Americanii il acuza pe Muammar Ghaddafi de terorism

Libia

Apele sunt foarte tulburi in Libia, iar luptele dintre sustinatorii lui Muammar si protestatari se intetesc. SUA se tem ca Ghaddafi ar putea "relua legaturile cu terorismul si extremismul violent" in cazul in care va castiga teren in fata rebelilor.

CNN: "Exista un pericol real ca, in cazul in care Ghaddafi castiga pe teren, sa reia legaturile cu terorismul si extremismul violent", a declarat William Burns, directorul politic al Departamentului de Stat. Burns a subliniat ca dictatorul libian ar putea incerca sa "contribuie la producerea de dezordine in regiune".

Regimul Ghaddafi a fost condamnat pentru un atentat impotriva unui avion de linie american in Scotia, in 1988. Relatiile dintre Tripoli si Statele Unite s-au normalizat provizoriu incepand din 2003, cand colonelul Ghaddafi a renuntat la armele nucleare. Burns a recunoscut, de altfel, "posibilitatea ca grupari extremiste" sa profite de rebeliunea din Libia.

Regimul Ghaddafi a afirmat ca fortele sale sunt la intrarea in Benghazi, intr-un moment in care comunitatea internationala s-a angajat intr-o cursa contracronometru pentru un vot la ONU in scopul opririi represaliilor impotriva rebelilor.

The Wall Street Journal: Barack Obama a mers la ambasada Japoniei din Washington pentru a-si prezenta condoleantele  Obama, care a vorbit in cursul dupa-amiezii de ieri despre situatia din aceasta tara, amenintata cu cea mai grava catastrofa nucleara de la Cernobil, a mers la reprezentanta diplomatica japoneza, potrivit unui fotoreporter al AFP. Aceasta deplasare nu figura in programul oficial al presedintelui american.

Citește și
NASA cutremur Japonia
FOTO uluitoare! Cutremurul si tsunamiul din Japonia surprinse din spatiu
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

AFP: Sute de tunisieni protesteaza fata de vizita lui Hillary Clinton la Tunis "Hillary Clinton nu esti binevenita, pleaca", "fara colonizare dupa revolutie", "nu tutelei americane in teritoriu islamic", au scandat manifestantii, avertizand asupra "oricarei interventii americane in criza libiana". "Ea a venit inaintea alegerilor pentru a impune strategia americana in Tunisia dar poate sa viseze! Vom reusi sa alungam un dictator si stim cum sa ne protejam tara", a declarat Naziha Bahri, in varsta de 60 de ani. In fata Ministerului de Externe, intre 30 si 50 de manifestanti au ars o fotografie a secretarului de Stat scandand sloganuri antiamericane.

News Agency: Lider Al-Qaida din sudul Yemenului, arestat de autoritati  Baterfi, in varsta de 36 de ani, care se autointituleaza "emirul din Abyane", a fost arestat impreuna cu un alt membru al retelei la Taez, la sud de Sanaa, a precizat un oficial din cadrul serviciilor de securitate. El l-a inlocuit la conducerea retelei in aceasta provincie pe Jamil al-Anbari, ucis intr-un raid in martie 2010. Aceasta provincie se confrunta in mod periodic cu atacuri impotriva membrilor fortelor de securitate. Autoritatile desfasoara o lupta impotriva Al-Qaida in Peninsula Araba (AQPA), creata in urma fuziunii organizatiilor yemenita si saudita ale retelei lui Osama ben Laden, care este activa in sudul si estul Yemenului.

The New York Times: Patru jurnalisti de la New York Times, dati disparuti in Libia Editorii au anuntat ca au pierdut contactul cu jurnalistii care relatau din orasul Ajdabiya (est). In pofida unor informatii potrivit carora acestia au fost luati de forte guvernamentale, cotidianul a anuntat ca nu poate confirma informatia. "Am discutat cu oficiali din cadrul Guvernului libian, la Tripoli, care ne spun ca incearca sa stabileasca unde se afla jurnalistii", a declarat Bill Keller, directorul executiv al publicatiei. "Suntem recunoscatori Guvernului libian, care ne-a asigurat ca, daca jurnalistii nostri au fost capturati, vor fi eliberati prompt si nevatamati", a adaugat el. Cei patru jurnalisti disparuti sunt Anthony Shadid, seful Biroului din Beirut, care detine doua Premii Pulitzer pentru reportaje in strainatate, Stephen Farrell, reporter si cameraman, care a fost rapit de talibani, in 2009, dar a fost salvat de comandouri britanice, si doi fotografi, Tyler Hicks si Lynsey Addario, care acopera zona Orientului Mijlociu si Africii.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
"Este abia inceputul!" Baba Vanga a prezis dezastrul din Japonia

Vangelia Pandeva s-a nascut pe 31 ianuarie 1911 si a trait in Bulgaria, pana cand a murit in 1996. La varsta de 12 ani a orbit, dupa ce a fost luata pe sus de o tornada, iar patru ani mai tarziu a inceput sa faca preziceri care au uimit o lume intreaga.

FOTO uluitoare! Cutremurul si tsunamiul din Japonia surprinse din spatiu
FOTO uluitoare! Cutremurul si tsunamiul din Japonia surprinse din spatiu

Fotografii uimitoare cu dezastrul care a schimbat destinul unei natiuni au fost surprinse de satelitii NASA, oferind o imagine de ansamblu asupra dimensiunii globale a catastrofei care a devastat Japonia.

Japonezii, terorizati. Un cutremur de 8, urmat de tsunami, ar putea lovi
Japonezii, terorizati. Un cutremur de 8, urmat de tsunami, ar putea lovi

Un nou seism "monstru" ar putea zgudui Japonia, iar acesta ar fi urmat de un tsunami devastator. Cercetatorii cred ca urmatorul cutremur va fi de 8 pe scara Richter si va distruge tot ce a mai ramas in picioare.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.