălzi nu numai părul, ci și pielea de pe scalp. Stiliștii sugerează de obicei să păstrați setarea pe o valoare moderată-înaltă. Acesta vă va usca părul mai repede, fără daune proeminente. 

 

Există o relație între viteza ventilatorului și cantitatea de căldură pe care o produce un uscător sau o perie rotativă. Cu cât viteza este mai mare, cu atât mai repede se va usca părul. Dacă în cazul în care în cazul în care viteza ventilatorului devine mică, dar căldura rămâne la maxim, atunci crește șansa ca părul tău să se ardă.

Ondulatoarele

O unealtă de ondulat modernă va avea opțiuni de căldură variabilă din care să alegi. Selectarea temperaturii depinde de tipul de păr pe care îl ai. Un ondulator standard are o gamă de la 50 de grade la 220 de grade Celsius.

 

Pentru părul cu textură groasă, puteți opta pentru o temperatură ridicată între 200 și 300 de grade. În timp ce cu părul cu textură subțire, este mai bine să nu depășiți 200 de grade din cauza sensibilității.sale

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Kosovo l-a descris în două cuvinte pe Mircea Lucescu, după meciul de la Priștina
Presa din Kosovo l-a descris în două cuvinte pe Mircea Lucescu, după meciul de la Priștina

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Kapital Minds aduce în România 
un model de consultanță antreprenorială centrată pe valoare
(P) Kapital Minds aduce în România un model de consultanță antreprenorială centrată pe valoare

Kapital Minds, noua companie de consultanță antreprenorială, lansată pe 5 septembrie, aduce o expertiză unică pe piață, fiind singura firmă care beneficiază de experiența unui consultant certificat CEPA (Certified Exit Planning Advisor) din România.

(P) Borsec, votat pentru a zecea oară Cel mai puternic brand românesc
(P) Borsec, votat pentru a zecea oară Cel mai puternic brand românesc

Borsec este liderul brandurilor româneşti, fiind un brand foarte iubit și apreciat de români  

(P) HILS Development investește 3 milioane de euro în prima certificare Green Homes 
(P) HILS Development investește 3 milioane de euro în prima certificare Green Homes 

HILS Sunrise, complex rezidențial aflat în Bd Theodor Pallady 57A, este primul complex din estul Capitalei care a obținut pre-certificarea Green Homes 

Recomandări
Incendiile de vegetație provoacă dezastru în întreaga țară. Salvatorii au ajuns să lupte și cu inconștiența oamenilor
Incendiile de vegetație provoacă dezastru în întreaga țară. Salvatorii au ajuns să lupte și cu inconștiența oamenilor

Este în continuare prăpăd în multe județe din țară din cauza incendiilor de vegetație.

Filmul românesc „Anul Nou care n-a fost” a câștigat Premiul FIPRESCI la Festivalul Internațional de la Veneția
Filmul românesc „Anul Nou care n-a fost” a câștigat Premiul FIPRESCI la Festivalul Internațional de la Veneția

Vin vești minunate de la Festivalul de Film de la Veneția! „Anul Nou care n-a fost”, regizat și scris de Bogdan Mureșanu, a câștigat Premiul FIPRESCI, oferit de juriul Federației Internaționale a Criticilor de Film.  

Proteste uriașe în Franța faţă de numirea lui Michel Barnier în funcţia de premier. Macron, acuzat că „a furat” alegerile
Proteste uriașe în Franța faţă de numirea lui Michel Barnier în funcţia de premier. Macron, acuzat că „a furat” alegerile

Zeci de mii de persoane au ieşit sâmbătă în stradă în Franţa pentru a protesta faţă de numirea lui Michel Barnier în funcţia de premier, stânga acuzându-l pe Emmanuel Macron că „a furat alegerile” prin numirea unui politician de centru-dreapta.