”100 de ani în 100 de zile”. 2015 - România este zguduită de tragicul incendiu de la Colectiv

Dată publicare: 28-11-2018 07:46
Dată actualizare: 28-11-2018 10:18


Continuăm campania Ştirilor Pro TV ”100 de ani în 100 de zile” cu anul 2015. Este an de doliu naţional marcat de tragedia de la Colectiv. 64 de tineri îşi pierd viaţa şi 151 sunt răniţi.

Românii ies în stradă, iar Victor Ponta îşi dă demisia. Ion Iliescu e acuzat oficial de crime împotriva umanităţii în dosarul Mineriadei din iunie 1990. România e lovită de cea mai mare secetă din ultimii 50 de ani.

Pe plan extern, Statele Unite restabilesc relaţiile diplomatice cu Cuba, iar Barack Obama merge în vizită la Havana.

2015 e un an negru, marcat de tragedia de la Colectiv. Pe 30 octombrie, seara, izbucneşte un incendiu la un club de noapte din centrul Bucureștiului. Ucide 64 de persoane, iar alte 151 de persoane sunt rănite.

Premierul Victor Ponta demisionează pe 4 noiembrie, în urma presiunii străzii, după ce în Bucureşti şi în ţară au loc mai multe proteste. În locul său, şeful statului îl desemnează pe Dacian Cioloș.

Tot în 2015, fostul președinte Ion Iliescu este oficial acuzat de crime împotriva umanității în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

O lună mai târziu, primarul capitalei Sorin Oprescu este arestat, dupe ce a fost ridicat de la domiciliu într-un dosar de luare de mită.

România e lovită de cea mai mare secetă din ultimii 50 de ani. Peste 900.000 de hectare de culturi sunt compromise.

Pe plan extern, liderii din Rusia, Ucraina, Germania și Franța ajung la un acord privind conflictul din estul Ucrainei, care include o încetare a focului și retragerea armelor grele.

Iar Cuba şi Statele Unite restabilesc relaţiile diplomatice, după 54 de ani de ostilităţi. Preşedintele Barack Obama ajunge la Havana.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Mai multe imagini impresionante găsiţi AICI

SURSA FOTO: Arhivele Naţionale ale României

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO