(P) A fost găsită cea mai avantajoasă modalitate de a trimite bani în România din străinătate. Este vorba de Profee

profee

Conform datelor oficiale, aproximativ 6 milioane de etnici români locuiesc permanent în străinătate, majoritate din care au cetățenie română.

O parte semnificativă din aceștia sunt migranți de muncă care lucrează în țările din Europa de Vest și trimit periodic bani acasă familiilor și rudelor. Cum să trimiți bani în România în mod profitabil, rapid și fără birocrație inutilă? Aceasta este una dintre principalele întrebări pe care și le pun reprezentanții diasporei muncitorești românești din Europa. În acest articol vom răspunde la această întrebare arzătoare și vă vom vorbi despre avantajele și dezavantajele diferitelor modalități.

Deși oficial există aproximativ 6 milioane de cetățeni care trăiesc în afara României, sursele independente susțin că este, defapt, despre mai mult de 9 milioane. Este aproape imposibil de determinat numărul exact al românilor care trăiesc în afara țării. Diferența statistică dintre sursele oficiale și cele independente se explică prin faptul că mulți dintre românii care lucrează în străinătate se află într-o situație semilegală sau ilegală. Mulți dintre ei au salarii neoficiale în numerar, muncă la negru, și nu își declară șederea și reședința în țările de angajare conform procedurilor adoptate acolo.

Se consideră că marea majoritate a migranților se află în grupa de vârstă cuprinsă între 24 și 44 de ani. Acest lucru se poate explica cu ușurință prin faptul că persoanele din această grupă de vârstă se află la apogeul capacității lor intelectuale și al forței fizice. Ei sunt mai întreprinzători, mai ambițioși și mai dispuși să își asume riscuri pentru venituri mai mari, succes și o viață mai bună în general.

Citește și
Cum a așteptat Ucraina asaltul rușilor în Harkov. Dezvăluirile unor soldați ucraineni despre scenele haotice de pe front

Românii preferă să plece la muncă în special în Europa de Vest. Primul loc în ceea ce privește numărul de cetățeni români care locuiesc pe teritoriul acestor țări este ocupat de Marea Britanie și Italia. Diasporele importante de concetățeni de-ai noștri trăiesc, de asemenea, în Germania, Franța, Portugalia, Spania, Olanda și chiar în Canada, Statele Unite ale Americii și Australia.

Se înțelege de la sine că toți cei care pleacă din România pentru a munci în străinătate se așteaptă la un salariu mai mare decât în țara de origine, precum și la condiții de trai mai confortabile. Conaționalii noștri care pleacă în străinătate nu sunt mulțumiți de perspectivele de carieră care îi așteaptă în România. Actualii și potențialii migranți de muncă au multe întrebări către țara lor în ceea ce privește oportunitățile de dezvoltare personală și familială.

Până în prezent, situația în domeniul ocupării forței de muncă este de așa natură, încât autoritățile nu pot să asigure o remunerare competitivă pentru lucrătorii calificați de care țara are mare nevoie, și nici nu pot oferi locuri de muncă pentru lucrătorii slab calificați.

Sectoarele economice ale serviciilor, construcțiilor și agriculturii oferă în prezent cele mai multe locuri de muncă din țară. Cu toate acestea, nici măcar acestea nu pot satisface cererea tot mai mare din partea populației, nu numai în ceea ce privește locurile de muncă, ci și, poate chiar mai important, salariile competitive.

Dar emigrarea forței de muncă din țara noastră are și avantaje. Primul este că unii emigranți se întorc, și destul de repede - în 1-3 ani. În consecință, ei își importă în România calificările, adică cunoștințele și experiența. Mulți dintre ei sunt "înaripați" de muncă, de antreprenoriat, de crearea propriei afaceri sau de îmbunătățirea proceselor, obținând succes în întreprinderile și organizațiile naționale. Iar acest lucru duce, în consecință, la o creștere a numărului de locuri de muncă și la un impuls pentru întreaga economie.

Însă acest beneficiu are un efect oarecum întârziat, funcționând pe termen mediu și lung.

Al doilea plus semnificativ, care are efect în momentul de față, chiar acum, este că migranții de muncă trimit lunar o parte din salariu în România pentru a-și întreține familiile și apropiații. Potrivit diferitelor estimări, între 500 și 800 de milioane de euro sunt trimise în fiecare lună către persoane fizice din România de către persoane fizice din străinătate. Este o cifră colosală. Valoarea totală a remitențelor private în țară în 2018 a fost de 2% din PIB. În 2022, este deja mai mare de 3% din produsul intern brut. 

În același timp, migranții de muncă se confruntă cu problema trimiterii de bani în România. Aceasta este o problemă urgentă pe ordinea de zi, deoarece este vorba de bani câștigați prin muncă grea. Așadar, cum puteți trimite bani din Marea Britanie, Italia, Germania și alte țări din Europa de Vest către familia și prietenii din România? Cum o puteți face simplu, rapid și cu cheltuieli minime?

Există mai multe modalități de a trimite bani în România - atât cele tradiționale, cât și cele mai moderne, tehnologice. Printre cele clasice se numără transferurile de bani prin intermediul unei bănci, transferurile poștale, trimiterea de numerar personal sau prin curier și serviciile de transfer de numerar precum Western Union.

Printre metodele tehnologice se numără serviciile online de transfer transfrontalier de bani. Aceste servicii vă permit, de obicei, să trimiteți bani prin intermediul site-urilor web sau al aplicațiilor pentru smartphone-uri, ceea ce le face să fie cea mai convenabilă modalitate de a trimite bani rapid.

Ne-am îndreptat atenția către un astfel de serviciu - Profee. Vă vom vorbi despre avantajele transferurilor de bani online față de metodele clasice.

Profee este un serviciu de transfer de bani bine cunoscut la nivel mondial, care deține o licență EMI (instituție emitentă de monedă electronică), ale cărei activități sunt reglementate de autoritățile financiare ale Uniunii Europene. Cu ajutorul aplicației pentru smartphone Android sau iOS și a site-ului Profee.com, puteți trimite bani de pe cardul bancar sau din orice cont bancar european în peste 60 de țări din Europa, Asia, Africa, America de Nord și de Sud, și chiar în Australia și Noua Zeelandă.

Pentru a transfera rapid și în siguranță bani în România prin Profee, trebuie doar să aveți un cont sau un card în orice bancă europeană. Dar puteți transfera bani și din România către oricare dintre cele peste 60 de destinații. De asemenea, este foarte convenabil să trimiteți bani în interiorul țării prin intermediul acestui serviciu online.

De ce este profitabil să transferați banii cu Profee

Dar, în primul rând, este avantajos să transferați bani prin Profee. Serviciul nu percepe comision pentru transferurile din Europa către România cu încasare în lei, precum și către Moldova, Ucraina și multe alte destinații. Este clar de ce - acestea sunt țări cu o migrație ridicată a forței de muncă.

La atractivitatea transferurilor de bani către România prin Profee se adaugă și faptul că această companie oferă cel mai favorabil curs de conversie euro/leu. Datorită sistemului de monitorizare și gestionare a cursului de schimb dezvoltat de Profee, serviciul urmărește în timp real cursurile de schimb ale burselor, băncilor și concurenților, oferind utilizatorului cea mai avantajoasă ofertă în orice moment.

În plus, pentru transferurile către România, Profee oferă o așa-numită rată promoțională pentru primul transfer - adică o conversie și mai avantajoasă a euro în lei. Astfel încât utilizatorul va opta cu siguranță în favoarea serviciului, chiar și (sau poate mai ales?) dacă a mai folosit anterior alte platforme de transfer internațional de bani.

Potrivit bazei de date a Băncii Mondiale "Remittances Prices Worldwide" pentru al patrulea trimestru din 2022, cel mai scump a fost să trimiți remitențe prin bănci, cu un cost mediu de 11,8%, urmat de oficiile poștale (6,3%) și de sistemele de transfer de bani (5,4%).

Acum puteți calcula singuri costul transferului de bani prin Profee, ținând cont de faptul că nu există niciun comision și niciun fel de taxe ascunse, iar rata de schimb favorabilă pentru euro la lei tinde către cea a cursul de schimb. Se pare că nu poate fi mai favorabil.

Rapiditatea transferului

Acum, în ceea ce privește viteza de trimitere a fondurilor. În general, acest indicator este format din doi factori.

În primul rând, timpul petrecut pentru a completa toate câmpurile necesare, pentru a se înregistra sau pentru a merge cu banii la bancă, la biroul unui sistem de transfer de bani offline sau pentru a găsi un curier. La o bancă sau la biroul WU, de obicei, toată birocrația durează în cel mai bun caz câteva ore, în medie, considerați că va trebui alocată o zi lucrătoare pentru acest lucru. Cu Profee, din momentul în care descărcați aplicația pe smartphone sau intrați pe pagina web Profee.com și până la trimiterea cu succes a unui transfer nu trec mai mult de 5-7 minute, chiar dacă nu ați mai folosit niciodată un astfel de serviciu.

Acest lucru este posibil datorită celei mai convenabile interfețe intuitive care reduce la minimum informațiile necesare pentru a trimite un transfer de bani, simplității și indiciilor pentru a completa un număr mic de câmpuri.

Al doilea factor care afectează rapiditatea generală de expediere a unui transfer este viteza de livrare a fondurilor către destinatar după expedierea directă. Un transfer bancar internațional prin SWIFT este livrat în medie în 3-5 zile bancare, iar transferurile SEPA de la o bancă la alta "aterizează" mai repede, în termen de o zi, de regulă. Cu toate acestea, decontările SEPA se fac doar în euro, nu și în monede naționale.

În același timp, un transfer de bani de pe un card bancar pe altul este aproape instantaneu în Profee. De asemenea, puteți conecta metodele de plată Apple Pay și Google Pay la aplicația Profee și puteți salva datele de plată după primul transfer. După aceasta nu va trebui să introduceți detaliile cardului expeditorului și ale destinatarului pentru transferurile obișnuite. Astfel, viteza totală de transfer va fi redusă la câteva secunde și câteva clicuri - nu mai mult!

Siguranța înainte de toate

În timp ce transferurile sunt ușoare, rapide și profitabile, Profee protejează în mod fiabil plata și datele personale atât ale expeditorului, cât și ale destinatarului unui transfer de bani. Compania utilizează servere de nivel 4, tehnologia 3D Secure, care permite debitarea fondurilor de pe cardul expeditorului pe cel al destinatarului numai după ce expeditorul confirmă codul dintr-un SMS care îi vine pe smartphone de la banca sa. Securitatea transferurilor Profee este garantată și de certificările PCI DSS validate. Acesta este un standard de securitate special conceput pentru a proteja datele cardurilor de plată. Întregul proces de transfer de bani este automatizat și nu implică oameni, ceea ce elimină erorile cauzate de factorul uman.

Un alt argument în favoarea simplității și siguranței transferului de bani prin Profee și alte servicii similare este faptul că, spre deosebire de curieratul cu numerar sau de trimiterea de numerar prin servicii speciale precum WU sau Moneygram, destinatarul transferului nu trebuie să facă nimic pentru a-l primi. Banii vor ajunge pe cardul său bancar imediat după ce au fost trimiși.

Deci, cum să transferați bani cu ajutorul lui Profee? Iată un mini tutorial:

1. Instalați aplicația din AppStore sau Google Play market (în funcție de dispozitivul dvs.) sau accesați Profee.com. Înregistrați-vă folosind numărul de telefon. Aceasta este o procedură standard cu care sunteți obișnuit(-ă) atunci când vă înregistrați în aproape orice serviciu online.

2. Completați informațiile de bază despre dumneavoastră: nume și prenume, cetățenie, adresa de reședință în România sau în altă țară europeană. Atât! Acum puteți transfera acasă până la 1.000 de euro (500 de euro pe tranzacție). Iar dacă vă confirmați identitatea cu un pașaport sau o carte de identitate și prezentați o dovadă a adresei (o astfel de dovadă poate fi o factură de utilități sau a serviciului de internet la domiciliu în care apare numele dvs.), puteți transfera până la 15.000 de euro pe an, dar nu mai mult de 3.000 de euro pe lună. De regulă, această sumă acoperă nevoile a 95% dintre clienții Profee. Restul de 5% furnizează documente care dovedesc sursa de venit, cum ar fi un contract de muncă. Acest lucru face posibilă creșterea sumei anuale de bani trimise la 100.000 de euro.

