”100 de ani în 100 de zile”. 2016 - PSD dă semne că acaparează toată puterea în stat

Dată publicare: 29-11-2018 07:51
Dată actualizare: 29-11-2018 10:21


Continuăm campania Ştirilor Pro TV ”100 de ani în 100 de zile” cu anul 2016. Este anul alegerilor locale în România.

PSD câştiga în aproape 40% din localităţi inclusiv în Bucureşti. Gabriel Oprea este pus sub acuzare, pentru ucidere din culpă în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină.

An trist pentru scena românească. Se sting din viaţa actorii Mircea Albulescu, Radu Beligan, Marin Moraru şi Sebastian Papaiani.

Pe plan extern, în Marea Britanie este votata ieşirea din Uniunea Europeană, iar în Turcia are loc o tentativă de lovitura de stat.

2016 e un an afectat de tumultul unor scandaluri în plan politic, dar şi anul în care Partidul Social Democrat dă semne că acaparează toată puterea, în România.

În iunie au loc alegeri locale. PSD ocupă primul loc, câştigă în 38% dintre localităţi, inclusiv în Bucureşti, atât la Primăria Generală cât şi la toate cele 6 sectoare.

Fostul ministru de interne Gabriel Oprea este pus sub acuzare pentru ucidere din culpă în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină. Sub presiunea protestelor, Gabriel Oprea a demisionat din Parlamentul României.

Iar magistraţii Tribunalului Constanţa au decis condamnarea lui Mircea Băsescu la 4 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, într-un scandal cu filmări cu camera ascunsă şi rromi denunţători.

Record negativ de naşteri în România. Conform INS, s-au înregistrat cele mai puţine naşteri, din 1990 până în prezent.

Un alt dosar al DNA l-a vizat pe omul de afaceri şi politician Sebastian Ghiţă. Ghiţă este cercetat alături de alte patru persoane, fiind acuzat de dare de mită, folosire, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, şantaj, şi cumpărare de influenţă.

Se sting actorii Mircea Albulescu (8 aprilie), Radu Beligan (20 iulie), Marin Moraru ( 21 august) şi Sebastian Papaiani ( 27 septembrie).

În Mare Britanie este votată ieşirea din UE. Adepţii dezlipirii de la blocul european au câştigat cu 52% din voturi. Ca urmare, premierul David Cameron a demisionat.

Iar în luna iulie are loc o tentativă de lovitura de stat în Turcia. Au loc arestări masive, preşedintele Erdiogan îşi întăreşte puterea.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO