”100 de ani în 100 de zile”. 2002 - începe exodul românilor în Europa, după eliminarea vizelor

Dată publicare: 15-11-2018 08:16
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Campania Știrilor PRO TV "O sută de ani în o sută de zile" ajunge în 2002, când românii încep să migreze în Europa după eliminarea vizei în spațiul Schengen.

Tot atunci, țara noastră primește invitația de a deveni stat membru NATO, lucru care se va întâmpla doi ani mai târziu.

În 2002 începe exodul românilor în Europa, iar ţara noastră trimite primele contingente de militari pe fronturile lumii, în războiul împotriva terorismului.

Este eliminată viza Schengen şi primii români ies prin frontiere călătorind în statele europene, fără viză pe paşapoarte.

În aprilie, România, aspirant la NATO, se alătura americanilor, în lupta imptriva talibanilor. 500 de militari români sunt trimişi în războiul care începea în Afganistan.

Gigi Becali cumpăra clubul Steaua şi devine cunoscut în spaţiul public.

În noiembrie, NATO invita România, în mod oficial, să devină membru al alianţei internaţionale. Momentul e anunţat cu fală de guvernul Adrian Năstase.

NATO le cere statelor aspirante să întrunească standarde ridicate de transparenţă în domeniile economic şi politic. România pare să intre într-o nouă eră, cu un partener care oferă garanţii internaţionale de securitate pentru un stat despre care preşedintele american spune că era un fost satelit al URSS şi un membru al Pactului de la Varşovia.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  


VIDEO PROTVPLUS.RO