Faceti cunostinta cu Echipa Seal 6. Ei sunt eroii care l-au ucis pe Osama

Ultima actualizare: 13-10-2012 12:09
Echipa Seal 6

Echipa care l-a ucis pe Osama bin Laden face parte din fortele speciale americane si este alcatuita din barbati foarte bine antrenati, care in ochii americanilor sunt de acum adevarati eroi nationali.

Business Insider: Membrii Echipei 6 sunt cunoscuti ca agenti "negri", iar aceasta denumire vine de la faptul ca ei sunt implicati in misiuni neconventionale si despre care nu se pastreaza rapoarte si date oficiale.

Ei sunt o grupare care nu tin de armata, fiind implicati in misiuni secrete, aflate de cele mai multe ori la limita legii, fiind de asemena foarte periculoase.

Vezi cu ce cuvant a ordonat Barack Obama lichidarea lui Osama bin Laden

ABC: bin Laden are o rana adanca langa ochiul stang. I se vede creierul

Trupele speciale SEAL au fost infiintate in  1980, dupa o misiune esuata de salvare a unui ostatic american din Iran. Armata americana a realizat atunci ca este nevoie de o echipa mult mai bine pregatita care sa fie calificata pentru a interveni eficient si cu rezultate sigure in actiunile militare impotriva terorismului.

bin Laden a fost "omorat" de 9 ori. Vezi cum a reusit sa revina la viata

De ce se numeste Echipa nr. 6? 

Numarul 6 a fost ales pentru a-i deruta pe sovietici privind numarului echipelor speciale existente. In realitate, exista doar doua astfel de echipe.

Echipa 6 reuneste cei mai bine antrenati ofiteri din cadrul fortelor speciale americane. Insa misiunile sunt extrem de dificile si solicitante, iar potrivit marturiei unui fost membru al echipei SEAL 6, unitatea a folosit intr-un singur an mai multa munitie decat intregul corp de puscasi marini din SUA.

The Washington Times: Hamid Karzai le cere talibanilor sa inceteze lupta dupa moartea lui Osama bin Laden "Le cerem talibanilor sa traga invatamintele din ceea ce s-a petrecut si sa inceteze lupta, sa inceteze sa isi distruga tara si sa isi omoare fratii si surorile musulmani din aceasta tara, sa ia partea pacii si securitatii", a declarat presedintele Karzai, pentru jurnalisti, la palatul prezidential. Talibanii, care sunt angrenati intr-o insurectie sangeroasa contra regimului presedintelui afgan si coalitiei internationale, care il sustine, i-au oferit refugiu lui Osama ben Laden in Afganistan, in perioada cand se aflau la putere, din 1996 si pana in 2001. Ei au fost indepartati de la putere, la sfarsitul lui 2001, de o coalitie initiata de armata americana, care a invadat Afganistanul dupa atentatele de la 11 septembrie 2001 din Statele Unite.

AFPMiscarea egipteana Fratii Musulmani solicita retragerea trupelor SUA din Afganistan si Irak "Islamul nu este bin Laden", a declarat Mahmoud Ezzat, numarul doi in cadrul miscarii islamiste. "Dupa atacurile din 11 septembrie, a existat multa confuzie. Terorismul a fost confundat cu islamul", a explicat el. Fratii Musulmani, cea mai influenta miscare de opozitie din Egipt, interzisa mult timp de regimul Hosni Mubarak, au creat sambata propriul partid care va candida in alegerile legislative din septembrie. Potrivit lui Ezzat, Statele Unite l-au folosit multi ani pe ben Laden si reteaua al-Qaida ca "pretext pentru conflicte cu tari musulmane. Statele Unite trebuie sa se retraga din Irak si din Afganistan, nu trebuie sa mai ocupe aceste tari, si nu pentru ca ben Laden este mort".

Bloomberg: Moartea lui Osama bin Laden este "un punct de cotitura" in lupta antiterorista, afirma Ban Ki-moon  "Natiunile Unite condamna in termenii cei mai puternici terorismul, sub toate formele sale si oricare ar fi scopul sau", a adaugat Ban, intr-o scurta alocutiune, la o zi dupa moartea lui ben Laden, ucis in Pakistan de un comando american. "Crimele al-Qaida afecteaza toate continentele, provocand tragedii umane si pierderea a mii de barbati, femei si copii", a precizat el. Moartea lui ben Laden constituie "un punct de cotitura in lupta noastra mondiala impotriva terorismului", a afirmat el, intr-o conferinta de presa la ONU. Ban Ki-moon a apreciat ca "aceasta zi ar trebui dedicata victimelor (terorismului-n.r.) si familiilor lor, aici, in Statele Unite, si peste tot in lume".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO