"100 de ani în 100 de zile". 2007: România intră în UE, Băsescu - suspendat, Elodia - dispărută

Dată publicare: 20-11-2018 08:48
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Continuăm campania Ştirilor PROTV, "100 de ani în 100 de zile" cu anul 2007. Este anul în care România devine membru al Uniunii Europene, iar românii pot călători doar cu buletinul.

Are loc referendumul pentru demiterea preşedintelui României, după ce Parlamentul îl suspendase pe Traian Băsescu. Însă 74% dintre cei care au votat au fost împotriva demiterii, aşa că şeful statului a revenit în funcţie. Iar în vară se stinge din viaţa Patriarhul Teoctist.

2007 e anul integrării, dar şi al şocului din plan politic, prin referendumul organizat pentru demiterea preşedintelui României. Au loc primele alegeri europarlamentare, când doar 24% dintre alegători se prezintă la vot.

România devine membru cu drepturi depline al Uniunii Europene. Graniţele ţării se deschid, românii pot trece frontiera doar cu buletinul. Economia de consum prinde un avânt puternic, euro scade la doar 3,1 lei şi salariile romanilor par mulţumitoare.

Are loc Referendumul pentru demiterea preşedintelui României, după ce Parlamentul îl suspendase pe Traian Băsescu. 74% dintre cei care au votat, au fost împotriva demiterii, şi şeful statului a revenit în funcţie. Pe 30 iulie se stinge din viaţa Patriarhul Teoctist.

Vara aduce un record, a fost anul cel mai canicular al ultimilor 107. S-au înregistrat temperaturi de peste 44 de grade. Anul este marcat de cazul Elodia, dispariţia avocatei cu un soţ poliţist, un dosar cu mult mister.

Cristian Mungiu devine primul roman care ia Palme D'or la Cannes. A fost premiat pentru filmul "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile".

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO