Seful fortelor NATO in Europa: Criza refugiatilor, arma pentru teroristi si pentru Rusia. "ISIS se raspandeste ca un cancer"

generalul Philip Breedlove

Valurile de migranti care se abat spre Europa mascheaza teroristi si servesc interesele Kremlinului, afirma cel mai important comandant militar al Aliantei Nord-Atlantice.

Teroristii ISIS se infiltreaza in Europa prin intermediul refugiatilor, care sunt folositi ca o arma de catre Kremlin. Afirmatiile au fost facute de generalul Philip Breedlove, comandantul fortelor NATO din Europa, in fata Congresului Statelor Unite, unde a sustinut marirea bugetului Pentagonului.

Impreuna, Rusia si regimul lui Bashar al-Assad utilizeaza deliberat migratia ca o arma pentru a incerca sa copleseasca structurile europene”, a declarat Breedlove, cunoscut pentru luarile sale de pozitie ostile Kremlinului. Generalul a afirmat ca bombardamentele rusesti in Siria „au exacerbat proprortiile” crizei refugiatilor. Afirmatii similare au fost facute de surse de la varful UE, potrivit carora Rusia ar folosi criza refugiatilor pentru a o rasturna pe Angela Merkel, "omul forte" al Uniunii Europene.

Mai mult, printre migranti s-ar ascunde „criminali, teroristi si luptatori straini”, potrivit comandantului fortelor NATO. „Statul Islamic se raspandeste ca un cancer printre refugiati”, a avertizat el, spunand ca mai multe tari europene ar detine informatii potrivit carora pe teritoriul lor se pregatesc atentate teroriste.

Citește și
Traian Basescu si generalul NATO Philip M. Breedlove
Generalul american Philip Breedlove: Rusia incepe sa aplice scenariul "razboiului hibrid" in Moldova
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Breedlove a acuzat Kremlinul si ca ar intretine in continuare conflictul din Ucraina. „Rusia a decis sa fie un adversar”, a spus el, „si foloseste forta militara pentru a incalca suveranitatea si integritatea teritoriala a Ucrainei, Georgiei si altor tari, precum Moldova”. Generalul a spus ca are informatii privind concentrari de echipament militar rusesc la granita cu Ucraina, echipament care ar urma sa fie livrat separatistilor.

In replica, vicepremierul rus Dmitri Rogozin (foto sus) l-a acuzat pe Breedlove ca „incearca sa dea vina pe altii". „Specialistul in bombardarea nuntilor afgane da vina ne invnuieste pe noi ca am bombarda imprecis”, a scris Rogozin pe Twitter.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Comandantul suprem al NATO in Europa:
Comandantul suprem al NATO in Europa: "Rusia e o amenintare existentiala pentru SUA si Europa." Reactia Moscovei

Rusia a decis sa devina un adversar al Occidentului si reprezinta o “amenintare existentiala” pentru SUA si aliatii sai, a declarat joi comandantul suprem al NATO in Europa, generalul american Philip Breedlove.

Generalul american Philip Breedlove: Rusia incepe sa aplice scenariul
Generalul american Philip Breedlove: Rusia incepe sa aplice scenariul "razboiului hibrid" in Moldova

Rusia incepe sa utilizeze in Republica Moldova si in Transnistria scenariul "razboiului hibrid", aplicat in Ucraina, afirma generalul american Philip Breedlove, comandantul fortelor aliate din Europa.

Seful fortelor NATO in Europa: Vladimir Putin isi poate atinge obiectivele in Ucraina fara ca trupele ruse sa treaca granita
Seful fortelor NATO in Europa: Vladimir Putin isi poate atinge obiectivele in Ucraina fara ca trupele ruse sa treaca granita

Presedintele rus Vladimir Putin este in masura sa-si atinga obiectivele in estul Ucrainei fara sa traverseze frontiera, a declarat luni, la Ottawa, comandantul fortelor NATO in Europa, generalul Philip Breedlove, relateaza AFP.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.