Romanii trebuie sa iasa de sub nameti. Reportaje cutermuratoare la Stirile ProTv din zonele izolate

Ultima actualizare: 02-10-2012 05:16
zapada

Corespondentii Stirilor ProTV transmit din zonele izolate ale tarii, acolo unde s-a instalat STAREA DE ALERTA. Romanii sunt prinsi in mijlocul nametilor, de zile in sir. VEZI Stirile PROTV de la ora 19:00!

In cele trei localitati starea de alerta este valabila pana joi. Potrivit prefectului judetului Buzau, Paul Beganu, cererea autoritatilor locale a venit inca de luni, a fost analizata, ulterior fiind eliberat ordinul de instituire a starii de alerta pana in 16 februarie.

CODUL PORTOCALIU de ninsori abundente a fost retras. COD GALBEN pentru 13 judete

Conform sursei citate, in acest interval primarii vor putea dispune o serie de masuri precum mobilizarea oamenilor pentru deszapezire.

Practic, fiecare dintre cele trei localitati va pune in practica in acest interval planul de masuri specific fiecarei localitati in parte, pentru astfel de situatii.

Primarul localitatii Ramnicelu, Stanciu Dumitru, a declarat marti pentru Mediafax ca a facut apel la cei de la asociatiile agricole sa puna la dispozitie tractoarele cu care sa fie carata zapada in afara localitatii.

De asemenea, dupa ce isi vor curata gopodariile de zapada, toti oamenii vor fi convocati pentru a ajuta la deszapezirea comunei. Marti dimineata, in judetul Buzau au fost redeschise DN 1 B Buzau-Ploiesti pentru masinile sub 3, 5 tone.

A fost deschis pentru toate tipurile de autovevehicule si DN 2 (E 85), de la Urziceni-Buzau pana la limita cu judetul Vrancea.

In continuare raman inchise insa 21 de drumuri judetene.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO