Ghaddafi anunta o ofensiva imediata impotriva orasului Benghazi

Ultima actualizare: 10-04-2012 19:54
Moammar Ghaddafi

Muammar Ghaddafi a declarat ca fortele guvernamentale vor ataca in cursul serii orasul Benghazi, bastionul rebelilor situat la circa 1.000 de kilometri est de Tripoli, intr-un mesaj transmis de televiziunea libiana.

Ultimele ore ale lui Ghaddafi? SUA sprijina o interventie in Libia

Ministru libian: Vom ataca bazinul Marii Mediterane, daca suntem atacati

"Decizia a fost luata. Pregatiti-va, ajungem in aceasta seara!", a declarat el intr-un discurs adresat locuitorilor acestui oras. "Ii vom vana pe tradatorii din Benghazi", a adaugat el. Ghaddafi a promis, de asemenea, sa ii ierte pe rebelii care predau armele la Benghazi.

"Cei care predau armele si fug in aceasta seara nu au de ce sa se ingrijoreze. Nu ii vom urmari", a asigurat colonelul Ghaddafi in mesajul adresat locuitorilor acestui oras, al doilea ca marime din tara. O revolta fara precedent impotriva regimului lui Muammar Ghaddafi, aflat la putere de aproape 42 de ani, a izbucnit la jumatatea lui februarie in Libia.

Benghazi este sediul Consiliului national de tranzitie, instanta conducatoare infiintata de insurgenti. Dupa ce au preluat controlul de la insurgenti in mai multe orase din estul tarii in ultimele zile, fortele loiale colonelului Ghaddafi sunt "la intrarea" in Benghazi, a declarat anterior televiziunea oficiala.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO