Va publica Casa Alba fotografii cu Osama bin Laden mort?

Barack Obama

Purtatorul de cuvant al Casei Albe, Jay Carney, a sustinut o conferinta de presa marti seara privitoare la moartea celui mai temut terorist al planetei.

Unul dintre subiectele principale de discutie a fost legat de eventuala publicarea a fotografiilor cu trupul neinsufletit al lui Osama bin Laden.

Marti, in presa internationala s-a vehiculat ca administratia Obama va face publice aceste fotografii, cu continut “explicit”, potrivit celor de la drudgereport.com. Purtatorul de cuvant al Casei Albe a admis ca imaginile sunt “macabre”, dar Casa Alba, a mai declarat acesta, inca dezbate daca sa faca sau nu publice imaginile.

Intrebat daca SUA se consulta si cu alte tari in privinta publicarii fotografiilor, Carney a fost evaziv, spunand ca nu are detalii legate de acest subiect. In plus, intrebat daca a vazut imaginile cu Osama bin Laden mort, acesta le-a transmis jurnalistilor ca nu vrea sa intre in detalii legate despre cine le-a vazut sau unde se afla acum.

Un oficial american a declarat pentru CNN ca exista trei seturi de fotografii. Sunt poze cu trupul neinsufletit al lui Osama transportat, altele cu inmormantare liderului al-Qaida in mare, dar si poze cu atacul propriu-zis.

Citește și
Casa Alba
FOTOGRAFII INCREDIBILE. Obama a vazut in direct uciderea lui bin Laden
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Sursa a explicat ca fotografia care demonstreaza clar ca bin Laden a fost ucis este si cea mai socanta, tocmai din cauza ranii adanci de pe fata. Autoritatile nu cred ca o astfel de imagine ar trebui facuta publica, dar, in acelasi timp, ea ar inlatura orice suspiciune legata de moartea lui Osama.

De asemenea, purtatorul de cuvant al Casei Albe a dezmintit faptul ca una dintre sotiile lui Osama bin Laden a fost folosita ca scut uman si a murit in operatiunea SEAL. Carney a declarat ca aceasta a fost impuscata in picior dupa ce “s-a napustit asupra ofiterilor americani, dar nu ucisa”.

Purtatorul de cuvant al Casei Albe a dezvaluit ca operatiunea de capturare a lui Osama bin Laden a fost “cel mai bine pazita operatiune pe care guvernul (n.r. american) a intreprins-o in multi, multi ani”.

Osama bin Laden “a reusit sa se ascunda de noi pentru o mare perioada de timp. Nu este singura tinta de prioritatea maxima care a reusit sa se ascunda in zone urbane. (…) Continuam lupta impotriva al-Qaida in fiecare zi. Focusul militarilor americani detasati in Afghanistan este pe al-Qaida”.

Osama bin Laden “nu era inarmat” cand fortele speciale ale SUA l-au impuscat.

Presedintele Barack Obama a descris uciderea teroristului numarul 1 al planetei ca “o zi buna pentru America”.

Speculatii privitoare la imaginile cu Osama bin Laden mort

Daca vor fi publicate, imaginile, descrise ca avand un continut "explicit", vor deveni, cel mai probabil, cele mai vazute fotografii din istoria moderna.

In una dintre aceste imagini s-ar vedea rana provocata de glontul care l-a nimerit pe Osama bin Laden deasupra ochiului stang, scrie drudgereport.com.

Ramane o singura intrebare: va pune capat publicarea acestor fotografii speculatiilor cu privire la moartea lui Osama?

Teroristul numarul 1 al planetei a fost omorat de trupele SEAL in cursul zilei de duminica. Anuntul mortii lui bin Laden a fost facut de presedintele american in cadrul unei conferinte de presa.

“Liderul lumii libere”, asa cum a fost numit presedintele american a vazut in direct, via internet, cum a fost ucis teroristul numarul 1 al planetei, Osama bin Laden.

Faceti cunostinta cu Echipa Seal 6. Ei sunt eroii care l-au ucis pe Osama

Datorita unei camere video ce a fost montata pe casca unui soldat SEAL, Obama a urmarit cum bin Laden a fost doborat la pamant cu un glont trans in ochiul stang. Apoi, trupele SEAL l-au mai impuscat o data pe terorist, probabil in piept, ca sa se asigure ca acesta este mort.

Intrebarea de pe buzele tuturor: Cine e in poza de pe masa lui Obama?

Cititi si:

Cine este acum teroristul nr. 1, dupa moartea lui Osama? Vezi lista FBI

ABC: bin Laden are o rana adanca langa ochiul stang. I se vede creierul

VIDEO. Primele imagini din casa unde a fost ucis bin Laden

Cum a fost tradat Osama de Al-Qaeda. Un curier, cheia capturarii

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Intrebarea de pe buzele tuturor: Cine e in poza de pe masa lui Obama?
Intrebarea de pe buzele tuturor: Cine e in poza de pe masa lui Obama?

Fotografia cu presedintele Barack Obama, vicepresedintele Joe Biden, secretarul apararii Robert Gates si secretarul de stat Hillary Clinton urmarind operatiunile militare care au dus la uciderea lui bin Laden a facut inconjurul planetei.

FOTOGRAFII INCREDIBILE. Obama a vazut in direct uciderea lui bin Laden
FOTOGRAFII INCREDIBILE. Obama a vazut in direct uciderea lui bin Laden

Dupa luni de ancheta si supraveghere si cateva ore de reflectie, presedintele Barack Obama a spus doar un singur cuvant care avea sa insemne moartea lui Osama ben Laden: "Mergem" ("Go"), potrivit AFP.

Obama, post Osama. Ce scrie presa americana despre uciderea lui bin Laden
Obama, post Osama. Ce scrie presa americana despre uciderea lui bin Laden

Comentatorii sunt insa de acord atunci cand titreaza ca operatiunea este un succes pentru Statele Unite, dar si pentru popularitatea presedintelui Obama.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.