Boc vrea sa mearga saptamana viitoare in Parlament cu noul guvern

×
Codul embed a fost copiat

S-a elucidat misterul. Noul prim ministru este, de fapt, vechiul ocupant al fotoliului de la Palatul Victoria, adica Emil Boc. Seful statului l-a nominalizat dimineata, dupa ce miercuri a chemat la consultari toate partidele parlamentare.

 

Este un om al dialogului, un om care si-a asumat responsabilitatea implementarii unor solutii extrem de dificile, asa cum ele au rezultat din acordurile internationale.
Traian Basescu

Previzibil, dupa aflarea vestii, liberalii si social democratii au spus in cor ca, din punctul lor de vedere, Emil Boc este cel mai slab premier de dupa Revolutie.

Imediat dupa desemnare, Boc a promis ca va prezenta o formula de guvern restransa, cu care sa mearga saptamana viitoare in Parlament.

Tot rapid doreste premierul desemnat sa fie adoptat si proiectul de buget pe 2010, adica in prima parte a lui ianuarie.

Citește și
Crin Antonescu
Presedintele si partidele la consultari. Vezi ce au discutat
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Liderii PDL, in frunte cu Boc, au demarat din nou in forta negocierile cu propria majoritate - UDMR, minoritatile si independentii.

Premierul desemnat a spus ca asteapta inca razgandirea liberalilor, insa acestia au respins inca o data oferta.

Multumesc presedintelui Romaniei pentru desemnarea facuta. Sunt constient de responsabilitatea imensa ce vine impreuna cu acest mandat.
Emil Boc
Cat despre PSD, in vreme ce liderii partidului au criticat nominalizarea deputatul Marian Sarbu, despre care presedintele spunea miercuri ca ar fi bun la portofoliul Muncii, spune ca ar intra in Guvern, daca ar avea sprijin minim de la partid.

Componenta cabinetului nu este cunoscuta inca, dar liste exista deja. Pentru inceput, stim sigur ca vom avea mai putine ministere - 14 sau 15, in loc de 18.

Numele celor care le vor conduce nu sunt insa o surpriza. In mare, raman cam aceiasi democrat-liberali, carora li se alatura in echipa doi independenti si trei colegi de la UDMR.

Lui Emil Boc i-ar putea sta alaturi, ca vicepremieri, liderul UDMR, Marko Bela, si democrat-liberalul Vasile Blaga, care va detine si portofoliul Internelor.

Este o alegere nefericita, propunand inca o data pe cel care este considerat astazi de catre romani, conform sondajelor de opinie, ca unul din cei mai slabi prim-ministri din ultimii 20 de ani.
Mircea Geoana
Lucian Croitoru, refuzat de Parlament pentru functia de premier, ar putea obtine acum Finantele.

Pentru Drumuri si Infrastructura este propus iar Radu Berceanu. Nici Adriean Videanu nu se va muta de la Ministerul Economiei.

Si numele independetului Gabriel Oprea se regaseste pe lista posibililor ministri, acesta urmand sa preia apararea.

Daca Ministerul Turismului nu va fi transformat intr-o agentie, si Elena Udrea ar putea ramane la Palatul Victoria.

Unul dintre ministerele atribuite UDMR ar putea fi Comunicatiile, iar al doilea Cultura. Asta numai daca va ceda democrat-liberala Raluca Turcan, in favoarea lui Kelemen Hunor.

Ministerul Muncii ar putea fi preluat de Mihai Seitan, iar pentru fotoliul de la Educatie figureaza doua nume - Daniel Funeriu si Mircea Miclea.

Increderea noastra in acest prim-ministru este 0 sau chiar minus.
Crin Antonescu
Si Sanatatea ar putea fi preluata de UDMR, asta daca vor renunta doi oameni de la PDL - Anton Cristian Irimie si Virgil Paunescu.

La Agricultura se vor afla, cel mai probabil, pedelistii Valeriu Tabara sau Orest Onofrei. Asta daca nu cumva ministerul nu o sa revina tot UDMR.

La Ministerul de Externe s-a afirmat deja independetul Bogdan Aurescu, dar postul este dorit si de fostul coordonator al campaniei electorale a lui Traian Basescu, Sever Voinescu-Cotoi.

La Ministerul Justitiei ramane independetul Catalin Predoiu si, daca va fi infiintat, la Ministerul Mediului ar putea merge Attila Korodi.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Traian Basescu a intarziat la ceremonia de validare, din cauza zapezii!
Traian Basescu a intarziat la ceremonia de validare, din cauza zapezii!

Cu toata coloana prezidentiala si cu toate girofarele, pana si Traian Basescu a intarziat miercuri, din cauza zapezii, la ceremonia de validare de la Curtea Constitutionala.

Presedintele si partidele la consultari. Vezi ce au discutat
Presedintele si partidele la consultari. Vezi ce au discutat

UPDATE: "Maine dimineata vom afla numele prim-ministrului", a declarat Traian Basescu. De la Curtea Constitutionala seful statului s-a intalnit cu reprezentantii partidelor parlamentare si cu cei ai minoritatilor.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.