VIDEO spectaculos. O cometa loveste Soarele. Vezi momentul impactului

Explozie solara

Recent am fost preocupati de efectele devastatoare pe care le poate avea impactul unei comete cu Pamantul. Pentru a ne face o idee cat de periculos este, NASA a surprins momentul in care o cometa loveste Soarele. Rezultatul: o explozie uriasa.

The Huffington Post: Desi se credea initial ca nicio cometa nu poate trece de "discul de foc" al Soarelui, se pare ca teoriile astronomilor s-au dovedit a fi gresite. Cu o viteza impresionanta si cu o forta uriasa, cometa a trecut de bariera invizibila de foc si a provocat o explozie mare, urmata de un val de flacari de marimea unui tsunami, spun cercetatorii.

Asta ne da o perspectiva realista asupra a ce se va intampla daca un corp celest va intra in coliziune cu planeta noastra. Tari, sau chiar continente vor fi rase de pe fata pamantului in momentul impactului. 

In urma acestui video, multi cercetatori s-au intrebat daca nu cumva impactul provocat de comete da nastere la exploziile violente ale soarelui, care ne afecteaza si pe noi. Insa in urma unor studii mai amanuntite, s-a ajuns la concluzia ca exploziile solare sunt independente de impactul cometelor.

(sursa video: NASA Goddard's Flickr)

Citește și
Viata dupa moarte
"Ce gust are moartea?" Experiente din spatele vietii. Ce spun cercetatorii
Hanul cu Tei se vinde cu 1,6 milioane€. Clădirea, cumpărată de Ilie Dumitrescu în 2004

 Reuters: Dominique Strauss-Kahn, in fata unui judecator din New York Directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn, urmeaza sa compara duminica in fata unui judecator din New York, care va decide daca il va incarcera sau nu, insa acest pas este doar prima etapa a unei proceduri judiciare in urma careia risca o condamnare la 20 de ani de inchisoare. O angajata a unui hotel din New York a depus plangere impotriva lui Strauss-Kahn, pe care il acuza de agresiune sexuala, sechestrare de persoana si tentativa de viol, acuzatii care pot aduce o condamnare de pana la 20 de ani de inchisoare. Desi statutul FMI nu prevede explicit imunitate pentru angajatii sai, expertii considera ca subiectul este discutabil, iar judecatorul va fi cel care va trebui sa ia o decizie asupra acestui aspect.

Ha'artetz: Benjamin Netanyahu afirma ca Israelul este decis sa-si apere frontierele si suveranitatea . "Am dat ordin armatei sa actioneze cu retinere maxima, dar si sa impiedice fortarea frontierelor noastre", a declarat Netanyahu. "Speram ca linistea si calmul sa revina in scurt timp. Dar suntem decisi sa ne aparam frontierele si suveranitatea", a adaugat el. Armata israeliana a deschis focul in platoul Golan, dupa ce manifestanti palestinieni veniti din Siria au patruns in zona controlata de Israel. Surse medicale au afirmat ca doi manifestanti au fost ucisi si alti patru au fost grav raniti. Incidentele de duminica sunt unele dintre cele mai grave produse la granita dintre cele doua tari dupa razboiul israeliano-arab din 1973. La randul sau, armata libaneza a anuntat ca zece persoane au fost ucise dupa ce militarii israelieni au deschis focul la frontiera, unde mii de refugiati palestinieni manifestau in localitatea Maroun ar-Ras, la numai un kilometri de teritoriul israelian.

Los Angeles Times: Siria denunta "actele criminale" ale Israelului din Podisul Golan si sudul Libanului "Denuntam ferm actele criminale ale Israelului impotriva poporului nostru in Podisul Golan, in Palestina si in sudul Libanului, soldate cu mai multi morti si raniti", se arata intr-un comunicat al Ministerului de Externe de la Damasc. "Israelul va trebui sa-si asume responsabilitatea integrala pentru actele sale", adauga comunicatul citat. Surse medicale siriene au afirmat ca doi manifestanti veniti din Siria au fost ucisi, iar alti patru au fost grav raniti, dupa ce au patruns in Podisul Golan, in cursul unei manifestatii organizate cu ocazia "Nakba", termen folosit in lumea araba pentru a desemna infiintarea statului Israel in 1948 si exodul palestinian care a urmat dupa aceasta data.

iNews: Cutremur cu magnitudinea 5,9 in nordul Afganistanului Un purtator de cuvant al Ministerului de Interne afgan a declarat, duminica dimineata, ca nu au fost semnalate victime sau pagube materiale in primele ore dupa producerea seismului. Cutremurul a avut loc duminica, la ora locala 1.37 (00.07, ora Romaniei), la circa 75 de kilometri sud-sud-est de orasul Feyzabad si la 256 de kilometri de Mingora (Pakistan). Seismul a fost resimtit si in capitala afgana, Kabul. Nordul Afganistanului si Pakistanul sunt afectate frecvent de cutremure, produse in special in regiunea lantului Hindu Kush, aflat la intersectia placilor tectonice eurasiatica si indiana.

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
9 milioane de oameni, in jungla amazoniana. Istoria civilizatiilor pierdute
9 milioane de oameni, in jungla amazoniana. Istoria civilizatiilor pierdute

Inainte ca europenii sa descopere Amazonul, acesta era un habitat total diferit fata de ce este acum. Milioane de oameni locuiau in paduri si cultivau pamantul.

"Ce gust are moartea?" Experiente din spatele vietii. Ce spun cercetatorii

Moartea, sau ce se intampla dincolo de moarte, a fost intotdeauna un subiect ce a starnit interesul tuturor. De aceea oamenii de stiinta au incercat sa gaseasca explicatii experientelor extrasenzoriale prin care trec cei ce isi parasesc trupul.

Imagini subacvatice uimitoare cu placile tectonice ale Europei si Americii
Imagini subacvatice uimitoare cu placile tectonice ale Europei si Americii

Alexander Mustard, un renumit fotograf britanic, in varsta de 36 de ani a reusit sa fotografieze, pe sub apa, placile tectonice care despart continentul american de cel european, ajungandu-se la concluzia ca cele doua continente se distanteaza contant.

Recomandări
Arma NATO care va tranzita România pentru a ajunge în Ucraina. MApN îi va asigura combustibilul
Arma NATO care va tranzita România pentru a ajunge în Ucraina. MApN îi va asigura combustibilul

Între timp, apărarea Ucrainei suferă din cauza stocurilor tot mai mici de muniție. Un ajutor substanțial este pe drum din Finlanda, stat care a aderat la NATO anul trecut.

PSD și PNL s-au înțeles: Cătălin Cîrstoiu va fi candidatul comun al Coaliției la Primăria Capitalei
PSD și PNL s-au înțeles: Cătălin Cîrstoiu va fi candidatul comun al Coaliției la Primăria Capitalei

După aproape aproape ore de discuții, coliția de Guvernare a decis luni seară că medicul Cătălin Cîrstoiu este candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei.

Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri
Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri

Peste 1.900 de primării ar fi putut să ia bani europeni prin PNRR pentru înființarea așa-numitelor centre de colectare cu aport voluntar.