Iohannis a dat peste 2.000 de autografe la Romexpo si a prelungit programul targului. "Nu plec pana nu le semnez tuturor"

×
Codul embed a fost copiat

GALERIE FOTO. "Nu am chiulit niciodata de la scoala, mergeam la camp si aveam grija de animale, mi-am pus singur faianta in casa, si am fost un fumator inrait." Sunt cateva dintre dezvaluirile facute de Iohannis in cartea sa autobiografica, "Pas cu pas".

UPDATE, joi, 20 noiembrie, ora 09:00: Iohannis le-a multumit joi dimineata pe Facebook miilor de oameni care au venit la lansarea cartii sale. “Le multumesc miilor de oameni care au venit ieri la lansarea mea de la tArgul de carte Gaudeamus 2014. Am fost profund miscat de acest val de simpatie. Le sunt recunoscator pentru efortul pe care l-au facut si pentru increderea nestirbita.

Vreau sa va asigur pe toti ca aceasta carte va avea si o a doua editie, completata si adaugita. Voi lucra in curAnd, dupa investire, la un capitol distinct in care voi vorbi despre oamenii pe care i-am intAlnit in aceste luni si care mi-au transmis gandurile lor, despre speranta Romaniei lucrului bine facut, despre incredere si despre aceasta poveste de succes care a fost campania mea pentru prezidentiale. Voi vorbi despre cum, pas cu pas, ne-am luat tara inapoi!” a fost mesajul lui Iohannis pe Facebook.

UPDATE 21:05 "Mi s-a parut absolut normal sa stau pana am semnat ultima carte. Va multumesc ca ati stat alaturi de mine", a spus Klaus Iohannis.

"Pas cu pas se construieste si o viata, si o tara", a raspuns Klaus Iohannis, intrebat de ce a ales acest titlu pentru cartea sa.

Citește și
Klaus Iohannis
Satul din Romania care-si imparte numele cu noul presedinte: Iohanisfeld. Sperantele locuitorilor ce traiesc ca-n Evul Mediu
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

UPDATE 21:00 Presedintele ales a intampinat si probleme. La un moment dat, dupa mii de autografe date... s-a terminat pasta la pix. :)

"Mai sunt 800 de oameni", ii sopteste la ureche un angajat SPP. "Mai stau", raspunde Klaus Iohannis, care a semnat cartile tuturor celor care au venit sa-l vada astazi la Romexpo.

UPDATE 20:20 La aceasta ora, mai sunt 500 de oameni la coada, iar noul presedinte a promis ca nu pleaca pana nu le da tuturor un autograf. Targul trebuia sa se incheie la ora 8, dar Iohannis a tinut sa semneze in continuare pana cand se va termina coada.

De doua ori nu s-a miscat de pe scaun. A semnat peste 2.000 de autografe deja si si-a rugat consilierii sa-i amane urmatoarea intalnire.

UPDATE 19:00 In volumul, lansat miercuri seara, la Targul de Carte Gaudeamus, presedintele ales al Romaniei povesteste cum a trecut de la Primaria Sibiului la politica nationala si ce oameni politici i-au marcat cariera.

"Am o viata organizata, pe care multi ar putea sa o considere anosta", asa isi descrie Klaus Iohannis viata, la 55 de ani. Mama sa a fost asistenta medicala, iar tatal tehnician la o intreprindere. A crescut intr-o casuta cu doua camere, impreuna cu parintii, sora mai mica si bunicii din partea tatalui. Iar vacantele de vara si le petrecea la bunicii din partea mamei, in Bradu, langa Sibiu: "Luam parte la viata familiei de acolo: mergeam cu ei la camp, la fan, ingrijeam animalele, faceam tot ce se face intr-o gospodarie taraneasca".

In liceu a luat mereu premiul 2 sau 3. Presedintele ales al Romaniei marturiseste ca a citit in tinerete mii de carti. Ca orice om, a avut, insa, si un viciu: "Fumam uneori si cate doua pachete de tigari pe zi. Dar m-am lasat, acum vreo 15 ani, si de atunci n-am mai pus tigara in gura".

La 22 de ani, a cunoscut-o pe Carmen, cea care avea sa ii devina sotie: "Ne-am placut de prima data cand ne-am vazut si relatia a evoluat din bine spre mai bine".

Acum nu mai urca pe munte, iar marea sa pasiune este gradinaritul. Ii place sa aiba grija de trandafiri. Dar nu se da in laturi nici de la treburile casnice: "Pot sa repar orice prin casa, prin pivnita. Mi-am pus singur faianta si gresie in baie, in apartamentul in care m-am mutat cu sotia dupa ce ne-am casatorit. Pot sa lucrez cu lemn, stiu cum sa manuiesc un fierastrau sau o rindea".

