Harta atacurilor "maniacului cu scoci". Italienii sar in ajutorul familie romancei ucise

×
Codul embed a fost copiat

Legistii italieni au dat presei concluziile autopsiei in cazul Andreei Cristina Zamfir, romanca ucisa luni, 5 mai, la marginea orasului Florenta. ATENTIE: urmeaza detalii socante.

UPDATE ORA 16:00 Mama si sora mai mare Andreei Zamfir vor veni, datorita ajutorului primit de la oamenii din oraselul italian in care stau. Familia s-a mutat in Italia inca din 2006 si intre timp tatal Andreei s-a stins din viata. Mama si sora ei lucreaza acum intr-un orasel din Sud, insa veniturile nu le permiteau sa ia bilete pana la Florenta, ca sa-si vada pentru ultima data sora. Oamenii din comunitatea in care stau romancele au facut insa o colecta la initiativa primarului, scrie ziarul local Ottopagine, ai carui reporteri au vorbit cu familia Andreei Zamfir. Publicatia are si o imagine cu cartea de identitate a romancei:

Si la Florenta, italienii sunt emotionati de tragedia romancei si incearca sa ajute. Potrivit La Nazione, cardinalul Giuseppe Betori, arhiepiscop al Florentei, a cerut ca inmormantarea Andreei Zamfir sa fie facuta pe cheltuiala diocezei, dupa care trupul neinsufletit sa fie readus in patrie.

Intre timp, chestorul Florentei, Raffaele Micilllo, a declarat, conform agentiei ANSA, ca a luat masuri “pentru ca un asmnenea caz sa nu se mai repete”, intensificand supravegherea zonelor in care lucreaza prostituatele. “Nu vreau sa jignesc animalele, dar acest individ e o adevarata fiara”, a spus chestorul, citat de ANSA. “As da oricat ca sa il prindem
 

Citește și
politie
Sfarsit violent pentru un barbat de 56 de ani care locuia in gazda intr-un apartament din Sibiu
Mesaj către Zelenski: „OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”

UPDATE ORA 14:00 Anchetatorii au, in sfarsit, un nume. Agresorul in serie care ar fi ucis-o pe Andreea Zamfir se prezenta drept "Alessandro", scrie Corriere della Sera. "Avea o fata de om de treaba, distins", le-a spus investigatorilor o doamna de 65 de ani care locuieste in zona.

Potrivit marturiei unei prostituate care l-a intalnit, "Alessandro" vorbeste foarte putin. Anchetatorii au stabilit si ca "maniacul cu scoci" are doua zone preferate de actiune - Ugnano, in Florenta (unde a fost gasita Andreea Zamfir) si Bartoline, in oraselul Calenzano. In prima zona ar fi avut loc 4 agresiuni iar in a doua, 3. Se pare chiar ca in februarie anul acesta carabinierii au fost la un pas sa il surprinda in Calenzano, reusind totusi sa salveze femeia pe care o legase.

Harta atacurilor care au ingrozit Italia
www.StirileProTV.ro au realizat harta agresiunilor "maniacului cu scoci". Ce inseamna punctele marcate pe aceasta harta a Florentei si imprejurimilor sale:

1. Via di Novoli (Florenta), unul din locurile in care se pare ca agresorul isi racola victimele
2. Centrul pentru toxicodependenti din Sesto Fiorentino, un alt loc in care se presupune ca erau racolate victimele "maniacului cu scoci"
3. Capatul Strazii Cimitirului din Ugnano, unde a fost gasita cadavrul Andreei Cristina Zamfir, Alte trei victime ar fi fost legate si violate aici
4. Via delle Bartoline din Calenzano, unde ar fi avut loc 3 agresiuni in ultimii ani
5. Orasul Prato, unde se presupune ca ar exista alte 2 cazuri ale maniacului, momentan neconfirmate

Concluziile autopsiei

Potrivit agentiei de presa ANSA, autopsia a indicat ca romanca a incetat din viata in urma unei hemoragii interne provocata de torturile la care a fost supusa de agresorul in serie, care a violat-o anal cu un tarus. Agonia a fost insa scurta si femeia a murit in cateva minute, spun legistii italieni. Leziunile interne si hemoragia i-au cauzat un soc traumatic care a produs decesul.

Autopsia a durat aproape cinci ore iar rezultatele sale vor fi completate in urmatoarele zile cu cele ale testelor histologice si toxicologice, scrie ANSA. De asemenea, testele ADN facute ieri au confirmat ca este vorba de un agresor in serie. Cel putin alte trei cazuri similare din ultimii au fost atribuite de politisti aceluiasi atacator pe baza probelor ADN recoltate de pe banda adeziva cu care erau legate victimele.

Profilul victimelor "maniacului cu scoci"
Editia de Florenta a ziarului Corriere della Sera face si un portret al victimelor celui botezat de presa italiana “maniacul cu scoci”: “Femei la marginea societatii, slabe din punct de vedere fizic, cu psihicul fragil, care se prostitueaza ocazional, dispuse sa presteze si servicii sexuale extra pentru un ban in plus”. Victimele sunt de nationalitate italiana si romana si adeseori sunt dependente de droguri, mai scrie ziarul.

Azi, procurorii din Prato si Florenta se vor reuni pentru a analiza cazul Zamfir si mai multe cazuri din trecut. Se pare ca exista deja o fotografie cu principalul suspect, potrivit marturiei unei apropiate a Andreei Zamfir.

Evenimentele de miercuri. Cum a fost facuta legatura intre atacuri

Crima care a ingrozit Italia
Pe 5 mai, sub un pod rutier din Ugnano, o zona de la marginea Florentei, a fost gasit cadavrul Andreei Cristina Zamfir. Romanca, in varsta de 26 de ani, fusese legata cu banda adeziva de o bariera, "ca si cum ar fi fost crucificata", potrivit anchetatorilor, si apoi violata cu un tarus din lemn. Politistii care au inceput sa ancheteze cazul au descoperit rapid ca era doar ultimul dintr-o lunga serie, care se poate sa fi inceput chiar si cu un deceniu in urma.

Pana la Andreea Zamfir, victimele au supravietuit, dar au evitat sa apeleze la politie din cauza ca erau prostituate. Elementul comun in toate cazurile era banda adeziva cu care erau legate femeile, care provine de la spitalul Careggi din Florenta. Probele ADN prelevate de pe acest scoci au demonstrat legatura intre cel putin 4 cazuri.

Potrivit presei italiene, agresorul are 50-60 de ani, este bine facut si foloseste o furgoneta de culoare deschisa. Agata victimele si dupa ce le convinge sa urce in masina le propune un joc erotic - sa le lege mainile. Le leaga, apoi le violeaza si le abandoneaza in zone putin vizitate de la marginea Florentei

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
S-au sarutat in timp ce erau condamnati la inchisoare pe viata pentru crima.
S-au sarutat in timp ce erau condamnati la inchisoare pe viata pentru crima. "A fost cea mai buna zi din viata mea"

Doi militanti rasisti din Statele Unite, sot si soti, au socat o lume intreaga cu atitudinea lor sfidatoare dupa ce au comis o crima oribila.

Sfarsit violent pentru un barbat de 56 de ani care locuia in gazda intr-un apartament din Sibiu
Sfarsit violent pentru un barbat de 56 de ani care locuia in gazda intr-un apartament din Sibiu

Barbatul a murit batut crunt de proprietarul locuintei si trei prieteni ai acestuia. Atacatorul si-a amintit ca are de luat niste bani de la chirias. Cum omul n-a avut sa-i dea, gazda si musafirii s-au napustit pe el si l-au lovit, pana n-a mai miscat.

Kim Jong Un a inaugurat, cu o atitudine de
Kim Jong Un a inaugurat, cu o atitudine de "personaj negativ din filmele cu James Bond", o tabara pentru elevi exceptionali

"Cu zambetul de maniac pe buze si o trupa de garzi de corp care ii urmareste fiecare miscare prin pestera subacvatica, Kim Jong Un pare sa-si fi gasit o vizuina demna de un personaj negativ din filmele cu James Bond".

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia

Damen a dat România în judecată la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Viena, cerând rezilierea acordului de asociere încheiat în 2018, prin care statul român a devenit acţionar majoritar (51%) al companiei Damen Shipyards Mangalia SA.

Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate.
Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate. "Va exista un răspuns foarte dur"

O aliată a lui Vladimir Putin, a avertizat, marţi, că Rusia este gata să riposteze dacă activele sale îngheţate, de aproape 300 de miliarde de dolari, vor fi confiscate de Occident şi folosite pentru a ajuta Ucraina.