”100 de ani în 100 de zile”. 2016 - PSD dă semne că acaparează toată puterea în stat


Ultimul update: Joi 29 Noiembrie 2018 10:21
Data publicarii: Joi 29 Noiembrie 2018 07:51
Categorie: 100 de ani de Romania

Continuăm campania Ştirilor Pro TV ”100 de ani în 100 de zile” cu anul 2016. Este anul alegerilor locale în România.

PSD câştiga în aproape 40% din localităţi inclusiv în Bucureşti. Gabriel Oprea este pus sub acuzare, pentru ucidere din culpă în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină.

An trist pentru scena românească. Se sting din viaţa actorii Mircea Albulescu, Radu Beligan, Marin Moraru şi Sebastian Papaiani.

Pe plan extern, în Marea Britanie este votata ieşirea din Uniunea Europeană, iar în Turcia are loc o tentativă de lovitura de stat.

2016 e un an afectat de tumultul unor scandaluri în plan politic, dar şi anul în care Partidul Social Democrat dă semne că acaparează toată puterea, în România.

În iunie au loc alegeri locale. PSD ocupă primul loc, câştigă în 38% dintre localităţi, inclusiv în Bucureşti, atât la Primăria Generală cât şi la toate cele 6 sectoare.

Fostul ministru de interne Gabriel Oprea este pus sub acuzare pentru ucidere din culpă în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină. Sub presiunea protestelor, Gabriel Oprea a demisionat din Parlamentul României.

Iar magistraţii Tribunalului Constanţa au decis condamnarea lui Mircea Băsescu la 4 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, într-un scandal cu filmări cu camera ascunsă şi rromi denunţători.

Record negativ de naşteri în România. Conform INS, s-au înregistrat cele mai puţine naşteri, din 1990 până în prezent.

Un alt dosar al DNA l-a vizat pe omul de afaceri şi politician Sebastian Ghiţă. Ghiţă este cercetat alături de alte patru persoane, fiind acuzat de dare de mită, folosire, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, şantaj, şi cumpărare de influenţă.

Se sting actorii Mircea Albulescu (8 aprilie), Radu Beligan (20 iulie), Marin Moraru ( 21 august) şi Sebastian Papaiani ( 27 septembrie).

În Mare Britanie este votată ieşirea din UE. Adepţii dezlipirii de la blocul european au câştigat cu 52% din voturi. Ca urmare, premierul David Cameron a demisionat.

Iar în luna iulie are loc o tentativă de lovitura de stat în Turcia. Au loc arestări masive, preşedintele Erdiogan îşi întăreşte puterea.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO
Reacția lui Eduard când și-a văzut camera renovată de echipa Visuri la cheie

03:28
Dragoș Bucur, surpriză inspirată din filmele western pentru Eduard

07:14
Povestea emoționantă a lui Eduard, un băiețel de opt ani imobilizat în scaun cu rotile pe viață

05:05
Revista Beau Monde a aniversat 18 ani de la apariție. Cătălin Măruță, gazda evenimentului

04:59
În calitate de ce va fi invitat Jeremy la nunta Carolinei

03:11
România, o nouă istorie pentru o nouă națională! Cucerim nordul! România U21 – Finlanda U21, joi de la ora 20:00, ÎN DIRECT la PRO TV! Bucurați-vă de fotbal!

00:30
Istoria EURO 2020 nu se scrie fără noi la București! Pe 15 noiembrie, România – Suedia se vede în direct la PRO TV de la ora 21:45!

00:30
Cu Amalia Năstase, fosta soție a lui Ilie Năstase, pe urmele copilăriei

06:11
Simina, fosta soție a lui What's Up, face dezvăluiri la câteva luni de la divorț

Simina: "Cred că într-o zi vine o întrebare dacă este iubire sau obișnuință"


13:55
Accidentele rutiere, tot mai dese în ultimii ani

"Un moment de neatenție la volan poate crea traume ireparabile în familie"


12:16