”100 de ani în 100 de zile”. 2013 - Românii încep să protesteze împotriva clasei politice

×
Codul embed a fost copiat

Continuăm campania Ştirilor Pro TV ”100 de ani în 100 de zile” cu anul 2013. Este anul în care românii încep să înveţe că prin proteste pot spune nu clasei politice din ţară şi se ţine cont de voinţa lor.

Opinia publică e zguduită în octombrie de scandalul câinilor maidanezi, după ce un copilaş e sfâşiat de câini, în Bucureşti. În Uniunea Europeană izbucneşte scandalul cărnii de cal, în care abatoarele româneşti au fost învinuite că încearcă să înşele consumatorii europeni.

Pe plan extern are loc criza ostaticilor din Algeria, iar războiul din Siria culminează cu atacul cu gaz sarin împotriva populaţiei.

2013 este un an marcat de dezvoltare economică în România. Dar este şi anul în care românii încep să înveţe că prin proteste pot spune nu clasei politice din ţară şi se ţine cont de voinţa lor.

La fel ca în 2012, oamenii ies din nou la proteste şi dau câteva mari bătălii: Roşia Montană, scandalul gazelor de la Pungeşti, imunitatea parlamentarilor, clădirile de patrimoniu din Bucureşti. Unii au ieşit în stradă şi pentru a cere eliberarea lui Gigi Becali, arestat şi ulterior condamnat.

Opinia publică e zguduită în octombrie de scandalul câinilor maidanezi, după ce un copilaş e sfâşiat de câini, în Bucureşti. În paralel cu ancheta procurorilor, care s-a lăsat ulterior cu condamnări fără executare şi cu Sorin Oprescu la conducerea capitalei, urmează operaţiuni masive pentru adunarea şi eutanasierea animalelor fără stăpân din oraş. Acţiunile sunt urmate de proteste masive, pro şi contra intervenţiei primăriei.

INS şi Oficiul de Statistică European anunţa o creştere economică de 3,5% pentru ţara noastră. România devine oficial ţara europeană cu cea mai mare creştere economică din UE pentru acest an.

Salariul minim pe economie a crescut în două etape, la 750 de lei de la 1 februarie şi la 800 de lei de la 1 iulie. Iar România încheie anul cu cea mai mică inflaţie din 1990 până atunci: 1,55%.

În Uniunea Europeană izbucneşte scandalul cărnii de cal, în care abatoarele româneşti au fost învinuite că încearcă să înşele consumatorii europeni. Industria agro-alimentară românească este discreditată.

Are loc criza ostaticilor din Algeria. Printre cele câteva sute de oameni luaţi ostatici de militanţii Al Qaida sunt şi cetăţeni români. Doi sunt ucişi de terorişti, alți trei sunt salvaţi.

Războiul civil din Siria a devenit din ce în ce mai înverşunat şi în august a culminat cu atacul cu gaz sarin, împotriva populaţiei.

Mai multe imagini impresionante găsiţi AICI

SURSA FOTO: Arhivele Naţionale ale României

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
"100 de ani în 100 de zile". 2012: Cinci români comit ”jaful secolului” în artă, în Olanda

Continuăm campania Știrilor PROTV, 100 de ani în 100 de zile cu anul 2012. Este anul celui mai mare război politic de după Revoluție, când opoziția trece la guvernarea înainte de alegerile parlamentare, odată cu instalarea guvernului Ponta.

"100 de ani în 100 de zile". 2011: Criza economică se adâncește, iar românii ies în stradă

Continuăm campania Știrilor PROTV, 100 de ani în 100 de zile, cu anul 2011. E un an în care criza economică se adâncește, iar românii ies în stradă.

"100 de ani în 100 de zile". 2010: Pensiile și salariile bugetarilor au fost tăiate

Campania Știrilor Pro TV "100 de ani în 100 de zile" continuă cu anul 2010. Este anul în care pensiile și salariile bugetarilor au fost tăiate, pe fondul crizei economice.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.