O plimbare prin Cluj cu bicicleta. Locurile superbe pe care nu ai voie sa le ratezi cand traversezi orasul pe doua roti
Dupa ce am descoperit o parte din frumusetile Centrului Vechi din Bucuresti, spiritul de aventura ne-a trimis intr-o calatorie prin cele mai frumoase zone din capitala Ardealului, Cluj-Napoca.
Plimbarea noastra a fost din nou una pe doua roti, pe o bicicleta Pegas. Ne-am propus sa strabatem orasul in lung si-n lat, iar Clujul ne-a intampinat cu un soare puternic, dar si cu oameni curiosi carora bicicleta noastra alba le-a furat privirile.
Am inceput turul dis-de-dimineata tocmai ca sa putem sa ne bem cafeaua la Joben, pub-ul care este clasat in top 20 cu cel mai bun design din lume si care se zice ca este inspirat din romanele lui H.G. Wells si Jules Verne. Ne-am convins de acest lucru dupa ce ne-am parcat bicicleta langa robotul din fata care ne-a salutat frumos cu englezescul “hello!” si am pasit inauntru.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Pentru ca orasul ne-a atras ca un magnet, dupa o cafea delicioasa la Joben ne-am urcat pe bicicleta si am ajuns in 2 minute la Bastionul Croitorilor care este unul dintre putinele turnuri de fortificatie care au facut parte din Vechea Cetate a Clujului. De altfel, acesta s-a pastrat intact pana in zilele noastre. Acum este muzeu si gazduieste din cand in cand cele mai selecte petreceri si cocktail-uri din oras.
Urmatoarea oprire am facut-o pe strada Eroilor, unde o constructie de cativa metri plina de culoare ne-a atras privirile. Am zabovit pentru un moment si am admirat cele peste 6.000 de picturi facute de clujeni.
Mai sus de strada Eroilor, am traversat si am ajuns in Piata Unirii. Pe aici trec zilnic sute de turisti si tot aici au loc cele mai multe evenimente din Cluj, concerte, targuri si manifestatii de tot felul.
Piata Unirii este un reper in Cluj si pentru ca se invecineaza cu Biserica Romano-Catolica Sfantul Mihail care este una dintre cele mai reprezentative monumente ale arhitecturii gotice din Transilvania. Pentru ca este de o frumusete rara, am parcat bicicleta si am intrat curiosi, impreuna cu alti turisti, sa o admiram.
Ne-am continuat apoi drumul si am ajuns in Piata Muzeului. Aici am salutat batranica ce vinde mereu flori si am ales sa cumparam un buchet de lalele rosii.
Nu ne-am mai oprit pana ce am ajuns “La Trasura” unde am sorbit cu pofta dintr-o limonada cu menta.
Piata Muzeului e plina de terase, restaurante cu mancare delicioasa, magazine alese, dar si tarabe cu produse traditioanle. Din toate am ales sa ne asezam la o terasa si am stabilit urmatoarea destinatie.
Chiar daca drumul a fost mai anevoios am ajuns cu bicicleta pana deasupra orasului, la Belvedere, unde am admirat minute in sir orasul. Cu siguranta vom mai reveni la Cluj pentru o asa aventura pe doua roti!
Tu ce mai astepti? A venit primavara - ia-ti un Pegas si exploreaza orasul!
Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.