Circulatie redeschisa pe A2, pe segmentul Lehliu-Fetesti. Peste 100 de drumuri sunt inchise

×
Codul embed a fost copiat

GALERIE FOTO. Singura veste buna de astazi este ca meteorologii au ridicat codul galben de ninsori, pentru partea de est a tarii. Cu toate acestea, peste 1 milion de elevi din zonele afectate de viscol au ramas si astazi acasa, anunta Ministerul Educatiei

8.212 scoli din Bucuresti, si din judetele din sudul, si sud-estul tarii au fost inchise.

19.00 Si circulatia ramane paralizata in aceasta parte a tarii, dar totusi Autostrada Soarelui - pe segmentul Lehliu - Fetesti a fost redeschisa in urma cu cateva ore.

Avem in continuare 25 de drumuri nationale si peste 100 de drumuri judetene inchise. De asemnea, 413 trenuri au fost anulate pana la acesta ora.

Aeroporturile sunt deschise, dar avem in continuare peste 200 de localitati izolate, iar in 31 dintre ele nu este curent electric.

Citește și
caravna
Caravana ProTV: Tone de mancare si mii de litri de apa au ajuns la sinistratii din Glodeanu Silistea
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

17.46 Peste 37.000 de elevi si prescolari din judetul Vaslui, majoritatea din mediul rural, nu vor face cursuri, miercuri, din cauza drumurilor blocate de zapada care fac imposibila deplasarea copiilor catre scolile din orase sau din comune

17.35 Soselele Mihai Bravu, Stefan cel Mare si Pantelimon, din Sectorul 2 al Capitalei, vor fi curatate, marti noapte, pana la borduri, masinile blocate in zapada urmand sa fie ridicate pe platforme, apoi repuse la loc dupa deszapezire.

17.19 Noua case din localitatea Baneasa, judetul Giurgiu, au fost deszapezite, marti, de 30 de politisti de frontiera, de asemenea, proprietarii locuintelor primind ajutoare constand in hrana si apa

17.17 Linia de cale ferata Rosiori Est - Turnu Magurele a fost deschisa, alte sapte sunt in continuare inchise, pe 14 sectii circulatia feroviara este restrictionata si peste 400 de trenuri sunt anulate, a anuntat, marti dupa-amiaza, compania CFR.

17.09 Patronatele din constructii au pus la dispozitie pana in prezent, la solicitarea Ministerului Dezvoltarii, 375 de utilaje, in 36 de judete, pentru a ajuta la deszapezirea localitatilor si a drumurilor izolate din cauza caderilor masive de zapada, a anuntat marti institutia.

17.00 Autoritatile din Buzau au instituit, marti, starea de alerta si in localitatea Valea Ramnicului, unde aproximativ o mie de oameni sunt izolati de mai multe zile in doua catune, cu locuintele acoperite de nameti de pana la cinci metri, multi dintre ei fara alimente si apa.

16.58 Un numar de 37 localitati din judetul Vaslui sunt izolate, marti, din cauza ninsorilor abundente si a viscolului din ultimele 48 de ore, cea mai afectata fiind zona de sud a judetului, unde toate drumurile nationale si judetene sunt blocate.

16.34 Traficul pe strazile din Ramnicu Sarat a fost inchis de marti pana joi de autoritati, pentru ca utilajele de deszapezire sa poata actiona mai eficient, astfel ca mai pot circula doar masinile de interventie, taxiurile, autobuzele si autovehiculele care aprovizioneaza magazinele.

15.43 Doua persoane in varsta de 72 si 80 de ani din comuna intorsura, judetul Dolj, care au decedat duminica si trebuia sa fie inmormantate marti nu au putut fi duse la cimitir din cauza zapezii de pe drumul comunal

14.44 Circa 30 de drumuri nationale raman inchise, pe alte aproape 20 de sosele se circula cu restrictii de tonaj, marti dupa amiaza, si peste 400 de trenuri au fost anulate, din cauza conditiilor meteo, au anuntat autoritatile.

13:00 Ninsorile s-au oprit, dar cantitatea enorma de zapada ramasa pe cladiri este un pericol permanent. Acoperisurile mai subrede nu au cum sa reziste si din pacate asta s-a vazut in cazul unei batrane din judetul Bacau. Biata femeie de 83 de ani a murit dupa ce acoperisul s-a naruit peste ea sub greutatea nametilor. Acelasi scenariu s-a repetat si la Focsani, chiar la spitalulul judetean al carui acoperis a cedat in aceasta dimineata.

12:00 Ministerul Administratiei si Internelor este pregatit sa intervina in eventualitatea unor astfel de probleme, a declarat premierul Ungureanu.

"In ceea ce priveste inundatiile, nu vorbim in momentul de fata de avertismente care sa ne ingrijoreze in vreun fel, totul depinde evident de modul in care temperatura va creste sau va ramane cea pe care o avem astazi", a spus Ungureanu.

11:30 Premierul Mihai Razvan Ungureanu a declarat, marti, ca spera ca scolile sa reinceapa cursurile in perioada imediata, aratand ca situatia meteo s-a imbunatatit. Ministerul Educatiei s-a pronuntat, la randul lui, pentru organizarea cursurilor scolare, a declarat premierul.

09:00 Meteorologii au retras codul portocaliu de ninsori abundente, anuntat pentru marti, ora 14:00. A fost instituit insa cod galben pentru judetele din partea estica, sud-estica si centrul tarii.

Codul galben de ninsori cuprinde intervalul 14 februarie, ora 09:00, 14 februarie, ora 14:00.

Codul galben va cuprinde judetele Neamt, Iasi, Bacau, Vaslui, Covasna, Harghita, Brasov, Sibiu, Vrancea, Buzau, Braila, Galati si Tulcea.

STARE DE ALERTA in trei localitati izolate din judetul Buzau. Caile de acces, blocate

In aceste judete va continua sa ninga, slab cantitativ, dar vantul va mai avea unele intensificari, temporar viscolind si spulberand zapada.

Prognoza meteo pentru urmatoarele zile

Miercuri, din a doua parte a zilei si pe inserat va ninge in vest, in centru si in nord, iar vantul va sufla tare la munte si va viscoli ninsoarea.

Joi va ninge tot in vest, in centru si in nord, iar vantul se pastreaza activ la munte.

Vineri va ninge, iar vantul va prinde putere in est si in sud-est. Din punct de vedere termic, vor fi ceva fluctuatii in prima faza, dupa care tendinta va fi de racire.

MS:In Romania au murit 74 de oameni, de la avertizarea de ger, majoritatea afara

In Romania au murit in total 74 de oameni prin hipotermie severa de la avertizarea de Cod galben de ger, emisa de meteorologi, pana luni, majoritatea vicimelor fiind gasite in spatii libere, sase dintre cazuri fiind inregistrate in ultimele 24 de ore, anunta Ministerul Sanatatii.

Totodata, in ultimele 24 de ore, serviciile de ambulanta si echipajele SMURD au transportat 207 persoane fara adapost si cu hipotermie in unitatile medicale sau in locurile special amenajate pentru aceasta perioada cu temperaturi scazute, conform Centrului Operativ de Urgenta al Ministerului Sanatatii.

In acest interval au fost inregistrate 6 decese in judetele Alba (2), Galati, Ialomita, Mures, Timis.

Cititi si:

Un AVION a iesit de pe pista, in Craiova, din cauza vremii. 11 DN si A2 Bucuresti - Fetesti, inchise

VEZI, LIVE, ninsoarea care inchide scolile din Capitala. Cursurile vor fi suspendate maine

Marea deszapezire din Capitala. Ce solutie a gasit Primaria pentru nametii de la marginea soselelor

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Oamenii din Buzau, neputinciosi in fata urgiei. Excavatoarele lasa in urma lor hauri de 5 metri
Oamenii din Buzau, neputinciosi in fata urgiei. Excavatoarele lasa in urma lor hauri de 5 metri

Ce poate fi mai rau decat sa fie frig? Sa fie si noapte. Se va intampla in atat de incercatul Buzau, unde autoritatile cer sa fie anuntata starea de alerta. Recunosc ca nu au carburant si nici destule utilaje.

Caravana ProTV: Tone de mancare si mii de litri de apa au ajuns la sinistratii din Glodeanu Silistea
Caravana ProTV: Tone de mancare si mii de litri de apa au ajuns la sinistratii din Glodeanu Silistea

Caravana ProTV, alaturi de Carrefour, Billa si Metro, a infuntat viscolul si a ajuns la oamenii care au atata nevoie de provizii ca sa supravietuiasca.

Iarna ingenuncheaza Romania. Stare de alerta in Vrancea pe durata codului portocaliu
Iarna ingenuncheaza Romania. Stare de alerta in Vrancea pe durata codului portocaliu

Suntem in plin atac, al treilea. Este in vigoare un cod portocaliu de ninsori in sud-vestul tarii.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.