3. Apoi specificați țările, sumele și detaliile cardului expeditorului și destinatarului transferului. Aveți nevoie doar de numărul cardului și de numele destinatarului - nu mai aveți nevoie de detalii bancare. Super convenabil! Cu toate acestea, puteți transfera bani în România și în euro, într-un cont bancar local. Și mai puteți trimite bani din România sau dintr-o altă țară europeană dintr-un cont bancar.

4. Apoi confirmați transferul de bani cu codul SMM de la banca dumneavoastră. Asta este! Dacă ați trimis bani de pe un card pe altul, aceștia vor ajunge la destinatar aproape instantaneu.

Concluzie

Profee este un serviciu de transfer de bani fiabil și profitabil care merită atenția dumneavoastră. În sprijinul proiectului, putem adăuga că Profee are o mulțime de premii. Astfel, revista de autoritate Global Banking & Finance Review a numit Profee platforma de transfer de bani cu cea mai rapidă creștere din Europa în 2022. Această recunoaștere a fost rezultatul unei analize amănunțite efectuate de experții revistei - finanțiști, analiști, antreprenori fintech și companii de cercetare din industrie.

Iar juriul de experți al revistei Corporate Vision Magazine a anunțat Profee drept câștigător al concursului 2023 Security Awards, recunoscând Profee drept cea mai bună companie fintech centrată pe client.

Pe lângă aceasta, ratingul excelent (4,7/5) pe Trustpilot și loialitatea clienților măsurată prin Net Promoter Score (NPS) sunt dovezi incontestabile ale calității ridicate a serviciilor Profee. Conform ultimului studiu privind indicele NPS, 82% dintre clienții Profee sunt dispuși să recomande serviciul prietenilor și familiei lor.

Articol recomandat de sport.ro
E gata! Primul fotbalist care pleacă de la FCSB în această vară
E gata! Primul fotbalist care pleacă de la FCSB în această vară

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Kaufland celebrează incluziunea persoanelor cu dizabilități
(P) Kaufland celebrează incluziunea persoanelor cu dizabilități

Timp de 4 luni, Kaufland a străbătut mai multe orașe din țară cu proiectul “Caravana A.C.C.E.S.”.

(P) Raiffeisen Bank România susține Dăruiește Viață cu 1 milion de euro
(P) Raiffeisen Bank România susține Dăruiește Viață cu 1 milion de euro

Raiffeisen Bank România susține Dăruiește Viață cu 1 milion de euro pentru demararea construcției campusului medical de la Marie Curie.

(P) 1 milion de litri de ulei alimentar uzat a fost colectat de Auchan România de la clienți și transformat în biocombustibil
(P) 1 milion de litri de ulei alimentar uzat a fost colectat de Auchan România de la clienți și transformat în biocombustibil

În cadrul programului de Colectare și Reciclare a Uleiului Alimentar Uzat, în magazinele Auchan, s-au colectat până în prezent 1 milion de litri de ulei, evitându-se astfel aruncarea necorespunzătoare a acestuia și poluarea mediului înconjurător.

Recomandări
Care este salariul unui europarlamentar. Diurna zilnică este de 350 de euro
Care este salariul unui europarlamentar. Diurna zilnică este de 350 de euro

La alegerile din 9 iunie, România își va vota primarii și europarlamentarii. 542 de candidați se luptă pentru cele 33 de posturi de la Bruxelles.  

Cât de greu este pentru un fermier român să obțină fonduri europene. Fermele cu certificat BIO au cele mai mari avantaje
Cât de greu este pentru un fermier român să obțină fonduri europene. Fermele cu certificat BIO au cele mai mari avantaje

”Fonduri UE pompate în agricultură”, PARTEA a II-a. Fermierii români trebuie să își ia consultanți buni ca să poată accesa fondurile europene. Depind de aceste sume, pentru că, prin activitatea lor, nu sunt eligibili în fața băncilor.    

De ce nava cargo care a scufundat un alt vapor în larg de Sf. Gheorghe a plecat imediat de la locul accidentului
De ce nava cargo care a scufundat un alt vapor în larg de Sf. Gheorghe a plecat imediat de la locul accidentului

Nava care s-a scufundat sâmbătă la 50 de kilometri în larg de Sfântu Gheorghe a fost lovită chiar de ambarcațiunea care a ajutat la salvarea echipajului.