Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

FOTO. "Exista viata pe o planeta de langa Terra". Un savant rus spune ca are dovada

planeta Venus

Un savant rus socheaza comunitatea stiintifica, afirmand ca a gasit dovada existentei vietii pe o planeta din sistemul nostru solar.

Loenid Ksanfomaliti, de la Institutul pentru cercetarea spatiului din cadrul Academiei de stiinte din Rusia, a analizat niste imagini furnizate de o sonda spatiala in anul 1982.

Savantul sustine ca in aceste cadre se vede forma unei fiinte care seamana cu un scorpion. Potrivit inregistrarilor furnizate de sonda spatiala care a cercetat planeta Venus, aceasta bizara creatura parea sa se miste pe suprafata planetei.

planeta Venus

Dupa incheierea misiunii spatiale rusesti, NASA a cercetat cu interes planeta Venus si a declarat ca nu a gasit dovada vreunei forme de viata.

Totusi, este posibil sa fi existat aici apa si chiar viata, cu foarte mult timp in urma, scrie Daily Mail.

In prezent, Venus este cea mai “fierbinte” planeta din sistemul nostru solar, temperatura medie la suprafata ei fiind de 464 grade Celsius, iar atmosfera este alcatuita in proportie de 97% din monoxid de carbon. Presiunea atmosferica este de 96 de ori mai mare decat pe Terra.

Cu toate acestea, Venus seamana mult cu Pamantul ca dimensiuni si structura, iar savantii NASA spun ca, la nasterea lor, aceste doua planete semanau probabil foarte mult.

Un amanunt inedit legat de planeta Venus: este singura din sistemul nostru solar care se roteste invers in jurul axei sale, adica Soarele rasare in vest si apune in est.

Astronomii explica aceasta anormalitate prin impactul foarte puternic cu un alt corp ceresc, cu foarte mult timp in urma.
 

 

Sursa: Daily Mail, Data publicarii: 23 Ianuarie 2012
Citeste mai multe despre: viata, planeta, Venus,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed