Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Udrea: "In spatele unui barbat puternic exista o femeie.O femeie puternica"

Embed:

Elena Udrea, cea care conduce atat Ministerul Turismului si Dezvoltarii, cat si cea mai puternica organizatie a PDL, filiala Bucuresti, a vorbit despre greutatile pe care le intampina o femeie in Romania, daca vrea sa faca politica.

Elena Udrea

"As incepe sa raspund la aceasta intrebare, pornind de la intrebarea initiala: "De ce iubim femeile?" Si de la raspunsul pe care mi l-am dat, citind cartea domnului Cartarescu, si anume ca iubim femeile pentru ca ele ne ofera sansa unor experinte de autocunoastere, a unor experinte unice de autocunoastere.. la fel as spune ca, sau as presupune, ca nu iubim femeile pentru ca tot ele ne arata propriile limite" - a explicat Elena Udrea la o dezbatere care a avut loc la Biblioteca Centrala Universitara din Bucuresti.

Dezbaterea s-a numit "Femeile in viata politica", iar printre invitati s-au aflat si ministrul de externe Theodor Baconschi si vicepresedintele democrat-liberal Valeriu Stoica.

Elena Udrea a incercat la aceasta intalnire sa explice "de ce nu sunt iubite femeile in politica".

"Avem femei care sunt admirate, sunt sustinute, sunt adulate ..si care au activitate in show-bizz, in arta, in cinematografie. Daca vorbim de femei care vor sa aiba o cariera in politica gasim aceasta lipsa de dragoste, care este esenta titlului sau temei de la aceasta conferinta. Si cred ca explicatia vine de la faptul ca politica este zona de putere maxima", a spus ministrul Turismului.

Udrea a mai spus ca, in politica, "locurile de sus" sunt ocupate de barbati, adaugand ca sunt putine femei care au ajuns in aceste posturi. Ea a mentionat ca, desi exista vot uninominal, femeile trebuie sa fie sustinute tot pe liste de partid.

"Daca un barbat sustine o femeie cand vrea sa decoreze casa, sa-si faca un ONG, avem multi soti si prieteni care isi sustin sotiile, prietenele ...in a avea astfel de activitati. Dar daca o femeie are pretentia, are tupeul, pot spune unii, sa-si aroge dreptul de a activa intr-o zona de putere maxima, asa cum este politica, intra in conflict cu barbatii",  a spus Elena Udrea.

Gabriel Oprea, Elena Udrea, Laszlo Borbely si Traian Basescu

Mai mult, daca o femeie este sustinuta pentru a avea o cariera de succes in politica, este judecata si chiar .. calomniata, crede presedintele PDL Bucuresti. Tot ea a subiliniat insa faptul ca aceasta situatia nu se potriveste si in cazul unui barbat.

"Din experienta mea, de multe ori, unii barbati primesc acest sprijin cu mai putine merite, sunt mai putin loiali, mai dispusi sa faca compromisuri in politica decat femeile, si cu toate acestea sunt sprijiniti mai mult decat femeile. Sprijinul pe care o femeie il priveste in acelasi context, dupa aproximativ aceleasi reguli, este intotdeauna insotit de suspiciuni, de critici, de multe ori de comentarii calomnioase, jignitoare, asa cum aproape fiecare dintre femeile din politica a avut parte de-a lungul timpului", a punctat Elena Udrea.

In final, sefa organizatiei PDL Bucuresti a mai spus ca exista o vorba romaneasca, numai buna pentru a caracteriza ceea ce se intampla in politica romaneasca: "Exista un proverb romanesc care exprima esenta a ceea ce incercam sa spun: ca in spatele unui barbat puternic exista o femeie. In general, o femeie puternica."

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 26 Ianuarie 2011
  • Elena Udrea
  • Gabriel Oprea, Elena Udrea, Laszlo Borbely si Traian Basescu
Citeste mai multe despre: Elena Udrea, femei, barbati,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed