(P) Cum să alegeți uneltele și temperatura de styling potrivite pentru părul fin

emag
StirilePROTV

Fără o înțelegere corectă a modului în care funcționează uneltele de styling precum o placă, un ondulator de păr sau o perie rotativă, acestea pot face ravagii în părul tău în loc să îl coafeze la perfecție.

Căldura extremă folosită de unele unelte de styling îți poate rupe firele și le poate arde permanent. Prin urmare, este vital să cunoști dezavantajele și măsurile de siguranță pentru a preveni deteriorarea părului, în special pentru utilizatorii amatori. 

 

Pentru fiecare tip de păr, există o setare de căldură diferită pentru o placă, un ondulator de păr sau o perie rotativă care este preferabilă. Pentru fiecare tip de unealtă, selectarea temperaturii depinde de mai mulți factori. Iată câteva considerente:

 

Citește și
Un român s-a însurat cu o prințesă din Africa și a devenit Sultan. Soția lui a venit în România pentru a-l susține în cariera politică

Este important să îți înțelegi tipul și textura părului înainte de a alege o temperatură la care să setezi un uscător de păr sau o perie rotativă. Alegerea temperaturii potrivite îți va salva părul de la deteriorarea inutilă sau îți va economisi timp dacă ai ales o temperatură prea scăzută pentru tipul tău de păr. Trebuie să iei în considerare câteva elemente înainte de selecție.

Textura părului

Textura sau diametrul părului definește cât de puternic este părul tău în fața unor condiții externe dificile. Dacă părul tău este gros, atunci înseamnă că celulele părului tău au un număr mai mare de straturi exterioare protectoare. Aceste straturi suplimentare protejează miezul părului de căldură sau de orice altă forță. Prin urmare, părul gros poate rezista bine în fața căldurii puternice.

 

Pe de altă parte, părul subțire are un număr mai mic de straturi protectoare exterioare, deci; rezistă mai puțin la temperaturi ridicate.

Conținutul de umiditate

După cum știm, apa absoarbe căldura și își schimbă forma elementară din lichid în vapori. Dacă scalpul tău produce o cantitate considerabilă de uleiuri naturale sau de umiditate, atunci părul tău are mai puține șanse să se ardă atunci când folosești o perie rotativă. Umiditatea acționează ca un strat protector și îți protejează părul de căldura intensă.

 

Dacă părul tău nu are suficientă hidratare, nu ar trebui să îl supui la temperaturi aspre în timpul coafării.

Sănătatea părului

Un păr sănătos are mai multă tendință de a rezista la căldură, în timp ce părul nesănătos se va arde mai repede. Dacă părul tău este deja deteriorat din cauza folosirii excesive a uneltelor de styling, atunci este mai bine să te ferești cât mai mult de coafarea ulterioară.

Starea naturală a părului și a scalpului

Pentru părul uscat din punct de vedere genetic, nu poți folosi multă căldură. Alegerea unor setări de căldură mai mici este cea mai bună modalitate de a stiliza cu căldură atunci când ai un păr mai deshidratat în mod natural. Expunerea unui păr deja uscat la căldură extremă poate lăsa firele tale rupte, terne și fără viață în scurt timp.

Produsele pentru păr pe care le folosești

Tipul și numărul de produse de îngrijire a părului pe care le folosești contează. Dacă ai părul vopsit și nu vrei ca nuanța ta să se schimbe prea mult, atunci expunerea la căldură nu este o idee bună. Faptul că poți sau nu să-l coafezi cu căldură depinde în totalitate de calitatea produsului pe care l-ai folosit.

 

Prezența balsamului și a șamponului suplimentar în timpul procesului de încălzire poate strica întregul stil. Așadar, asigură-te că ai scăpat de produsele acumulate în plus. Cel mai bun mod este să îți speli părul cu un șampon de curățare profundă pentru a descompune produsele suplimentare acumulate.

Condiții medicale

În cazul unor afecțiuni medicale, cum ar fi alopecia areata și pigmentarea albinoasă, ar trebui să consulți mai întâi un medic. Părul este de multe ori mai sensibil în cazul acestor afecțiuni, așa că este înțelept să eviți să îl expuni la căldură.

