Seful fortelor NATO in Europa: Criza refugiatilor, arma pentru teroristi si pentru Rusia. "ISIS se raspandeste ca un cancer"

Ultimul update: Sambata 05 Martie 2016 07:01
Data publicarii: Miercuri 02 Martie 2016 16:20
Categorie: Stirileprotv iti recomanda
generalul Philip Breedlove

Valurile de migranti care se abat spre Europa mascheaza teroristi si servesc interesele Kremlinului, afirma cel mai important comandant militar al Aliantei Nord-Atlantice.

Teroristii ISIS se infiltreaza in Europa prin intermediul refugiatilor, care sunt folositi ca o arma de catre Kremlin. Afirmatiile au fost facute de generalul Philip Breedlove, comandantul fortelor NATO din Europa, in fata Congresului Statelor Unite, unde a sustinut marirea bugetului Pentagonului.

Impreuna, Rusia si regimul lui Bashar al-Assad utilizeaza deliberat migratia ca o arma pentru a incerca sa copleseasca structurile europene”, a declarat Breedlove, cunoscut pentru luarile sale de pozitie ostile Kremlinului. Generalul a afirmat ca bombardamentele rusesti in Siria „au exacerbat proprortiile” crizei refugiatilor. Afirmatii similare au fost facute de surse de la varful UE, potrivit carora Rusia ar folosi criza refugiatilor pentru a o rasturna pe Angela Merkel, "omul forte" al Uniunii Europene.

Mai mult, printre migranti s-ar ascunde „criminali, teroristi si luptatori straini”, potrivit comandantului fortelor NATO. „Statul Islamic se raspandeste ca un cancer printre refugiati”, a avertizat el, spunand ca mai multe tari europene ar detine informatii potrivit carora pe teritoriul lor se pregatesc atentate teroriste.

Breedlove a acuzat Kremlinul si ca ar intretine in continuare conflictul din Ucraina. „Rusia a decis sa fie un adversar”, a spus el, „si foloseste forta militara pentru a incalca suveranitatea si integritatea teritoriala a Ucrainei, Georgiei si altor tari, precum Moldova”. Generalul a spus ca are informatii privind concentrari de echipament militar rusesc la granita cu Ucraina, echipament care ar urma sa fie livrat separatistilor.

In replica, vicepremierul rus Dmitri Rogozin (foto sus) l-a acuzat pe Breedlove ca „incearca sa dea vina pe altii". „Specialistul in bombardarea nuntilor afgane da vina ne invnuieste pe noi ca am bombarda imprecis”, a scris Rogozin pe Twitter.

generalul Philip Breedlove Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
soldat rus in Siria Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
Dimitri Rogozin cu ochelari ciudati pe fata Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Comandantul suprem al NATO in Europa:

Comandantul suprem al NATO in Europa: "Rusia e o amenintare existentiala pentru SUA si Europa." Reactia Moscovei

coreea de nord, jurnalista, Suki Kim

Jurnalista care a petrecut sub acoperire 6 luni în Coreea de Nord: "Este cel mai trist loc din lume"

Analiză Washington Post. Este America în pragul unui război nuclear cu Coreea de Nord?

Cum se pregătesc miliardarii planetei de Apocalipsă

sarma ghimpata,

Cum a schimbat sârma ghimpată Vestul sălbatic al Americii

Primarul care s-a deghizat în om al străzii pentru un experiment. ”Am fost șocat”

60 de grade Celsius, la nivelul asfaltului. Temperatura înregistrată într-un frigider de magazin