VIDEO. Nu e iPad 3, nici iPad HD, e doar "noul iPad". Cat costa si ce poate noua tableta de la Apple

×
Codul embed a fost copiat

Grupul informatic american Apple a prezentat miercuri noua versiune a tabletei iPad, dotata cu o rezolutie mai buna si o functie de comanda vocala, precizand ca aceasta va fi pusa in vanzare incepand cu 16 martie, la pretul de 499 de dolari, relateaza AFP

Statele Unite, Franta, Canada si Germania figureaza printre primele tari unde va aparea noul iPad, in special la operatorii americani AT&T si Verizon, ale caror retele 4G vor permite descarcari mai rapide.

In cadrul unei conferinte organizate la San Francisco (California, vestul Statelor Unite), transmisa prin videoconferinta, Apple a precizat ca noul iPad este dotat cu un ecran "retina display", folosit deja la cele mai recente modele de iPhone ale sale.

Cu un nou touch "micro" pe tastatura virtuala, tableta, care va fi compatibila cu noile retele de telefonie mobila 4G, este echipata cu un program de comanda vocala, care functioneaza in engleza, franceza, germana si japoneza.

Calitatea camerei a fost, de asemenea, ameliorata, la 5 megapixeli si un stabilizator video, plus tehnologie HD.

Citește și
iPad
CNET News: Noua tableta Apple nu va fi "iPad 3", ci se va numi iPad HD
Românii vor plăti mai mult dacă dispar aceste produse. Ce a spus ministrul Agriculturii

Apple a prezentat, de asemenea, miercuri un nou Apple TV, cu o interfata simplificata pentru a-si consolida prezenta pe segmentul televiziunii prin Internet.

LIVE TEXT LANSARE iPad3

21:23 Lansarea iPad 3 s-a incheiat

21:22 "Numai Apple putea livra o astfel de integrare intr-un mod atat de frumos si usor de folosit. Vor urma si alte lucruri in 2012, noi abia am inceput".

21:21 "Un nou iPad uiitor si un nou pret accesibil pentru iPad2"

21:20 iPad2 va continua sa existe. Pretul scade cu 100 de dolari, adica un model 16 GB WiFi va costa 399 de dolari.

21:14 Nu exista slot 3D si nici Dock Connector

21:13 "Tot iLife-ul este pe iPad. iWork este si al acolo, de asemenea".

21:13 Pretul este 4.99 dolari, disponibil de astazi.

21:05 Aplicatia suporta fotografii de pana la 19 mega-pixeli.

21:04 O dubla apasare pe o poza o compara cu toate imaginile care arata asemanator. Aplicatia le gaseste automat

21:05 Aplicatia suporta fotografii de pana la 19 mega-pixeli.

21:04 O dubla apasare pe o poza o compara cu toate imaginile care arata asemanator. Aplicatia le gaseste automat

21:01 Lansarea iPhoto pentru iPad. Tim Cook "Iti ofera noi moduri de a rasfoi fotogorafiile si are optiuni revolutionare de editare a imaginilor"

21:00 4.99 dolari sau update gratuit, daca il aveti deja instalat, disponibil de astazi.

20:58 Update-uri majore la iMovie - storyboard si instrumentele de editare

20:55 "iWork iti va permite sa creezi lucruri uimitoare. 9.99 dolari per creatie, update gratuit daca ai achizitionat deja"

20:52 "Are mai multe memorie si rezolutie mai buna fata de Xbox 360 sau PS3"

20:52 "Engine-ul Unreal dezlantuie puterea noului iPad"

20:48 "Imaginile mai mari de 100 de megapixeli pot fi exportate"

20:44 "Suntem bucurosi sa va prezentam noul joc simulatorul de zbor Sky Gamblers"

20:43 "Toate aplicatiile au fost actualizate si optimizate"

20:42 Tim Cook: "Daca va doriti un iPad 3 rau de tot, aflati ca puteti comanda unul astazi". Valabil pentru Statele Unite, Canada, Marea Britanie, Franta, Germania, Elvetia si Japonia.

20:41 Pentru 4G preturile sunt 629 de dolari, 729 de dolari si 829 de dolari

20:40 Preturi 500 de dolari pentru 16 GB, 599 dolari pentru 32 GB, 699 dolari pentru 64 GB. Versiunea de 128 GB nu este deocamdata disponibila.

20:39 9.4 mm grosime si greutate putin mai mare decat iPad2: 635 de grame

20:39 Viata bateriei: 10 ore. 9 ore pe 4G

20:36 iPad-ul poate fi de acum un hotspot personal

20:33 A cincea dotare: 4G LTE. Noul iPad are 21 MBs HSPA+ si DC-HSDPA la 42 Mbps, cu LTE la 73 Mbps

20:31 Comanda vocala in engleza americana, engleza britanica, franceza, germana si japoneza

20:30 Inregistrare video la 1080p

20:28 Urmatoarea dotare: camera iSight - 5 megapixeli, lentile din 5 elemente, filtru IR si ISP integrat in chipul A5X. Auto-expunere, auto-focus, practic aceeasi configuratie ca la iPhone 4S.

20:27 Procesorul A5X a fost confirmat, grafica qud-core. Potrivit Apple, acesta este "de doua ori mai rapid" decat Tegra 3 si ofera o performanta de patru ori mai mare

20:24 Rezolutia este 2048 X 1536, adica 3.1 milioane de pixeli. "Recordul pentru un dispozitiv portabil"

20:22 Comparatii cu Galaxy Tab

20:19 "N-o sa gasiti aceste peste 200.000 de aplicatii uimitoare pe alte tablete"

20:17 "E remarcabil pentru un produs care e disponibil de doar doi ani"

20:16 "Credem ca iPad este mascota lumii post PC. E greu sa-ti imaginezi lumea fara el"

20:13 Tim Cook a revenit. "Noul Apple TV o sa va placa. Pretul este 99 de dolari, disponibil de saptamana viitoare si poate fi comandat de azi"

20:12 Eddy Cue, vicepresedinte al Serviciilor de Internet si Software Apple face o demonstratie.

20:10 "iTunes poate fi utilizat acum si pentru filme. Veti putea re-downloada filme pe care le-ati achizitionat pe orice dispozitiv si TV-ul acum suporta si rezolutia 1080p. Va intrebati unde veti putea urmari asa ceva? Pe noul Apple TV!"

20:10 "100 de milioane de utilizatori de iCloud, aplicatia simpla, eleganta, automata si eficienta care iti sincronizeaza continutul de pe toate gadget-urile"

20:08 "25 de miliarde de aplicatii downloadate. Cea cu numarul 25 de miliarde a fost downloadata in China"

20:08 "App Store are 585.000 de aplicatii in acest moment"

20:07 "Siri e cel mai bun prieten, caruia doar ii ceri si face lucrurile respective".

20:06 "Am vandut 315 milioane de gadget-uri anul trecut, dintre care 62 de milioane in trimestrul patru"

20:04 "Apple are 362 de magazine, care au avut 110 milioane de vizitatori in trimestrul patru din 2011"

20:03 "Anul trecut, au fost vandute 172 de gadget-uri post-PC, iar 76% dintre acestea sunt fabricate de Apple"

20:03 "Orice companie ar fi fericita sa aiba doar unul dintre aceste gadget-uri: iPod, iPhone si iPad. Noi, cei de la Apple, avem norocul sa le avem pe toate trei".

20:02 "iPad-ul a definit o categorie complet noua. In multe feluri, iPad-ul reinventeaza computerele portabile"

20.03 "Orice companie ar fi fericita sa aiba doar unul dintre aceste gadget-uri: iPod, iPhone si iPad. Noi, cei de la Apple, avem norocul sa le avem pe toate trei".

20.02 "iPad-ul a definit o categorie complet noua. In multe feluri, iPad-ul reinventeaza computerele portabile"

20:01 Tim Cook: Vorbim despre o lume unde PC-ul nu mai este in centrul lumii noastre digitale, ci mai degraba doar un dispozitiv. Vorbim despre o lume noua, unde dispozitivele pe care le folositi au nevoie sa fie mult mai portabile si in mod dramatic, mai usor de folosit ca niciodata.

20:00 Directorul general Apple, Tim Cook, este pe scena, evenimentul a inceput.

UPDATE

19:30 Ce va aduce nou cea de-a treia "incarnare" a tabletei? Nimeni nu stie, dar toata lumea speculeaza. Jurnalistii de specialitate sustin ca au informatii potrivit carora noua tableta nu va fi iPad 3, ci "iPad HD". In pofida unor probleme legate de dreptul de folosinta al acestui nume, compania ar dori astfel sa promoveze in primul rand noua performanta a tabletei: ecranul cu capacitate High Definition.

Tot la nivel de zvonuri se pomeneste de un format mai mic, un procesor mai rapid si o camera video imbunatatita. In plus, s-ar parea ca tableta a "adoptat" asistentul prin comanda vocala Siri, care a facut senzatia la Iphone 4s.

In sfarsit, un imens interes il starneste prestatia noului director general al Companiei, Tim Cook, care va fi maestru de ceremonii in aceasta seara. Exista voci care afirma ca, o data pierduta magia asigurata de legendarului Steve Jobs, compania va intra pe o ireversibila panta descendenta.

17:45 Magazinele online de la Apple s-au inchis utilizatorilor. Acesta este cel mai bun semn ca in aceasta seara are loc lansarea iPad.

In acest moment, aplicatiile sunt upgrade-ate si toate functiile noului produs sunt incluse in bazele de date ale produselor Apple.

17:00 Fie ca e vorba de simple zvonuri sau date obtinute de hackeri, pe site-urile dedicate gagdet-urilor au aparut tot felul de informatii cu privire la specificatiile tehnice ale noii tablete.

