"100 de ani în 100 de zile". 2006, anul în care se desfiinţează armata obligatorie şi încep marile dosare de corupţie

Dată publicare: 19-11-2018 12:03
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Continuăm campania Știrilor PROTV "100 de ani în 100 de zile" cu anul 2006. Atunci se dă startul marilor dosare de corupție.

Cu Traian Băsescu preşedinte şi Calin Popescu Tăriceanu premier, România parcurge în 2006 anul care dă startul marilor dosare de corupţie. Fostul premier Adrian Năstase şi soţia sunt cercetaţi pentru infracţiuni de corupţie.

Adrian Năstase este pus sub acuzare pentru că ar fi primit termopane şi obiecte sanitare de peste 400 de mii de euro. Abia în 2014 este condamnat la 4 ani de închisoare cu executare în acest dosar.

Economia este în creştere, piaţa românească de consum devine tot mai atractivă. Îşi fac apariţia în România mallurile şi supermarketurile, romanii se înghesuie la deschidere şi cu ocazia unor reduceri mari.

Pe 27 aprilie moare pe frontul din Irak primul soldat român. Trupul său este adus în ţara de la Al Nasiriah.

Pe 9 martie se stinge din viaţa solistă Laura Stoica, în urma unui accident rutier în care a pierit şi soţul ei. Pe 14 septembrie s-a stins pe patul de spital analistul politic Silviu Brucan.

Mai multe imagini impresionante găsiţi AICI

SURSA FOTO: Arhivele Naţionale ale României

Pe 23 octombrie este eliminată obligativitatea stagiului militar.

Emigranţii români trimit acasă peste 5,3 miliarde de euro, însă în ţara apare un fenomen nou - cel al copiilor crescuţi de bunici şi rude.

Pe plan extern, Muntenegru îşi declară independenţa şi se desprinde de Serbia, iar Korea de Nord testează primele rachete nucleare.


VIDEO PROTVPLUS.RO