”100 de ani în 100 de zile”. 2014 - Anul în care Klaus Iohannis devine președintele României

×
Codul embed a fost copiat

Continuăm campania Ştirilor Pro TV ”100 de ani în 100 de zile” cu anul 2014. Este un an marcat de condamnări şi un uriaş dosar de corupţie.

Klaus Iohannis devinde preşedintele României. Adrian Năstase e condamnat la patru ani de închisoare în dosarul Zambaccian, iar omul de afaceri Dan Voiculescu e condamnat la 10 ani închisoare pentru o privatizarea frauduloasă.

În munţii Apuseni se prăbuşeşte un avion, iar pilotul Adrian Iovan şi o studentă la medicină îşi pierd viaţa.

2014 este marcat de condamnări şi de un uriaş dosar de corupţie, cu acuzaţii la adresa mai multor miniştri şi foşti miniştri. Iar alianţa USL se destramă, PNL iese din parteneriatul cu PSD şi cere demisia premierului Victor Ponta.

Au loc alegeri pentru funcţia de preşedinte al României. Câştigă Klaus Iohannis, în faţa lui Victor Ponta. Votarea e marcată de un scandal, pe fondul imposibilităţii de a vota, cu care se confrunta mulţi români din diaspora.

Citește și
jaful secolului
"100 de ani în 100 de zile". 2012: Cinci români comit ”jaful secolului” în artă, în Olanda
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Celebrul dosar „Microsoft" intră pe rolul instanţelor. DNA cere declanșarea procedurilor pentru urmărirea penală a 10 foști miniștri pentru presupuse fapte de corupție privind mai multe contracte de licenţe Microsoft pentru școli şi instituţii, în valoare de sute de milioane de euro.

Iar fostul Premier Adrian Năstase şi soţia sa, sunt condamnaţi la câte 4, respectiv 3 ani, cu executare, în dosarul Zambaccian, şi plata unor daune de peste 700 de mii de euro.

Are loc un accident aviatic în Munţii Apuseni. S-a prăbuşit un avion care transporta o echipă de cinci cadre medicale de la Bucureşti la Oradea.

Pilotul Adrian Iovan şi o studentă la medicină au murit. Ministrul de interne îşi dă demisia după ce autorităţile din subordine au gestionat prost acţiunile de căutare.

O furtună de zăpadă înghite România de sud. Dă peste cap traficul pe principalele drumuri naționale şi ucide 13 persoane. Pentru prima dată în istoria meteorologiei românești, autoritățile stabilesc codul roșu pentru viscol și decretează starea de alertă în trei județe.

Au loc condamnări în dosarul transferurilor din fotbal. Fostul internaţional Gică Popescu şi alte 7 persoane sunt condamnate pentru spălare de bani şi evaziune fiscală.

În mai au loc alegeri europarlamentare. Uniunea PSD-PC-UNPR obţine 37.4% din voturi.

Omul de afaceri Dan Voiculescu e condamnat la 10 ani închisoare, pentru privatizarea frauduloasă a Institutului pentru Resurse Alimentare.

Rusia anexează Peninsula Crimeea. Ulterior, ţările membre G8 suspendă Rusia. Parlamentul Consiliului Europei sistează dreptul de vor al Rusiei.

Au loc confruntări militare în Ucraina, iar Republica Donetk îşi proclama independența faţă de restul ţării.

Ştefan Hell, fizician cu origini române, primeşte premiul Nobel pentru cercetare.

Un avion al Malayesian Airlines se prăbuşeşte în Ucraina, toate cele 298 de persoane de la bord sunt ucise în accident. Iar statele Unite ale Americii şi alte state arabe partenere încep atacurile aeriene asupra Siriei.

Mai multe imagini impresionante găsiţi AICI

SURSA FOTO: Arhivele Naţionale ale României

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Citește și...
”100 de ani în 100 de zile”. 2013 - Românii încep să protesteze împotriva clasei politice
”100 de ani în 100 de zile”. 2013 - Românii încep să protesteze împotriva clasei politice

Continuăm campania Ştirilor Pro TV ”100 de ani în 100 de zile” cu anul 2013. Este anul în care românii încep să înveţe că prin proteste pot spune nu clasei politice din ţară şi se ţine cont de voinţa lor.

"100 de ani în 100 de zile". 2012: Cinci români comit ”jaful secolului” în artă, în Olanda

Continuăm campania Știrilor PROTV, 100 de ani în 100 de zile cu anul 2012. Este anul celui mai mare război politic de după Revoluție, când opoziția trece la guvernarea înainte de alegerile parlamentare, odată cu instalarea guvernului Ponta.

"100 de ani în 100 de zile". 2011: Criza economică se adâncește, iar românii ies în stradă

Continuăm campania Știrilor PROTV, 100 de ani în 100 de zile, cu anul 2011. E un an în care criza economică se adâncește, iar românii ies în stradă.

Recomandări
Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja
Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja

Medicul Cătălin Cîrstoiu nu va mai fi candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei. Decizia a fost luată de Coaliție după o ședință maraton, care a durat peste 14 ore. 

Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL conduce detajat în intenţii de vot la alegerile europarlamentare. Cine ocupă locul secund
Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL conduce detajat în intenţii de vot la alegerile europarlamentare. Cine ocupă locul secund

Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna aprilie, la comanda News.ro.

Procesul istoric al lui Donald Trump. Fostul președinte, acuzat că a încercat să
Procesul istoric al lui Donald Trump. Fostul președinte, acuzat că a încercat să "corupă" alegerile din 2016. Cum se apără

La New York a început, sâmbătă, procesul istoric în care Donald Trump e acuzat că a făcut plăți ilegale ca să ascundă o aventură amoroasă cu o vedetă din filmele pentru adulți.