Astfel, iPad 3 ar urma sa aiba 1 GB memorie RAM si un procesor dual-core.

Pasionatii de gagdet-uri sunt insa entuziasmati de posibilitatea ca tableta Apple sa fie dotata cu un tip de display tactil, care are capacitatea de a imite textura si formele iesite in relief.

Daca in urma cu cativa ani aproape nimeni nu avea acasa un iPad, astazi utilizatorii de internet le prefera laptopurilor. Au tot la dispozitie pe un singur ecran, asa ca renunta pe rand la alte instrumente si ajung sa nu se mai desparta de tableta. Nici la munca, dar nici acasa, unde un iPad 3 se dovedeste si o jucarie nemaipomenita.

Lansarea iPad 3: Tot ceea ce CREDEM noi ca stim despre noua tableta Apple

Ethan e fascinat de tableta parintilor, desi n-a implinit inca doi ani. Vede pe ecran masinile de pompieri si imediat se entuziasmeaza. Iar ca el sunt multi, desi reactiile poate nu-s la fel de explozive.

Un cuplu e in aeroport, in drum spre Germania. Din bagaje nu lipseste tableta: "O folosim la orice, o luam tot timpul cu noi. Ce e minunat e ca ne rezolvam platile bancare cu tableta."

Atat jucarie, cat si instrument de lucru, tableta iPad a cucerit piata din SUA si Canada. Asta desi in urma cu doi ani, putini auzisera de un asemenea gadget. Astazi, insa, un canadian din cinci are cel putin o tableta.

Carmi Levy, analist: "Tabletele au un efect oarecum canibal asupra altor dispozitive." Adica le anuleaza, oamenii renuntand pe rand la televizor, e-book reader sau laptop, pentru ca au totul la dispozitie pe iPad.

In Canada, numarul tabletelor vandute anul trecut a crescut de trei ori fata de 2010 si analistii prevad ca va creste iar anul acesta. In batalia pentru clienti si dolarii lor, tabletele par sa castige.

CNET News: Noua tableta Apple nu va fi "iPad 3", ci se va numi iPad HD

SIRI stie de lansarea iPad 3

"Cand i-am spus lui Siri, astazi (n.r. marti), ca vreau sa cumpar iPad 3, mi-a programat o intalnire pentru maine (n.r. miercuri), la ora 03:00 PM. Pe bune? Da. Siri e atat de folositoare, nu-i asa? Mwahahaha", s-a amuzat un utilizator Apple dupa ce a vorbit cu programul Siri despre cea mai asteptata lansare din martie.

Articol recomandat de sport.ro
S-a aflat cauza morții: ce a condus la decesul iubitului Arynei Sabalenka
S-a aflat cauza morții: ce a condus la decesul iubitului Arynei Sabalenka
Citește și...
iPad 3: Tot ceea ce CREDEM noi ca stim despre noua tableta Apple
iPad 3: Tot ceea ce CREDEM noi ca stim despre noua tableta Apple

"Suntem din nou in acea perioada magica a anului, cand toata lumea este cu ochiipe noua jucarie de la Apple", scriu cei de la Gizmodo. Acest lucru inseamna ca pe Internet au aparut deja o gramada de zvonuri, mai mult sau mai putin credibile.

CNET News: Noua tableta Apple nu va fi
CNET News: Noua tableta Apple nu va fi "iPad 3", ci se va numi iPad HD

Jurnalistii de la CNET sustin ca au informatii potrivit carora urmatoarea tableta de la Apple, care se va lansa astazi, nu va fi iPad 3, asa cum speculeaza toata lumea, ci "iPad HD".

iPad 3 va revolutiona IT-ul. Cele mai credibile zvonuri despre noul produs marca Apple
iPad 3 va revolutiona IT-ul. Cele mai credibile zvonuri despre noul produs marca Apple

Daca dam crezare zvonurilor, iPad 3 ar trebui sa fie lansata in cateva saptamani. In aceste conditii, apar tot mai multe informatii despre cum va arata si, mai ales, ce va sti sa faca noua tableta fenomen de la Apple.

Recomandări
Fugarul Cătălin Cherecheș este în drum spre România. Fostul primar din Baia Mare, condamnat la 5 ani de închisoare
Fugarul Cătălin Cherecheș este în drum spre România. Fostul primar din Baia Mare, condamnat la 5 ani de închisoare

Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci ani de detenţie pentru luare de mită.  

Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara
Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o informare de vreme rea, cu precipitaţii slabe, dar şi ninsori la munte, însoţite de rafale de vânt, valabilă până joi seara, la nivelul întregii ţări.

„Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false
„Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false

Zvonuri despre moartea regelui Charles al III-lea au înfuriat Ambasada Regatului Unit în Ucraina, după ce informaţii false au circulat în masă pe reţele de socializare şi în unele publicaţii ruseşti şi au determinat-o să reacţioneze în mod oficial.