”100 de ani în 100 de zile”. 1928: România intră în modernitate prin corelarea la marile economii ale lumii

02-09-2018 07:36


Campania Știrilor ProTV “100 de ani în 100 de zile” continuă cu anul 1928, un an în care România intra în modernitate prin corelarea la marile economii ale lumii.

Ocrotirea minorilor şi femeilor

1928 este anul în care în România apare legea privind ocrotirea muncii minorilor şi a femeilor. Dar şi momentul în care durata zilei de muncă este stabilită la 8 ore. Ţara noastră intră astfel în modernitate prin corelarea la marile economii ale lumii.

Aniversarea regelui Mihai I

Aniversarea regelui Mihai I se sărbătoreşte cu fast în Bucureşti şi în ţară. Conducătorul statului român împlineşte 7 ani, dar evenimentul este umbrit de despărţirea părinţilor săi. În iulie 1928 se pronunţă oficial divorţul principesei Elena de Carol motivat de părăsirea căminului conjugal de către principe. Carol da tot mai multe semne că ar vrea să revină în ţară din exilul autoimpus şi să pună mâna pe tron. 

Se inaugurează Crucea de pe Caraiman

În septembrie este inaugurată "Crucea eroilor neamului" de pe Vârful Caraiman în Munţii Bucegi. Monumentul este ridicat în cinstea eroilor ceferişti căzuţi în timpul primului război mondial şi a fost o iniţiativă a Reginei Maria şi va intra în epoca contemporană în Cartea Recordurilor pentru structură metalică aflată la cea mai înaltă altitudine, 2291 de metri. 

Stan şi Bran cuceresc lumea

În Statele Unite se lansează tot mai multe filme de comedie cu Stan şi Bran, Lauriel şi Oliver Hardy, actori care câştigă simpatia publicului şi binedispun generaţii întregi. În perioada interbelică este vârful de producţie al seriilor cu Stan şi Bran. 

PNŢ câştigă alegerile cu o cifră record

La sfârşitul anului au loc alegeri parlamentare şi Partidul Naţional Ţărănesc obţine 77,76 la sută din voturi, o cifră record pentru perioada interbelică pe fondul slăbirii puterii Partidului Naţional Liberal.- 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

VIDEO PROTVPLUS.RO