Noul iPad. 11 caracteristici uimitoare ale tabletei Apple

×
Codul embed a fost copiat

Dupa luni de zile in care toata lumea a vorbit in necunostinta de cauza despre noua tableta iPad, Apple a lansat, in sfarsit, mult-asteptatul gadget. Evenimentul a avut loc in San Francisco, California.

Si de aceasta data, americanii au reusit sa surprinda in privinta denumirii. Nu se numeste iPad 3 si nici iPad HD, ci pur si simplu iPad. Noul "device" nu arata prea diferit de predecesorii sai, asa cum s-a intamplat si cu iPhone 4S, insa diferentele importante sunt cele din interior, de la "motor".

Iata cele mai importante caracteristici tehnice ale noului iPad, conform Huffington Post:

1. Ecranul

Citește și
iPad 3
VIDEO. Nu e iPad 3, nici iPad HD, e doar "noul iPad". Cat costa si ce poate noua tableta de la Apple
Xi Jinping a făcut cea mai mare restructurare a armatei chineze din ultimul deceniu. Strategia din spatele deciziei sale
Noul gadget are un display high-definition, cu o rezolutie dubla fata de iPad 2, de 2048x1536 pixeli. Cei de la Apple au descris acest Retina-display ca avand o "denistate atat de mare a pixelilor, incat ochiul uman este incapabil sa distinga pixelii individuali.

2. Reteaua 4G, prima data pentru Apple

Evenimentul din 7 martie a marcat pentru Apple primul produs care dispune de conectivitate 4G LTE ( care nu este disponibila, deocamdata, in Romania). Impreuna cu un contract de abonament la AT&T sau verizon, iPad le va da americanilor "posibilitatea sa se conecteze la viteze de 10 ori mai mari decat retelele actuale 3G". De asemenea, modelele 4G vor functiona si in retelele 3G.

Cum sa conduci masina de pe bancheta din spate. O aplicatie iPhone te ajuta sa faci acest lucru

3. Specificatii puternice

Noul iPad arata aproape la fel ca modelul anterior, insa are parte de niste componente hardware impresionante. Are un procesor foarte rapid, Apple A5x 1Ghz, despre care compania sustine ca ofera o putere dubla fata de cel de la iPad 2, A5 CPU, si de patru ori fata de Tegra 3 care se gaseste in majoritatea tabletelor Android.

4. FARA Siri

Noul iPad nu beneficiaza de optiunea iPhone 4S care a facut atatea valuri, Siri. Are, in schimb, Dictare Vocala, care se va dovedi o binecuvantare pentru toti cei care au incercat sa scrie pe tastatura virtuala extrem de inselatoare a unui iPad. Deocamdata sunt suportate doar limbile: engleza americana, engleza britanica, engleza australiana, japoneza, franceza si germana.

5. Aspect familiar

Desi noul iPad ofera semnificativ mai mult fata de iPad 2 in ceea ce priveste ecranul, hardware si conectivitate, aspectul exterior arata aproape identic cu predecesorul, masurand 9,5 x 7,31 inch. Asa cum era insa de asteptat, cea mai mare diferenta intre noul gadget si celelalte este grosimea - acest iPad fiind mult mai subtire.

6. Un pic mai greu

Noul iPad este putin mai greu decat celelalte variante ale sale, si, - in plus - varianta 4G este si mai grea.

7. Camera foto performanta

Noul iPad are o camera foto de 5 megapixeli pe spate, care filmeaza la o rezolutie full-HD 1090p. A doua camera de la iPad 2 are doar 0,7 megapixeli, cu o rezolutie de 720p. In plus, de aceasta data exista si un software de editare foto - iPhoto, care stie sa trimita fotografiile pe retelele de socializare sau in iCloud.

De asemenea, aplicatia stie sa creeze jurnale foto, in care user-ii pot include harti, note sau widget meteo. Aplicatia iPhoto costa 4,99 $.

8. Personal hotspot

Versiunea 4G vine, de asemenea, cu optiunea Personal Hotspot, care poate fi folosita "pentru a imparti reteaua de conectare la internet cu maxim 5 dispozitive, cu ajutorul Wi-Fi, bluetooth sau USB.

9. Baterie puternica

Chiar daca noile caracteristici tehnice precum Retina Display sau conexiunea 4G mananca mult din resurse, bateria cu care este dotat aparatul va tine dispozitivul in viata la fel de mult ca modelul anterior. "Va aduceti aminte ca anuntam 10 ore de baterie si 9 ore la 3G. Noul iPad ofera aceleasi 10 ore de baterie si 9 ore pe 4G.", a declarat vicepresedintele Apple, Phil Schiller.

10. Pret si valabilitate

Versiunea care este dotata doar cu Wi-Fi si 16 GB costa 499$, in timp ce modelele cu 32GB si 64GB costa 699$, respetiv 829$. Noul iPad este deja valabil pentru pre-comenzi si va fi lansat in magazine de pe 16 martie. In Romania, noul iPad ar trebui sa fie lansat pe 23 martie.

11. Aplicatii noi

Apple a avut grija ca noua caracteristica Retina Display sa fie pusa in valoare cum se cuvine de catre aplicatii, asa ca le-a modificat, pentru a fi compatibile cu noua rezolutie foarte ridicata. Aplicatia iMovie, de exemplu, va avea noi optiuni de editare si va ajuta la postarea materialelor, automat, pe retele de socializare precum Youtube, Vimeo, Facebook sau Apple TV.

Noul iMovie le va permite userilor sa-si editeze inregistrarile video cu ajutorul a 9 scheme predefinite si sa incorporeze soundtrack-urile preferate.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO A comis-o! Mihai Stoica, plin de sânge la sărbătoarea de titlu a FCSB-ului
FOTO A comis-o! Mihai Stoica, plin de sânge la sărbătoarea de titlu a FCSB-ului
Citește și...
iPad 3 a fost lansat. Preturi, dotari si imagini cu noua tableta Apple. LIVE TEXT de la lansare
iPad 3 a fost lansat. Preturi, dotari si imagini cu noua tableta Apple. LIVE TEXT de la lansare

Grupul informatic Apple a prezentat miercuri noua versiune a tabletei iPad, dotata cu o rezolutie mai buna si o functie de comanda vocala, precizand ca aceasta va fi pusa in vanzare incepand cu 16 martie, la pretul de 499 de dolari, relateaza AFP.

VIDEO. Nu e iPad 3, nici iPad HD, e doar
VIDEO. Nu e iPad 3, nici iPad HD, e doar "noul iPad". Cat costa si ce poate noua tableta de la Apple

Grupul informatic american Apple a prezentat miercuri noua versiune a tabletei iPad, dotata cu o rezolutie mai buna si o functie de comanda vocala, precizand ca aceasta va fi pusa in vanzare incepand cu 16 martie, la pretul de 499 de dolari, relateaza AFP

iPad 3: Tot ceea ce CREDEM noi ca stim despre noua tableta Apple
iPad 3: Tot ceea ce CREDEM noi ca stim despre noua tableta Apple

"Suntem din nou in acea perioada magica a anului, cand toata lumea este cu ochiipe noua jucarie de la Apple", scriu cei de la Gizmodo. Acest lucru inseamna ca pe Internet au aparut deja o gramada de zvonuri, mai mult sau mai putin credibile.

Recomandări
Gabriel Liiceanu: Rușii trăiesc de opt secole cu supunerea și instinctul de invadare în gene. „Nu se vor opri”
Gabriel Liiceanu: Rușii trăiesc de opt secole cu supunerea și instinctul de invadare în gene. „Nu se vor opri”

După opt secole de totalitarism, poporul rus “are supunerea interiorizată în genele sale istorice”, și e gata să își activeze oricând “instinctul de invadare”, pentru că “este învățat să cucerească lumea”.

Rusia se dezlănțuie pe frontul din Ucraina, după ajutorul militar anunțat de SUA. Un atac masiv a fost ordonat de Kremlin
Rusia se dezlănțuie pe frontul din Ucraina, după ajutorul militar anunțat de SUA. Un atac masiv a fost ordonat de Kremlin

Forţele de apărare ucrainene au respins, sâmbătă, 59 de atacuri inamice în cinci sectoare ale liniei de front, cele mai multe dintre ele pe ruta Avdiivka.

Oamenii au rămas izolați după surparea străzii din Cluj-Napoca. Nu pot ajunge la ei nici ambulanțele
Oamenii au rămas izolați după surparea străzii din Cluj-Napoca. Nu pot ajunge la ei nici ambulanțele

Autoritățile fac cercetări la Cluj-Napoca, unde o bucată dintr-o stradă s-a surpat. O expertiză va arăta ce lucrări sunt necesare. Între timp, traficul este oprit în zonă și sunt luate în calcul rute alternative.