Pana la 30 de ani a mers doar cu bicicleta, dar in ultimul timp nu se mai poate desprinde de masina. S-a apucat, insa, de tenis, in urma cu cinci ani, iar acesta a devenit sportul sau preferat: "Nu sufar de nici o afectiune, de nici o boala cronica, nici n-am avut, am o sanatate de invidiat".

Conform unui profesor de limba germana de la Universitatea din Oradea, numele noului presedinte al Romaniei are o semnificatie aparte.

"Klaus este prescurtarea de la Nicholaus, care stim ca vine din greaca: "nico" e victorie, apoi "layos" este popor, dupa care Werner este un derivat de la un vechi verb germanic "weiren" - a apara, iar numele Iohann vie din greaca, "iohanes" si, mai departe, din ebraica, insemnind "harul lui Dumnezeu", a spus lectorul dr. Orlando Balas, Universitatea din Oradea.

Cartea semnata de Klaus Iohannis, "Pas cu pas", costa 15 lei si poate fi gasita la Targul Gaudeamus, dar si in librarii.

UPDATE 18:54 Volumul autobiografic "Pas cu pas", de Klaus Iohannis, este cea mai cautata si cumparata carte in format digital de pe elefant.ro, de la al doilea tur al alegerilor prezidentiale, castigate de acesta, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Astfel, saptamana aceasta cartea lui Klaus Iohannis a intrat direct pe locul intai in topul eBooks de pe elefant.ro, chiar daca aceasta a fost disponibila pentru cititori inca din 9 octombrie. Sute de exemplare au fost vandute in doar trei zile de la alegerea noului presedinte.

Volumul autobiografic surprinde momentele cele mai importante din viata lui Klaus Iohannis, din copilarie pana in momentul in care a ajuns sa fie candidat la presedintia Romaniei.

"Cititorii au ales formatul digital al cartii deoarece o pot citi imediat dupa ce au cumparat-o online. Avand la dispozitie aceasta modalitate rapida, romanii s-au grabit sa afle detalii despre viata lui Klaus Iohannis, atat din punct de vedere profesional, cat si personal", a declarat Dan Vidrascu, chief executive officer (CEO) al elefant.ro.

Cartea "Pas cu pas" a fost disponibila pe elefant.ro si in format tiparit, stocurile epuizandu-se foarte repede. "In cel mai scurt timp, aceasta va reintra in oferta elefant.ro", precizeaza Dan Vidrascu.

In momentul de fata, de pe elefant.ro volumul autobiografic "Pas cu pas" poate fi achizitionat in format digital cu reducere de 35%, respectiv la pretul de 7 lei.

In cele peste 200 de pagini ale volumului "Pas cu pas", lansat la editura Curtea Veche Publishing, Klaus Iohannis prezinta atat intamplari din culise, cat si momente mai putin cunoscute din viata publica. Pentru prima data, noul presedinte al Romaniei vorbeste deschis, intr-un volum autobiografic, despre copilarie, adolescenta, sora, sotia sa, despre studentia la Cluj si despre cariera in invatamant.

Cartea a fost lansata, miercuri, si la Targul International Gaudeamus - Carte de invatatura, la standul editurii Curtea Veche Publishing, in prezenta lui Klaus Iohannis.

UPDATE 18:00 Klaus Iohannis semneaza acum autografe. "Sper sa pot sa semnez pe toate cartile".

UPDATE 17:45 - PRINCIPALELE DECLARATII ALE LUI KLAUS IOHANNIS

- Dupa parerea mea, cultura ne salveaza;

- Este o carte pe care am inceput sa o scriu la inceputul campaniei;

- Este o carte pe care am gandit-o pentru a ma face un pic mai bine cunoscut. Nu am avut nici ambitii lietrare, nici doctrinare. Am vrut sa le arat oamenilor care vor sa stie aceste lucruri cum am evoluat in viata publica, care sunt valorile pe care le-am adus cu mine din scoala, din familie;

- Sunt un om nesenzational, nu o sa gasiti senzational in aceasta carte;

- Departe de mine sa vreau sa dau cuiva lectii. Nici nu mi-am propus sa transmit o reteta a succesului, decat cea spusa de Einstein: 99% transpiratie, 1% inspiratie;

- Vorbesc in carte despre familia mea, sotia mea, Carmen, dar si despre orasul meu, Sibiu. Nu am dorit sa fac destainuiri despre viata mea privata. Nu cred ca viata privata trebuie sa fie folosita in viata politica.

UPDATE 17:35 Cristian Topescu i-a facut cadou lui Klaus Iohannis o minge de tenis.

UPDATE 17:30 Sute de oameni il asteapta la Targul de Carte Gaudeamus pe presedintele ales al Romaniei, Klaus Iohannis. Acesta urmeaza sa lanseze volumul autobiografic "pas cu pas". O buna parte dintre acestia nu au mai avut loc in incinta Romexpo si asteapta afara.

UPDATE 16:49 www.stirileprotv.ro va relua transmisia live in momentul in care Klaus Iohannis va ajunge la Targul de Carte "Gaudeamus".

UPDATE 16:15: Cu mai bine de o ora inainte de intalnirea cu cititorii sai, s-a format o coada uriasa la Romexpo. Zeci de oameni s-au asezat la rand pentru a obtine un autograf de la noul presedinte al Romaniei. Stirile ProTV transmit LIVE de la 17:30.

I s-au alaturat membrii ai partidului atat din Bucuresti, cat si din tara. Printre ei a fost si Ludovic Orban, care - la intrare - a spus ca este o intalnire informala. Pret de aproape trei ore, se pare ca au sarbatorit victoria de duminica, dar au vorbit si de planurile de viitor privind conducerea formatiunii.

Miercuri, 19 noiembrie, de la ora 17.30, Klaus Iohannis si-a lansat la Targul International Gaudeamus cartea autobiografica "Pas cu pas". Evenimentul a include si o sesiune de autografe.

In cele peste 200 de pagini ale volumului, Klaus Iohannis prezinta atat intamplari din culise, cat si momente mai putin cunoscute din viata publica. Pentru prima data, noul presedinte al Romaniei vorbeste deschis, intr-un volum autobiografic, despre copilarie, adolescenta, sora, sotia sa, despre studentia la Cluj si despre cariera in invatamant.

"Am adunat in aceasta carte momente din viata publica, incercand sa refac, din ceea ce a selectat memoria, traseul profesional care m-a adus de la catedra de fizica la ipostaza de candidat pentru presedintie. Am inclus in ea si lucruri personale, dar nu am facut-o neaparat pentru a raspunde curiozitatii celorlalti. Am recuperat acele intamplari, intalniri sau detalii care au spus ceva despre felul in care m-am format, despre valorile pe care le-am pretuit. Identitatea mea personala a umplut, prin intermediul faptelor, dar si prin aceste principii in care am crezut, rolul de persoana publica pe care l-am ocupat mai bine de paisprezece ani. (...) A venit timpul ca valorile performantei sa fie puse in actiune tocmai pentru ca aspiratiile de atata amar de timp sa se transforme, in sfarsit, in realitati palpabile: stabilitate economica, bunastare si certitudinea ca ne-am inscris, pas cu pas, pe drumul care trebuie", spune Klaus Iohannis, in comunicat.

Volumul este disponibil pe site-ul www.curteaveche.ro si va putea fi cumparat si de la standul Curtea Veche Publishing de la Targul International de Carte Gaudeamus, la pretul de 15 lei.

Cea de-a XXI-a editie a Targului International Gaudeamus - Carte de invatatura are loc in perioada 19 - 23 noiembrie, in Pavilionul Central Romexpo din Bucuresti.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Victor Ponta intra in concediu, dupa alegerile pierdute in fata lui Klaus Iohannis. Cine va conduce Guvernul pana luni
Victor Ponta intra in concediu, dupa alegerile pierdute in fata lui Klaus Iohannis. Cine va conduce Guvernul pana luni

Premierul Victor Ponta si-a delegat, prin decizie, atributiile de coordonare a Guvernului catre vicepremierul Gabriel Oprea, decizia urmand sa fie aplicata in perioada 19-24 noiembrie.

Satul din Romania care-si imparte numele cu noul presedinte: Iohanisfeld. Sperantele locuitorilor ce traiesc ca-n Evul Mediu
Satul din Romania care-si imparte numele cu noul presedinte: Iohanisfeld. Sperantele locuitorilor ce traiesc ca-n Evul Mediu

Noul presedintele este asteptat in prima sa vizita, de dupa alegeri. Invitatia i-a fost lansata de catre locuitorii din Iohanisfeld, un sat cu nici 1000 de suflete, intemeiat de etnicii germani.

Iohannis:
Iohannis: "Dorim sa preluam puterea, cel mai tarziu in 2016". Scenariile prin care PNL ar putea inlocui PSD la guvernare

Klaus Iohannis a declarat ca PNL nou vrea sa preia puterea, iar acest lucru se va intampla in 2015 sau cel mai tarziu in 2016, cand vor fi alegeri parlamentare, adaugand ca PNL ”nu vrea o cosmetizare a unui Guvern PSD, de ochii lumii”.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.