Arma secreta sau spionul perfect. Misterioasa naveta americana X-37B a aterizat
Razboiul cuceririi spatiului se duce mai nou intre China, Rusia si Statele Unite ale Americii. Dupa ce asiaticii au anuntat planuri de lansare a unor sateliti si chiar avionul invizibil, in SUA se vorbeste tot mai des despre proiectul X-37B.
Misiunea avionului american X-37B, numit oficial Oribital Test Vehicle (OTV-2), este invaluita in mister. Se presupune ca aeronava construita de Boeing este implicate in operatiuni de recunoastere – probabil sa testeze niste senzori puternici pentru o noua generatie de sateliti-spion.
Avionul arata ca o versiune mai mica a unei navete NASA, desi ca dimensiuni este pe sfertul unei astfel de aeronave si a fost lansat exact ca o racheta spatiala.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Problema este ca a stat in spatiu 10 luni, mult mai mult decat fusese programat, scrie Space.com.
Misterioasa naveta X-37B s-a intors vineri, 20 ianuarie, dupa o misiune care s-a desfasurat timp de 321 de zile, desi initial era vorba despre 200 de zile pe orbita Terrei.
Specialistii vorbesc despre un simplu test de anduranta, insa exista voci care atribuie numeroase operatiuni militare proiectului, mai ales in astfel de momente, in care situatia poate fi considerata tensionata in diferite zone ale Globului.
In plus, se pare ca orbitarea nu s-a efectuat conform unei rute normale, ci mai mult in zone fierbinti precum Orientul Mijlociu.
Astronomul amator Canadian, Kevin Fetterof Brockville, a reusit sa surprinda imagini in care misteriosul avion se vede ca o pata luminoasa foarte puternica pe cerul noptii, inca din martie 2011.