Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Seful fortelor NATO in Europa: Criza refugiatilor, arma pentru teroristi si pentru Rusia. "ISIS se raspandeste ca un cancer"

generalul Philip Breedlove

Valurile de migranti care se abat spre Europa mascheaza teroristi si servesc interesele Kremlinului, afirma cel mai important comandant militar al Aliantei Nord-Atlantice.

Teroristii ISIS se infiltreaza in Europa prin intermediul refugiatilor, care sunt folositi ca o arma de catre Kremlin. Afirmatiile au fost facute de generalul Philip Breedlove, comandantul fortelor NATO din Europa, in fata Congresului Statelor Unite, unde a sustinut marirea bugetului Pentagonului.

Impreuna, Rusia si regimul lui Bashar al-Assad utilizeaza deliberat migratia ca o arma pentru a incerca sa copleseasca structurile europene”, a declarat Breedlove, cunoscut pentru luarile sale de pozitie ostile Kremlinului. Generalul a afirmat ca bombardamentele rusesti in Siria „au exacerbat proprortiile” crizei refugiatilor. Afirmatii similare au fost facute de surse de la varful UE, potrivit carora Rusia ar folosi criza refugiatilor pentru a o rasturna pe Angela Merkel, "omul forte" al Uniunii Europene.

soldat rus in Siria

Mai mult, printre migranti s-ar ascunde „criminali, teroristi si luptatori straini”, potrivit comandantului fortelor NATO. „Statul Islamic se raspandeste ca un cancer printre refugiati”, a avertizat el, spunand ca mai multe tari europene ar detine informatii potrivit carora pe teritoriul lor se pregatesc atentate teroriste.

Breedlove a acuzat Kremlinul si ca ar intretine in continuare conflictul din Ucraina. „Rusia a decis sa fie un adversar”, a spus el, „si foloseste forta militara pentru a incalca suveranitatea si integritatea teritoriala a Ucrainei, Georgiei si altor tari, precum Moldova”. Generalul a spus ca are informatii privind concentrari de echipament militar rusesc la granita cu Ucraina, echipament care ar urma sa fie livrat separatistilor.

Dimitri Rogozin cu ochelari ciudati pe fata

In replica, vicepremierul rus Dmitri Rogozin (foto sus) l-a acuzat pe Breedlove ca „incearca sa dea vina pe altii". „Specialistul in bombardarea nuntilor afgane da vina ne invnuieste pe noi ca am bombarda imprecis”, a scris Rogozin pe Twitter.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 2 Martie 2016
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed