Povestea Simonei Niculescu, femeia care a dat in judecata Primaria ca sa-i asfalteze drumul si a castigat

×
Codul embed a fost copiat

Cei care au fost alesi au datoria sa munceasca pentru comunitate. In caz contrar cineva o sa-i sanctioneze. O femeie, de pilda, a dat in judecata Primaria ca sa-i asfalteze drumul. Si a castigat.

Victoria ei i-a inspirat si pe altii care au inceput sa-si ceara drepturile. Simona Niculescu este atat de ambitioasa incat in satul ei participa la sedintele Consiliului Local.

Vocea grava a unei doamne care-si cere drepturile cetatenesti a scos din letargie in ultima vreme locuitorii satului Baiculesti din Arges.

Decizia de a chema primaria in instanta a luat-o intr-o zi cand nu s-a mai putut intoarcea acasa.

Simona Niculescu s-a mutat in Baiculesti in urma cu trei ani. Voia sa locuiasca la tara , iar un anunt in ziar i-a atras atentia. I-a placut locul si mai ales sentimentul ca se simtea acasa. Revenea in tara dupa mai bine de 30 de ani traiti la Paris.

Citește și
Alertă maximă la Iași după moartea liderului interlop Costel Corduneanu. Planul conceput de poliție, echivalent cu un cod roșu la accidente rutiere: „Suntem mai mulți ca de obicei”

A revendicat averea familiei pentru care s-a luptat 20 de ani in tribunale, apoi a decis impreuna cu sotul si fiul lor Vladimir sa se mute la tara. Intr-un loc in care sa traiasca frumos.

La scurt timp a inteles ca planurile lor sunt date peste cap de autoritatile locale pe care a decis sa le invete ca au fost alesi ca sa serveasca oamenii comunitatii. Asa a inceput "manifestul de la Baiculesti".

In document ii indemna pe oameni sa nu mai accepte cheltuiala aberanta a banului public.

Pentru ca i s-a dus vestea in sat, in ziua in care echipa ProTv a ajuns la ea, discuta cu un localnic amendat cu 200 de lei pentru ca n-a incheiat contract de salubritate.

Pentru ca mai bine de sase luni n-au pus in aplicare hotararea instantei, primaria s-a ales cu un nou proces si o noua sentinta: vor fi obligati sa plateasca 100 de lei pe zi despagubiri pentru fiecare zi de intarziere pana la elaborarea unei hotarari de Consiliu care sa prevada reabilitarea drumului.

Si-n vreme ce primarul se scuza ca n-are documentatia, in birou intra un consilier local, total nemultumit de spritul civic al Simonei Niculescu.

Ghinionul alesilor locali se numeste de azi Simona Niculescu. A construit un site pe care a incarcat toate documentele si toti pasii pe care i-a facut in lupta ei cu autoritatile. Oamenii vor afla de la ea ca au drepturi. Ca pot sa le puna intrebari si sa-I controleze cum cheltuiesc banii publici, ca se pot duce la sedinte si se pot opune proiectelor aberante.

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
Preotul din Bacau care aduce dragostea lui Dumnezeu in lumea surdo-mutilor.
Preotul din Bacau care aduce dragostea lui Dumnezeu in lumea surdo-mutilor. "Sunt mai curati decat noi, cu siguranta"

Cum e sa traiesti intr-o lume fara sunete? Care sunt eforturile pe care trebuie sa le faca un surdo-mut in societatea romaneasca?

Recomandări
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu

Administrația Prezidențială a anunțat, marți, că a transmis ministrului Justiției, Alina Gorghiu, conform procedurii, cererile de urmărire penală față de fostul premier Petre Roman și fostul vicepremier Gelu-Voican Voiculescu.

Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ
Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt valabil marți și miercuri. În aproape jumătate din țară vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, rămâne în arest preventiv. El ceruse să fie judecat în arest la domiciliu
Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, rămâne în arest preventiv. El ceruse să fie judecat în arest la domiciliu

Vlad Pascu, autorul accidentul de la 2 Mai, în urma căruia doi tineri au murit, a cerut, marţi, la Tribunalul Constanţa, să fie judecat în arest la domiciliu.