 

Pentru a evita să-ți arzi părul, trebuie să știi care sunt limitele de temperatură pe care nu trebuie să le depășești pentru fiecare dintre uneltele de styling încălzite. Stylizarea cu căldură poate face parte din ritualul tău zilnic, așa că este bine să joci la sigur cu aceste dispozitive.

Uscătoarele și periile rotative de păr

Uscătoarele și periile rotative de păr se încălzesc, de obicei, între 25 și 60 de grade Celsius. Cu o căldură maximă, poate atinge o temperatură extremă, cum ar fi 60 de grade, ceea ce este suficient pentru a îți încălzi nu numai părul, ci și pielea de pe scalp. Stiliștii sugerează de obicei să păstrați setarea pe o valoare moderată-înaltă. Acesta vă va usca părul mai repede, fără daune proeminente. 

 

Există o relație între viteza ventilatorului și cantitatea de căldură pe care o produce un uscător sau o perie rotativă. Cu cât viteza este mai mare, cu atât mai repede se va usca părul. Dacă în cazul în care în cazul în care viteza ventilatorului devine mică, dar căldura rămâne la maxim, atunci crește șansa ca părul tău să se ardă.

Ondulatoarele

O unealtă de ondulat modernă va avea opțiuni de căldură variabilă din care să alegi. Selectarea temperaturii depinde de tipul de păr pe care îl ai. Un ondulator standard are o gamă de la 50 de grade la 220 de grade Celsius.

 

Pentru părul cu textură groasă, puteți opta pentru o temperatură ridicată între 200 și 300 de grade. În timp ce cu părul cu textură subțire, este mai bine să nu depășiți 200 de grade din cauza sensibilității.sale

Articol recomandat de sport.ro
Cea mai frumoasă jurnalistă din Kosovo a rămas impresionată de un tricolor: "Este magic"
Cea mai frumoasă jurnalistă din Kosovo a rămas impresionată de un tricolor: "Este magic"

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
HALF IS FREE PINK EDITION te așteaptă în acest weekend, la Cluj!
HALF IS FREE PINK EDITION te așteaptă în acest weekend, la Cluj!

ADVERTORIAL | Half Is Free, cel mai așteptat eveniment de shopping al sezonului, vine la Cluj pe 24 noiembrie 2024!

(P) Strategiile sustenabile ale EGGER - de la reciclarea lemnului uzat la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră
(P) Strategiile sustenabile ale EGGER - de la reciclarea lemnului uzat la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră

EGGER, unul dintre angajatorii de top din Moldova, este cel mai mare colector și reciclator de lemn uzat din România.

(P) MedLife schimbă modul în care românii percep spitalele
(P) MedLife schimbă modul în care românii percep spitalele

MedLife, cea mai mare reţea de servicii medicale private din România, devine pionier al transformării spitalului dintr-un spațiu al vindecării într-unul care îmbină medicina, educația și arta.

Recomandări
Celebrul artist Gabriel Cotabiță a murit la 69 de ani
Celebrul artist Gabriel Cotabiță a murit la 69 de ani

Celebrul artist Gabriel Cotabiță a murit, sâmbătă, la 69 de ani.  Anunțul a fost făcut de cunoscutul dirijor Ionel Tudor.

Alegeri prezidențiale 2024. USR depune plângere penală pentru fraudă la vot în diaspora, în primul tur al alegerilor
Alegeri prezidențiale 2024. USR depune plângere penală pentru fraudă la vot în diaspora, în primul tur al alegerilor

Deputatul USR de Diaspora Iulian Lorincz a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 2 București, acuzând fraudă la vot în diaspora, în primul tur al alegerilor prezidențiale din 2024.  

LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A doua zi de alegeri în diaspora. Număr semnificativ mai mic de voturi față de 2019
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A doua zi de alegeri în diaspora. Număr semnificativ mai mic de voturi față de 2019
A început votul în diaspora pentru alegerile prezidențiale. Românii din străinătate au la dispoziție trei zile pentru a-și alege președintele.